Prima pagină » Lifestyle » Hrean – beneficii și contraindicații. Ce se întâmplă în corpul tău dacă-l consumi
Hrean - beneficii și contraindicații. Ce se întâmplă în corpul tău dacă-l consumi

Hrean – beneficii și contraindicații. Ce se întâmplă în corpul tău dacă-l consumi

23 mart. 2021, 11:47,
în Lifestyle

Hreanul cunoscut de toată lumea ca condiment pentru diverse feluri de mâncare este de asemenea și o plantă medicinală. Mult timp, hreanul a fost considerat un super aliment iar bunicii noștri erau gata să scrie o carte întreagă despre proprietățile miraculoase ale hreanului.

Hreanul este o plantă perenă rezistentă la fluctuațiile de temperatură și îngheț. În regiunile Euroasiei, unde nu există permafrost, hreanul crește peste tot. Unele plante pot crește până la 1,5 m înălțime, iar lungimea frunzelor sale poate ajunge până la 50 cm.

Planta înflorește de la începutul lunii iulie. Păstaia de hrean conține 4 semințe. Rădăcină de hrean este utilizat și în bucătărie, dar întreagă planta este folosite în scopuri medicinale.

Beneficiile hreanul în medicina naturistă

Hreanul conține o cantitate imensă de vitamine și substanțe nutritive: acid ascorbic, vitaminele A,B, C,E, aminoacizi utili, fitoncide, uleiuri, fibre și minerale. Hreanul conține de șase ori mai multa vitamina C decât lămaia, din aceasta cauza hreanul luptă foarte bine împotrivă răcelii.  Hreanul este utilizat pentru a preveni infecțiile virale sau pentru a întări întreg sistemul imunitar. Combinația de hrean și miere te ajută să scapi foarte rapid de răceală.

Proprietățile medicinale ale plantei sunt apreciate de mulți bărbați care țin la sănătate lor. Hreanul crește libidoul, restabilește potența și tratează bolile urologice. Hreanul este, de asemenea, util pentru sănătatea femeilor – planta ameliorează durerile în timpul menstruației, normalizează sistemul de reproducere și are, de asemenea, un efect pozitiv asupra frumuseții părului, a pielii și a unghiilor. Hreanul este util celor care doresc să slăbească: hreanul accelerează procesele metabolice din organism, îmbunătățește metabolismul, elimină toxinele și te ajută în mod activ să pierzi centimetri în plus.

În medicina naturistă, hreanul a fost folosit și că anestezic: hreanul a ajutat la ameliorarea durerii la nivelul mușchilor și articulațiilor, este deosebit de folositor pentru sportivilor și persoanele care suferă de artrită.

Contraindicații hreanului

Desigur, nu puteți mânca să folosiți hreanul fără restricții. Vă trebui să ne familiarizăm cu lista posibilelor contraindicații.

Când hreanul este interzis:

  • Hreanul are o aromă înțepătoare, un gust arzător este întotdeauna un efect asupra membranei mucoase. Rădăcina de hrean poate fi folosită cu succes pentru foarte multe boli, dar este posibil să apară și efecte negative dacă abuzați de produs. Nu trebuie să-l mănânci în fiecare zi.
  • Dacă aveți o patologie a tractului digestiv, atunci în timpul unei exacerbări, nu luați hrean, chiar și în cantități mici.
  • Cu pancreatită diagnosticată și patologii renale exacerbate, hreanul nu ar trebui, de asemenea, consumat.
  • Nu-l dați copiilor sub 8 ani.
  • Produsul nu este recomandat femeilor însărcinate, precum și mamelor care alăptează.
  • Acest produs poate fi periculos pentru persoanele cu patologie tiroidiană.

Trebuie să știți că hreanul își păstrează proprietățile sale unice aproximativ o săptămână, apoi devine doar un condiment folosit în bucătărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`