Prima pagină » Local » Hrițac candidează la alegerile locale din Iași pe listele unui partid de buzunar
Hrițac candidează la alegerile locale din Iași pe listele unui partid de buzunar

Hrițac candidează la alegerile locale din Iași pe listele unui partid de buzunar

19 aug. 2020, 17:58,
Sorin Pavelescu în Local

Maricel Hrițac, fratele penal al lui Toni Hrițac, redactorul șef de la Ziarul de Iași, candidează la alegerile locale din acest an! Deși are o condamnare penală, Maricel Hrițac vrea să ajungă consilier local pe listele unui partiduleț de buzunar, Restart.

Hrițac candidează la alegerile locale din Iași pe listele unui partid de buzunar

Bazându-se probabil pe sprijinul gazetei de perete condusă de fratele lui, Maricel Hrițac crede că poate ajunge în Consiliul Local. Ziarul de Iași susține la aceste alegeri formațiuni politice ca și Restart sau împreună pentru Moldova. Restart România este condus de Ramona Ioana Bruynseels, cea care a mai încercat să devin președintele țării. Fratele lui Hrițac a fost trecut discret pe lista pentru Consiliul Local pentru a nu ieși în evidență.

În timp ce Toni Hrițac țipă în gazeta lui de perete că este curat și cinstit și apărător al bunurilor Iașului, familia sa își vede de combinații pe spinarea ieșenilor.

Dar cine este Maricel Hrițac, fratele lui Toni Hrițac, care se visează consilier local?

Dar cine este Maricel Hrițac, fratele lui Toni Hrițac, care se visează consilier local? Fratele lui Hrițac vrea să ajungă în Consiliul Local în condițiile în care în urmă cu mai mulți ani a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru fals intelectual. Cele trei luni de puscărie cu suspendare au fost date pentru comiterea unei infracțiuni de fals intelectual din partea directorului economic de la Medianet SRL, Gabriel Rusu, și a lui Maricel Hrițac.

Conform rechizitoriului întocmit, Maricel Hritac, în calitatea sa de director, și-a înființat o firmă de consultanță, respectiv Manager Consulting & Ingenering. Conform datelor oferite de anchetatori, prin această firmă căpușă, a tras în piept Fabrica de Bere Holding cu o sumă consistentă, tranzacțiile făcute fiind de ordinul miliardelor de lei vechi. În momentul în care Maricel Hrițac a ajuns în dificultate, a intervenit și Gabriel Rusu, directorul societății comerciale care editează Ziarul de Iași. Astfel, s-a încheiat un contract fictiv de publicitate de 65 mii Euro. Condamnarea s-a datorat în special acestui contract.

Clanul Hrițac, combinații cu Mafia Imobiliară

Și asta nu este tot. Chiar dacă în gazeta pe care o conduce condamnă din plin, uneori chiar pe prima pagină, metodele ilegale de îmbogățire ale Mafiei Imobiliare, Toni Hrițac și frații săi, Maricel și Lucreția, nu au ezitat niciodată să le pună în aplicare pentru a-și spori averea. |mpreună cu frații săi, redactorul șef al Ziarului de Iași, Toni Hritac, a pus mâna pe un teren aflat în comuna Miroslava la marginea Drumului European E 585, care leagă municipiul Iași de Târgu Frumos, teren în valoare de câteva milioane euro. Terenul este situat vizavi de complexul comercial Era – Carrefour. Modul în care clanul Hrițac a reușit să ia acest teren, în suprafață de 3,18 hectare, respectă perfect tiparul Mafiei Imobiliare.

Au găsit un țaran, Vasile Nicoară, care se chinuia de ani buni să-și ia pământul moștenit de la părinți, dar care nu reușea nici în ruptul capului din cauza indolenței autorităților. Printr-un mandatar i-au cumpărat drepturile succesorale. După aceea, și-au folosit relațiile pe care le aveau pentru a rezolva cererea de retrocedare a lui Nicoară și a obține teren în zona în care valoarea acestuia era de cel putin 100 Euro pe metrul pătrat, la Miroslava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *