Prima pagină » Local » Hoțul care a furat din mai multe magazine i-a impresionat pe procurori. A fost pus sub control judiciar
Hoțul care a furat din mai multe magazine i-a impresionat pe procurori. A fost pus sub control judiciar

Hoțul care a furat din mai multe magazine i-a impresionat pe procurori. A fost pus sub control judiciar

17 sept. 2022, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

După ce a furat haine din mai multe magazine, un tânăr a fost plasat sub control judiciar. A reușit să plece din magazine fără să plătească, dar a fost surprins de camerele de supraveghere

Tânărul care a furat haine din mai multe magazine a fost plasat sub control judiciar.

„La data de 15 septembrie a.c., bărbatul reținut a fost prezentat cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, au precizat polițiștii ieșeni.

Totul a pornit când tânărul s-a gândit să nu se uite la prețuri, plecând din 4 magazine cu marfă de 8.000 de lei. Nu a fost însă un hoț cu prea mare îndemânare, pentru că a fost văzut de angajați. Ulterior, acesta a intrat în vizorul polițiștilor ieșeni care au reușit să probeze mai multe furturi de-ale bărbatului, datorită camerelor de supraveghere care le-au făcut munca mai ușoară.

A furat timp de câteva luni

Hoțul a fost reținut și urmează să afle dacă va fi arestat.

„La data de 14 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au reținut pentru 24 de ore un bărbat, în vârstă de 33 de ani, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, în perioada 14 martie – 1 septembrie a.c., acesta ar fi sustras mai multe articole vestimentare din patru magazine aflate într-un centru comercial din municipiul Iași. Prejudiciul total, în valoare de aproximativ 8.000 de lei, a fost recuperat, fiind restituit reprezentanților societăților. La data de 15 septembrie a.c., bărbatul reținut va fi prezentat cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările sunt continuate”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Alți hoți au fost prinși la București de polițiștii din Iași

Zilele trecute, Marian Colac și Alexandru Pițai au fost prinși de către polițiștii ieșeni după ce au aterizat. Cei doi ar fi spart un autoturism parcat pe o stradă din municipiul Iași de unde au furat câteva mii de lei. Ulterior, s-au făcut nevăzuți. După mai multe săptămâni de verificări, oamenii legii au reușit să-i identifice și să-i prindă pe cei doi infractori. Odată ce au fost aduși la Iași pentru cercetări, ambii au fost reținuți pentru 24 de ore.

După ce au ajuns la Iași au fost reținuți pentru 24 de ore

Agenții i-au reținut, iar mai apoi i-au dus în fața judecătorilor.

„Polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au identificat doi bărbați bănuiți de comiterea infracțiunii de furt. Din cercetările efectuale până în prezent a rezultat faptul că, la data de 23 iunie, aceștia ar fi sustras aproximativ 4.600 de lei dintr-un autovehicul parcat pe raza municipiului Iași. La data de 8 septembrie cei doi bărbați au fost depistați pe Aeroportul Henri Coandă din București, fiind conduși la cercetări. În baza probatoriului administrat în cauză cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *