Prima pagină » Culinar » Iahnie de fasole de post. O rețetă perfectă în zilele cu restricții alimentare

Iahnie de fasole de post. O rețetă perfectă în zilele cu restricții alimentare

02 mart. 2023, 12:56,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim o mâncare gustoasă și sățioasă ideală este o iahnie de fasole de post. Aceasta se face rapid acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un adevărat deliciu. Iată o rețetă perfectă în zilele cu restricții alimentare.

Iahnie de fasole de post

Atunci când vrem să pregătim o mâncare gustoasă pentru cei dragi în perioadele cu restricții alimentare, putem face o iahnie de fasole de post după rețeta clasică. Pentru acest deliciu vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Iahnia de fasole poate fi pregătită și la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese.

Mai mult, acest preparat poate fi servit ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unei mâncări gustoase, aromate și sățioase. Când vine vorba de preparatele cu fasole, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Fasolea poate fi gătită în diferite combinații, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta clasică, vom obține un adevărat deliciu.

Pe lângă iahnia de fasole putem face în zilele cu restricții alimentare și o ciorbă de fasole de post ca la mănăstire. Ciorba de fasole este ușoară, gustoasă și hrănitoare. Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale ideale sunt niște sarmale de post moldovenești făcute cu ciuperci. Rețetele de post sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Rețeta cu care vei obține o mâncare de post gustoasă și sățioasă

Dacă vrem să pregătim acasă o iahnie de fasole de post vom avea nevoie de 400 g de fasole, 3 cepe roșii, 3 căței de usturoi, boia, cimbru, 1 foaie de dafin, 4 linguri de pastă de roșii și 4 linguri de ulei.

Mai întâi se spală fasolea în câteva ape apoi se lasă la umflat într-un vas cu apă până a doua zi dimineața. Dimineața se pune la fiert și se schimbă apa de 3-4 ori pentru a eliminat toxinele. După ce fasolea este fiartă foarte bine se pune la scurs într-o sită. Cât fasolea stă la scurs se taie ceapa solzișori iar usturoiul se pisează foarte bine. Într-o tigaie cu puțin ulei încins se pune ceapa la călit apoi se adaugă și usturoiul. După ce ceapa a devenit sticloasă se adaugă fasolea și un pic de apă.

Într-un vas separat se pregătește pasta de roșii cu sare, piper, cimbru și boia. Delicioasa pastă se toarnă peste fasole și se amestecă foarte bine ca toate aromele să se întrepătrundă. Pentru un plus de savoare se adaugă o foaie de dafin și se lasă fasolea la foc mic timp de câteva minute. Iahnia de fasole poate fi făcută la cuptor, iar când este gata se ornează cu pătrunjel verde și se servește cu murături de casă acrișoare. Putem pregăti și o pâine de casă pufoasă și gustoasă, care merge perfect cu iahnia de fasole. Cu siguranță vom obține la final o mâncare delicioasă.

Iahnia de fasole este ideală în zilele de post, fiind o mâncare gustoasă și sățioasă. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta bunicii, succesul culinar este garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *