Din nou România este în centrul atenţiei pe plan internaţional, Hunter Biden, fiul preşedintelui Statelor Unite ale Americii, l-a recomandat ca avut pe fostul şef FBI lui Puiu Popoviciu în dosarul Ferma Băneasa. Conform unor informaţii publicate de către cei de la New York Post.
Aceasta intermediere a avut loc în urma unei donaţii a avocatului de 100.000 de dolari pentru fundaţia familiei Biden ai cărui beneficiari sunt copiii fratelui lui Hunter Biden. Conform masejelor obţinute de pe un laptop abandonat a lui Hunter Biden, s-a aflat că fiul preşedintelui SUA a fost cel care a făcut legătura dintre Puiu Popoviciu şi fostul director FBI Louis Freeh în 2016.
„Voiam să-ți mulțumesc încă o dată că ne-ai recomandat lui Gabriel (Puiu Popoviciu, n.r.). Am finalizat o scrisoare de angajament avocațial cu el. Mă voi întâlni cu el la Paris duminică, după care vom merge la București și vom trece la treabă”, i-a scris Freeh lui Hunter Biden pe 8 iulie 2016, potrivit publicației citate.
Puiu Popoviciu i-a spus lui Hunter Biden ce l-ar putea ajuta
Motivarea decizia Curţii Constituționale a României prin care s-a hotărât definiția abuzului în serviciu este constituțională în măsura în care executarea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu din definiția din Codul Penal presupune încălcarea legii, această hotărâre a fost luată în ziua în care cei doi au avut un schimb de maesaje.
Puiu Popoviciu i-a transmis lui Hunter Biden ca aceasta hotărârea i-ar putea fi de ajutor, iar tot în 2016 în mailul trimis către fiul preşedintelui SUA, fostul director FBI, Louis Freeh, a scris despre faptul că instanţa din România refuza cererea DNA de a fi emise mandate de arestare pe numele Beny Steinmetz
„Eu văd aici că abuzurile săvârșite de DNA în vremea când era condusă de doamna Kovesi au traversat Atlanticul. Eu asta înțeleg. Fiindcă vorbim despre un fost șef FBI, Louis Freeh, vorbim despre fiul președintelui în funcție, fost vice-președinte al Statelor Unite, în două mandate, să nu uităm asta. Joe Biden era o persoană care avea și acces la informații și care putea să discearnă, îmi imaginez. Acum este președinte în funcție. Și avem acea sentință aberantă, ca multe alte sentințe aberante în România, și dosare aberante. La vremea respectivă noi ne întrebam de ce autoritățile din Statele Unite care peste tot în lume au pus accentul pe respectarea drepturilor omului și statul de drept, nu au avut reacție față de abuzurile ce se comiteau în România”, a spus analistul Bogdan Chireac, într-o intervenție la Antena 3.
Nu este pentru prima dată când fiul lui Joe Biden este în centrul atenţiei
La finalul anului 2020 fiul preşedintelui SUA, Hunter Biden a fost suspectat de evaziune fiscală. Ancheta a fost condusă de către procurorii de Delaware. La acea vreme presa din SUA suspecta că ar avea relaţii comerciale cu ţări străine, inclusiv China. Hunter Biden era încrezător că se va demonstra că nu a făcut nici un rău.
„Eu iau această problemă foarte în serios, dar sunt încrezător că o revizuire profesională și obiectivă a acestor aspecte va demonstra că mi-am gestionat afacerile în mod legal și adecvat, inclusiv cu beneficiul consilierilor fiscali profesioniști”, a spus el. Rapoartele spun că ancheta a început în 2018, înainte ca Joe Biden să-și anunțe oferta pentru președinție.
Un alt doilea episod în care Hunter Biden a fost protagonist în anul 2020, a fost în momentul în care au apărut poze indecente cu acesta. Videoclipurile şi poze indecente au apărut pe o platformă chineză GTV în care Hunter Biden apărea în tot felul de ipostaze sexuale şi consumând şi droguri.