Prima pagină » Titlurile zilei » I-am găsit! Romii care au răsturnat mașina de poliție în Anglia și au devastat tot în calea lor sunt din Iași. Toată comunitatea din Slobozia îi susține: „Au fost rasiști cu noi”

I-am găsit! Romii care au răsturnat mașina de poliție în Anglia și au devastat tot în calea lor sunt din Iași. Toată comunitatea din Slobozia îi susține: „Au fost rasiști cu noi”

29 iul. 2024, 02:00, 3 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Romii care săptămâna trecută au făcut o revoltă pe străzile orașului Leeds, din Anglia, sunt din localitatea Slobozia, din Iași. Întreaga comunitate s-a unit pentru a îi susține pe soții Bejenaru

Mai mulți oameni cu cetățenie română au devastat tot în calea lor în orașul Leeds după ce au avut o altercație cu poliția. Totul a pornit după ce autoritățile engleze au luat patru copii de la familia Bejenaru și au pornit o anchetă. Această familie este din satul Slobozia, comuna Voinești, județul Iași, iar oamenii de acasă s-au unit pentru a îi susține pe vecinii lor care sunt plecați în Anglia.

Romii care au făcut dezastru în Anglia sunt din Iași

La aflarea veștii privind incidentele din Leeds, comunitatea din Slobozia s-a unit pentru a îi susține pe soții Bejenaru. Aceștia sunt plecați de câțiva ani în Anglia, unde lucrează și își cresc micuții. Totuși, în urma unei situații incerte, autoritățile le-au luat copiii și i-au pus în grija statului.

„Noi știm regulile din Anglia, le respectăm, nu este problemă de așa ceva. Nepotul lui Marcel Bejenaru l-a luat pe copilul său în brațe, se jucau și, din păcate, au căzut. Cel mai mic s-a lovit la cap și au mers la spital. Nepotul nu a zis că a căzut cu el, ci că l-a găsit așa în pătuț, probabil că îi era frică să nu îi facă cineva ceva. Autoritățile de acolo au presupus că a fost bătut cel mic de părinți și au început o anchetă. Astfel, au luat patru copii de la familia Bejenaru pe nedrept”, povestește Ion Tiugă, o rudă de-a familiei Bejenaru.

Familia Bejenaru are și o locuință în construcție în satul Slobozia, care încă nu este finalizată. Vecinilor nu le-a venit să creadă când au auzit că este vorba despre ei și cer să se facă dreptate.

„Ne-a deranjat faptul că au intervenit așa, cu cătușe, de parcă suntem cei mai mari infractori. Îi cunoaștem pe cei din familia Bejenaru, sunt oameni liniștiți, muncesc, își văd de viață. Noi avem grijă de copiii noștri, îi iubim, îi dăm la școală, nu se pune problema de așa ceva. Părinții le-au cerut autorităților să le dea copiii timp de două săptămâni, să vină în vacanță acasă, însă le-a fost refuzată cererea”, a mai spus Ion Tiugă.

Oamenii acuză autoritățile engleze

Toată lumea așteaptă acum să vadă rezultatele anchetei și speră că familia Bejenaru își va recupera copiii. Romii se simt discriminați de către autoritățile engleze și cred că acțiunea lor a fost nefondată.

„Copiii noștri merg la școală, își văd de viață, acolo sunt copii englezi de 15 ani, stau la colțul străzii, se droghează și înjură poliția și nimeni nu le face nimic. A fost discriminare, mi s-a părut că au fost și rasiști cu noi. Noi, toată comunitatea din Slobozia, îi susținem în mod pașnic și vrem ca să se finalizeze ancheta, să se facă dreptate”, a încheiat bărbatul.

Romii din satul Slobozia, din Iași, așteaptă cu nerăbdare să vadă rezultatele anchetei din Anglia.

Comentarii
  • R E A L I T A T E A

    Ăia-s gâște că permit așa ceva. De fapt, la ei acolo, drepturile omului, ca și pe la noi de altfel, se învârt numai pe deasupra infractorilor, hoților, talharilor, traficanților, a pușcăriilor și a bagabonților prinși. Nicidecum asupra societăți despre care se spune că are dreptul să fie protejată.

  • acesti indieni ( tigani ) ne fac de ras. ar trebui impuscati.

  • La Slobozia, cel mai are infractor este Viorel Badarau. Care se dă mare pastor. Un hoț și un pedofil care a abuzat câteva minore făcând sex în grup. Se va afla în curând cine este acest individ. Restul e minciuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *