Prima pagină » International » Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden, a pledat vinovat pentru două infracțiuni fiscale. Trump a criticat acordul: „Wow! Coruptul Biden”
Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden, a pledat vinovat pentru două infracțiuni fiscale. Trump a criticat acordul: „Wow! Coruptul Biden”

Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden, a pledat vinovat pentru două infracțiuni fiscale. Trump a criticat acordul: „Wow! Coruptul Biden”

20 iun. 2023, 19:40,
în International

Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden, a pledat vinovat pentru două infracțiuni fiscale și a încheiat o înțelegere cu procurorii federali pentru a soluționa o acuzație de deținerea ilegală a unei arme de foc, a declarat marți Departamentul de Justiție în dosarele instanței.

Ca parte a acordului de recunoaștere a vinovăției, Departamentul de Justiție a fost de acord să recomande o sentință de probațiune pentru cele două capete de acuzare de neplată a impozitelor în timp util pentru anii 2017 și 2018, potrivit surselor CNN.

100.000 de dolari în taxe federale pentru 2017 și cel puțin 100.000 de dolari în 2018

Hunter Biden datora cel puțin 100.000 de dolari în taxe federale pentru 2017 și cel puțin 100.000 de dolari în 2018, dar nu a plătit ceea ce era datorat Serviciului de venituri interne până la termenele limită.

Acordul va avea repercusiuni imediate în cursa prezidențială din 2024. Deja a declanșat criticile politice din partea republicanilor din administrația Biden și din partea Departamentului de Justiție în urma rechizitoriului penal federal de 37 de puncte depus împotriva lui Donald Trump pentru presupusa manipulare greșită a documentelor clasificate. Trump a pledat nevinovat săptămâna trecută.
Acuzațiile au fost detaliate într-un dosar penal la Tribunalul Districtual al SUA din Delaware, unde procurorul american David Weiss, un numit de Trump, a condus ancheta care a explorat la un moment dat acuzații de spălare de bani, lobby străin și alte acuzații potențiale.

Ancheta este în curs, a declarat marți Departamentul de Justiție.

Înțelegerea cu procurorii federali va „rezolva” ancheta penală

Dar avocatul lui Hunter Biden, Christopher Clark, a declarat că înțelegerea cu procurorii federali va „rezolva” ancheta penală de lungă durată a Departamentului de Justiție asupra fiului președintelui.

„Hunter își va asuma responsabilitatea pentru două cazuri de nerespectare a contravenției de a depune plățile fiscale atunci când sunt datorate în temeiul unui acord de recunoaștere a vinovăției”, a spus Clark.

„O acuzație de armă de foc, care va face obiectul unui acord de deturnare înainte de judecată și nu va face obiectul acordului de recunoaștere a vinovăției, va fi de asemenea depusă de Guvern. Știu că Hunter crede că este important să-și asume responsabilitatea pentru aceste greșeli pe care le-a făcut în timpul unei perioade de tulburări și dependență din viața lui. El așteaptă cu nerăbdare să-și continue recuperarea și să meargă înainte.”

Într-o scurtă declarație, Casa Albă a spus că Biden și soția lui „își iubesc fiul”.

„Președintele și Prima Doamnă își iubesc fiul și îl susțin în timp ce el continuă să-și refacă viața. Nu vom avea alte comentarii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Ian Sams.

Trump a criticat acordul

Trump a criticat acordul de pledoarie al lui Hunter Biden privind Truth Social.

„Wow! Coruptul Biden DOJ tocmai a clarificat sute de ani de răspundere penală, oferindu-i lui Hunter Biden un simplu „ticket de trafic”. Sistemul nostru este STRICAT! Negocierile pentru a ajunge la un acord de pledoarie s-au intensificat în ultimele săptămâni. Echipa juridică a lui Hunter Biden a căutat o întâlnire cu Departamentul de Justiție în aprilie, la care a participat Weiss, și la care avocații lui Hunter Biden au făcut o prezentare în care detaliază de ce cred că Hunter Biden nu ar trebui să fie acuzat. O parte din argumentul lor a inclus faptul că Hunter Biden a plătit impozitele datorate, inclusiv penalități”, a spus Joe Biden, potrivit CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
18 septembrie 2024
18 septembrie 2024