Prima pagină » Actualitate » I s-a infundat lui Iulian Serban. DNA a descins la Casa de Sanatate
I s-a infundat lui Iulian Serban. DNA a descins la Casa de Sanatate

I s-a infundat lui Iulian Serban. DNA a descins la Casa de Sanatate

05 nov. 2012, 23:07,
Constantin Mazilu, în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:324994;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Doru Badescu, presedintele Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate, a declarat ieri ca a depus o plangere penala la DNA pentru o serie de abuzuri descoperite la CJAS Iasi in perioada in care institutia era condusa de Iulian Serban

Ancheta a Directiei Nationale Anticoruptie la Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate Iasi. Plangerea a fost facuta chiar de Doru Badescu, presedintele CNAS care a declarat ca a gasit unele nereguli legate de modul in care au fost decontate serviciile medicale facturate de unele firme din Iasi. Sesizarea penala impotriva conducerii CJAS Iasi a fost facuta la 18 iulie cand dupa o serie de verificari s-au constatat o serie de decontari dubioase pentru serviciile medicale acordate unor bolnavi care s-au prezentat in urgenta. S-a constatat ca s-au efectuat investigatii multiple pentru acelasi pacient desi acest lucru nu era absolut necesar. De asemenea, la unii pacienti valoarea analizelor era de pâna la sapte ori mai mare decât costul normal.
In plus s-au constatat servicii raportate, dar neefectuate. Raportarile de pacienti care s-au prezentat la urgenta au venit de la 26 de furnizori de servicii si au reprezentat 33 la suta din totalul cerut spre decontare. În privinta decontarii investigatiilor, au existat si cazuri când, pentru o radiografie, s-a cerut de 86 de ori mai mult. Cele mai multe nereguli s-au constatat la firmele private cu care Casa Judeteana de Sanatate a incheiat contracte. De altfel cotidianul BUNA ZIUA IASI  a aratat in mai multe randuri ca din bugetul sanatatii iesene cei mai multi bani s-au scurs catre spitalele private administrate de familia Fitterman si de Viorel Blajut prietenul lui Iulian Serban. Familia Fitterman are spitalele Arcadia Hospital si Arcadia Cardio. Cele doua spitale incasau uneori lunar de la stat si peste 1 milion de euro. Desi a fost deschis abia in 2010, un an mai tarziu, adica in 2011, si Spitalul Sfantu Sava a lui Viorel Blajut a ajuns sa deconteze circa 1 milion de euro pe luna de la bugetul CJAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *