Prima pagină » Titlurile zilei » Hotelurile și restaurantele de lux din Iași, ocupate la capacitate maximă pentru petrecerea de Revelion. Un câștigător al emisiunii „Chefi la Cuțite” va pregăti mesele delicioase. „Suntem sold-out!”
Hotelurile și restaurantele de lux din Iași, ocupate la capacitate maximă pentru petrecerea de Revelion. Un câștigător al emisiunii

Hotelurile și restaurantele de lux din Iași, ocupate la capacitate maximă pentru petrecerea de Revelion. Un câștigător al emisiunii „Chefi la Cuțite” va pregăti mesele delicioase. „Suntem sold-out!”

30 dec. 2021, 02:00,
Raluca Costin în Titlurile zilei

Angajații din hotelurile și restaurantele de lux din Iași se pregătesc să primească clienții care vor petrece Revelionul 2022. Pachetele achiziționate de clienți sunt cuprinse între 500 și 1.600 de lei, de persoană, și includ doar petrecerea sau nopțile de cazare și momentele artistice din prima zi din an. Petrecerea de Revelion 2022 se poate face cu 50 la sută din capacitatea maximă a restaurantului

Imediat ce autoritățile au anunțat că petrecerea de Revelion poate fi organizată în anumite condiții, angajații restaurantelor și hotelurilor de lux din Iași au fost asaltați de telefoane din partea clienților. Dacă în anii precedenți, înainte de pandemie, erau ocupate toate locurile de cazare și ieșenii petreceau în voie în noaptea dintre ani, aceștia sunt nevoiți să respecte mai multe măsuri de protecție împotriva noului coronavirus. Astfel, petrecerile vor fi posibile doar cu 50 la sută din capacitatea maximă a restaurantelor. Chiar și așa, s-au ocupat toate locurile.

„La Restaurantul «Panoramic», la etajul 13, s-au ocupat locurile de două săptămâni. Avem o capacitate de 160 de persoane, deci jumătate din locuri sunt ocupate. La restaurantul mare, la Unirea, avem 240 de locuri capacitatea maximă și, cum restricțiile ne permit ca, de Revelion, să fie ocupate jumătate, vom avea 120 de persoane la petrecere. La Restaurantul «Panoramic» avem temă franțuzească, cu produse specifice, precum file de biban sau caviar. La restaurantul de la «Unirea» avem un meniu tip buget, cu somon, produse tradiționale și pește. Cei din Iași, localnicii, au plătit pentru petrecerea de Revelion, la Restaurantul «Panoramic», 660 de lei de persoană, iar, la petrecerea de la «Unirea», de la restaurant, au plătit 495 de lei de persoană”, susține Ioana Gamen, manager de evenimente la Hotelul „Unirea”.

Turiștii vor să petreacă noaptea de Revelion în restaurante și hoteluri de lux din Iași

Mai mult, turiștii care vor să petreacă în Iași noaptea dintre ani și primele zile din 2022 au venit din toată țara și au plătit între 1.900 și 2.300 de lei. Reprezentanții hotelurilor și restaurantelor din Iași susțin că vor fi respectate toate restricțiile privind pandemia de COVID-19, astfel că masca va fi obligatorie.

„Am dat pachete pentru 3 nopți, în care este inclus «Revelionul copiilor», către persoane din București, Ploiești, Onești și Bacău. Vor să vadă orașul, să petreacă în Iași câteva zile. Pachetul cu cazare pentru 3 nopți, pentru «Panoramic», cameră dublă, costă 2.300 de lei, iar, pentru restaurantul de la «Unirea», costă 1.900 de lei de persoană. Vom avea formație live, DJ, momente artistice, urători”, mai spune Ioana Gamen, manager de evenimente la Hotelul „Unirea”.

În anul precedent, tot în condiții de pandemie, turiștii au petrecut noaptea de Revelion în Iași, alegând hotelurile de 4 și 5 stele.

„Petrecere domnească” în prima zi din anul 2020

Cei care sărbătoresc la Hotelul „Pleiada”, din Iași, plătesc pentru all-inclusive 650 de lei/oaspete și consumă 3 feluri de mâncare, respectiv starter de pui presat cu trufe, foie gras, salată de ierburi sau cighir în stil franțuzesc, cu cartofi dauphinoise, și cremă de ciuperci, open bar, muzică live. De asemenea, clienții plătesc 480 de lei/persoană pentru starter, antreuri, felul principal, muzică live.

Dacă vor să participe și la „Petrecerea domnească” de pe 1 ianuarie 2022, au parte de un spectacol organizat de Fanfara din Cozmești, Geto-Dacii din Moldova, Ansamblul Doina Carpaților, cu muzică live, purcel la proțap și gulaș de vită. Plătesc 300 de lei în plus. De asemenea, părinții au plătit pentru „Revelionul copiilor” 240 de lei/copil. Astfel, pentru două nopți de cazare și petrecerea de Revelion, turiștii plătesc în jur de 1.600 de lei de persoană.

„S-au dat toate camerele pentru Revelion. Suntem sold-out!”, susțin reprezentanții Hotelului „Pleiada”.

Anca Suciu: „Ar trebui ca noi, cei din HoReCa, să fim sprijiniți și local de ieșeni”

Un alt restaurant din Iași de 4 stele căutat de clienți este „City View”, din Bucium. Cei care vor merge acolo la petrecerea de Revelion vor mânca preparate gătite de chef Alexandru Comerzan, câștigător al emisiunii „Chefi la Cuțite„, și au plătit 536 de lei de persoană. Reprezentanții restaurantului susțin că se așteptau ca toate locurile să se ocupe în acest an, însă nu a fost așa.

„Putem face petrecerea cu 50 la sută din capacitatea restaurantului. Nu am atins obiectivul propus, dar suntem încrezători că turiștii vor veni cu drag să experimenteze noutăți culinare. Noi am deschis restaurantul de aproximativ un an, dar deja ne bucurăm de succes în rândul clienților care vor o experiență nouă. Preparatele sunt făcute de un bucătar câștigător la emisiunea «Chefi la Cuțite», tânărul Alexandru Comerzan. Noi, cei din HoReCa, ne bucurăm că suntem sprijiniți și local, de ieșeni”, susține Anca Suciu, fondatorul Restaurantului „City View”.

Constantin Rădeanu, patronul „La Castel”: „Nu suntem avantajați de restricții”

În unul dintre restaurantele „cu vechime” din Iași nu se mai organizează anul acesta petrecerea de Revelion. Constantin Rădeanu, patronul „La Castel”, spune că cheltuielile sunt prea mari și timpul pentru organizarea petrecerilor, de la momentul anunțului autorităților, a fost prea scurt.

„Nu am organizat anul acesta petrecerea de Revelion… Totul s-a scumpit, iar, pentru 50 la sută din capacitate, nu merită, dar nici nu cred că se umplea restaurantul. Noi mai făceam Revelionul pentru clienții fideli, dar cheltuielile sunt prea mari anul acesta și nici nu suntem avantajați de restricții. Nu ai timp să te organizezi într-o lună, să te promovezi. A fost dificilă perioada cu pandemia, încă este și noi ne gândim cum să supraviețuim, să menținem personalul, să nu închidem afacerea. Suntem loviți din toate părțile”, spune Constantin Rădeanu, patronul „La Castel”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`