Prima pagină » Local » I s-a pus pata și a incendiat o școală din Iași! Constantin Pintiliuc, obligat să achite daune considerabile! „Am vrut să îi demonstrez cumnatului meu faptul că sunt prost!”
I s-a pus pata și a incendiat o școală din Iași! Constantin Pintiliuc, obligat să achite daune considerabile! „Am vrut să îi demonstrez cumnatului meu faptul că sunt prost!”

I s-a pus pata și a incendiat o școală din Iași! Constantin Pintiliuc, obligat să achite daune considerabile! „Am vrut să îi demonstrez cumnatului meu faptul că sunt prost!”

15 aug. 2022, 02:00, 1 ,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ a fost pedepsit de judecători după ce a fost acuzat că a incendiat o școală din Iași. Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Constantin Pintiliuc la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere. De asemenea, judecătorii l-au obligat pe ieșean să plătească despăgubiri în valoare de 50.000 de lei către Școala Gimnazială Cristești

La finele săptămânii trecute, un individ a fost pedepsit de judecători după ce a fost acuzat că a incendiat o școală din județul Iași. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Constantin Pintiliuc la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere.

De asemenea, judecătorii l-au obligat pe ieșean să plătească despăgubiri.

„Instanța admite acţiunea formulată de către partea civilă Unitatea Administrativ-Teritorială Primăria Comunei Holboca pentru Şcoala Gimnazială Cristeşti. Îl obligă pe inculpatul Constantin Pintiliuc să îi plătească părţii civile suma de 50.000 de lei, cu titlu de daune materiale. Constată că persoanele vătămate G.B. şi M.P. nu s-au constituit părţi civile în cauză”, au precizat judecătorii ieșeni.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșean acuzat că a incendiat o școală din Iași

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul penal al ieșeanului Constantin Pintiliuc a început pe data de 5 mai 2022. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de distrugere. Asta, după ce ieșeanul fusese reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 12 aprilie 2022. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Pe 8 aprilie 2022, în intervalul orar 17:30-21:24, în timp ce inculpatul se afla în locuința situată în satul Cristeşti, folosindu-se de o brichetă, a dat foc intenţionat la două fotolii din camera de zi, incendiul propagându-se atât în interior, cât şi în exterior, provocând distrugeri ale imobilului indicat în proporţie de 80 la sută, iar focul extinzându-se şi la clădirea învecinată ce aparţine Şcolii Gimnaziale Cristeşti (situată la aproximativ 20 de metri de locuinţa inculpatului), înregistrându-se în paguba şcolii distrugeri prin arderea unei suprafeţe de aproximativ 35 de metri pătraţi din acoperişul clădirii şi deteriorări ale unei săli de curs şi a holului unităţii de învăţământ”, au spus anchetatorii ieșeni.

Constantin Pintiliuc: „Am vrut să îi demonstrez cumnatului meu faptul că sunt prost!”

În urma incendiului, ieșeanul a fost reținut inițial pentru 24 de ore, iar mai apoi a fost arestat preventiv. Anchetatorii au ajuns la ieșean, stabilind că acesta este vinovat pentru producerea incendiului. Oamenii legii au aflat că Pintiliuc locuia în casa părintească, situată în satul Cristeşti, iar pe fondul unui conflict preexistent cu fraţii şi cumnatul său, folosindu-se de o brichetă, a dat foc intenţionat la două fotolii din camera de zi. Un martor a arătat faptul că, în după-amiaza zilei de 8 aprilie 2022, individul şi cumnatul acestuia s-au certat. Martorul a declarat că l-a auzit pe vecinul său spunând:

„Nu-mi trebuie mie muncă în grădină, o să vă dau foc la casă şi tot şi nu o să vă mai trebuiască nimic!”

De altfel, la audieri, ieșeanul a recunoscut comiterea faptei. Acesta a precizat că, în acea zi, a consumat băuturi alcoolice, apoi s-a întors acasă în jurul orei 16:00, unde i-a găsit pe sora şi cumnatul său. A precizat că acel cumnat i-a reproşat faptul că nu a umplut cu apă un bazin existent în curte şi i-a spus în repetate rânduri că e prost.

„Am vrut să-i demonstrez cumnatului meu faptul că sunt prost!”, și-a motivat ieșeanul fapta.

Acum, individul care a incendiat o școală din Iași a fost pus la plată de judecători.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *