Prima pagină » Titlurile zilei » Hoțul strigă „Hoții”! Viorel Blăjuț a construit ilegal pe domeniul de 18 hectare. Autoritățile nu au intervenit timp de 7 ani – FOTO/VIDEO

Hoțul strigă „Hoții”! Viorel Blăjuț a construit ilegal pe domeniul de 18 hectare. Autoritățile nu au intervenit timp de 7 ani – FOTO/VIDEO

24 aug. 2023, 02:00, 8 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

Timp de aproape 7 ani, afaceristul Viorel Blăjuț a râs în nas autorităților din comuna Miroslava. Pe domeniul de 18 hectare din satul Proselnici, afaceristul a ridicat mai multe construcții fără autorizație. Când Poliția Locală s-a deranjat să-l întrebe despre lucrările respective, Blăjuț a declarat senin că nu știa că îi trebuie acordul primăriei

Viorel Blăjuț, patronul mai multor afaceri din Iași, implicat și în politica locală, și-a dat arama pe față. Nu demult, Blăjuț făcea parte din filiala locală a Partidului Social Democrat (PSD), dar a fost îndepărtat de noua conducere. Viorel Blăjuț a fost forțat să demisioneze, iar acum încearcă cu disperare să se integreze în Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). După ce a plecat din PSD, afaceristul a declarat public faptul că a demisionat pentru că nu a fost lăsat să vorbească despre combinațiile imobiliare din municipiul Iași.

„Am demisionat din PSD Iași pentru că această organizație a devenit un SRL administrat de Maricel Popa, pentru că nu eram lăsat să mă lupt pentru Iași, pentru că nu aveam voie să pomenesc numele lui Chirică, marele combinator imobiliar al Iașului, în nicio acțiune politică. La un moment dat am și întrebat dacă acesta s-a reînrolat înapoi în PSD”, spunea Viorel Blăjuț.

Dar afaceristul a dat dovadă de ipocrizie, la rândul lui a construit fără autorizație pe domeniul din comuna Miroslava, sat Proselnici. Deci nu este străin de combinațiile imobiliare. Viorel Blăjuț a fost implicat în alt scandal legat de condițiile mizere de la Centrul Rezidențial „Sf. Anton”, pe care-l patronează, unde sunt îngrijiți bolnavii de Alzheimer și alte demențe.

A construit ilegal în pădurea de la Miroslava: „Nu a fost în cunoștință de cauză”

Construcțiile ilegale, constând în mai multe case și anexe, au fost ridicate în 2016. Reporterii BZI au cerut lămuriri din partea Primăriei Miroslava. Din răspunsul transmis reiese că Blăjuț nu a fost amendat, chiar dacă s-a constatat ilegalitatea. Mai mult, afaceristul s-a scuzat senin că nu știa că îi trebuia autorizație de construire.

Pe domeniul lui Blăjuț au fost construite ilegal cel puțin 15 clădiri. În acest caz nici Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) nu a luat măsuri, iar polițiștii locali din comuna Miroslava par să fie prieteni la cataramă cu afaceristul. Un astfel de caz poate ajunge în atenția procurorilor DNA, la fel cum s-a întâmplat în spețe similare semnalate în municipiul Iași.

„Una dintre clădiri este edificată în anul 2022, după parcurgerea procedurii de autorizare (obținerea certificatului de urbanism, emiterea autorizației de construire, efectuarea recepției la terminarea lucrărilor). Clădirea este înregistrată în Registrul agricol și are adresa administrativă jud. Iași, com. Miroslava, sat Proselnici, str. Sf. Nicolae, nr. 4, aceasta fiind și adresa de reședință a proprietarului. Pe teren mai există și alte clădiri, construite, conform declarației proprietarului, între ianuarie 20126 și mai 2019. Acestea nu au fost construite cu parcurgerea procedurii de autorizare, prevăzută de lege, proprietarul motivând că nu a fost în cunoștință de cauză asupra necesității autorizației de construire, deoarece sunt construcții din materiale ușoare, cu structura de rezistență din lemn”, au precizat reprezentanții Primăriei Miroslava.

Pe data de 13.04.2023, Viorel Blăjuț s-a căsătorit, petrecerea având loc chiar la domeniul din Miroslava.

A fost notificat abia în 2021

Deși se știa despre situația de la domeniul lui Viorel Blăjuț, Primăria Miroslava l-a notificat că trebuie să intre în legalitate abia în 2021, după 5 ani de la demararea lucrărilor.

„În urma notificărilor din perioada 2021 – august 2023, făcute de UAT comuna Miroslava și Poliția Locală Miroslava – departament disciplina în construcții, în prezent urmează procedura pentru obținerea certificatelor de atestare a edificării și intabulării acestor clădiri, în conformitate cu Legea 350/1911 a autorizării lucrărilor de construcții și Legea 7/1996 a cadastrului și publicității imobiliare”, se arată într-un răspuns oficial transmis de Primăria Miroslava.

Comentarii
  • viotel blajut trebuia arestat de mult timp pt furturi si inselatorii dar autoritatile dorm si ii protejeaza averea .

  • Un golan care trebuia de mult arestat…….
    A fost protejat de mafia psd !

  • Blajut cel mai deștept din judet

  • Sunt construite de prin 2000, acolo era locul unde se făceau petreceri unde participau cam toți din Primarie , din Poliție, vezi Poliția Rutieră, se stia de acest lucru de mult.

  • Știți voi cine sunt...

    V. Blăjuț este ultimul vinovat din această ecuație… Pe scurt, Lăpușneanu Vasile, Panțiru Mihai, Moroșanu Rodica și inclusiv noua conducere a primăriei Miroslava respectiv Niță Dan & co sunt cei care trebuiau de mult timp arestați. Binențeles că și procurorii DNA Iași Andreea Nica și Eva Memilian ar trebui să dea ceva explicații, dar nu acum cât încă sunt la butoane oamenii lor. Concret, Dobreanu și Jelescu erau proprietari de drept a multor hectare de teren în Miroslava dar, cei mai sus menționați au săvârșit cam toate infracțiunile prevăzute de codul penal pentru a obține aceste terenuri pe care ulterior le-au transformat în bani, mulți bani. V. Blăjuț s-a ocupat de averea lui Dobreanu iar Panțiru de averea lui Jelescu… La Miroslava au proprietăți cu statut de ”cocioabe cu etaj” mulți dintre cei ce trebuiau să le ofere niște cătușe celor amintiți mai sus și cu asta se cam închide subiectul, momentan. Asta e.

  • Dom’ premare Nita l-a cununat civil, la domeniu, pe cetatean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *