Prima pagină » Titlurile zilei » Hotelurile de 4 și 5 stele din Iași au fost închiriate în noaptea de Revelion de cupluri care nu au vrut să doarmă acasă. Prețul pentru o cameră ajunge și la 1.000 de lei de persoană
Hotelurile de 4 și 5 stele din Iași au fost închiriate în noaptea de Revelion de cupluri care nu au vrut să doarmă acasă. Prețul pentru o cameră ajunge și la 1.000 de lei de persoană

Hotelurile de 4 și 5 stele din Iași au fost închiriate în noaptea de Revelion de cupluri care nu au vrut să doarmă acasă. Prețul pentru o cameră ajunge și la 1.000 de lei de persoană

30 dec. 2020, 02:00,
Raluca Costin, în Titlurile zilei

Angajații din hotelurile de 4 și 5 stele, din Iași, se pregătesc să primească clienții care vor petrece Revelionul 2021. Pachetele achiziționate de cupluri sunt cuprinse între 400 și 1.000 de lei, de persoană, cu 1, 2 sau 3 nopți de cazare și diverse momente surpriză pentru clienți. Reprezentanții hotelurilor din Iași susțin că vor fi respectate toate restricțiile privind răspândirea noului coronavirus

Reprezentanții hotelurilor de 4 și 5 stele, din Iași, au căutat soluții pentru a nu închide afacerile de Revelion din cauza pandemiei de COVID-19. Aceștia au lansat diverse oferte adaptate vremurilor, astfel că turiștii care vor să petreacă Revelionul vor fi cazați în același loc unde va avea loc petrecerea restrânsă în noaptea de Revelion. Dacă în anii precedenți erau ocupate toate locurile de cazare și turiștii petreceau în voie în noaptea dintre ani, aceștia sunt nevoiți să respecte mai multe măsuri de protecție împotriva noului coronavirus. Astfel, nu vor fi la mese mai mult de 6 persoane, iar dansurile nu vor fi încurajate, pentru a se respecta măsurile impuse de autorități. Mihai Chirica, primarul Iașului, a anunțat că se reia activitatea în spațiile interioare din restaurante și cafenele în limita a 30 la sută din capacitate în intervalul orar 06:00-23:00, însă nu se pot desfășura petreceri de Revelion.

Turiștii vor petrece Revelionul în hoteluri și restaurante de 4 și 5 stele, din Iași, în condiții de pandemie

Potrivit Ioanei Gamen, manager de evenimente la Hotel „Unirea”, din Iași, deja s-au vândut pachetele pentru noaptea de Revelion.

„Există cerere de Revelion pentru toate cele 3 tipuri de pachete. Astfel, pentru pachetul cu cazare o noapte avem inclus cină festivă, de la ora 18:00-21:00, mic dejun a doua zi și late chek-in. Încercăm să aducem muzică live, câteva surprize, cu moment de tango și urături. Pentru că situația actuală nu permite dansul, noi vom încuraja turiștii să nu danseze, pentru că măsurile luate din cauza pandemiei impun restricții. Există cupluri care au achiziționat pachetele de Revelion și își doresc să stea doar două persoane la masă. Vor fi maximum 6 persoane la o masă pentru grupurile care vor fi cazate la noi”, spune Ioana Gamen, manager evenimente Hotel „Unirea”.

Ioana Gamen, Hotel „Unirea”: „Am vândut peste 20 de pachete până acum și încă mai preluăm cererile celor care vor să petreacă Revelionul cu noi”

Potrivit Ioanei Gamen, turiștii care vor veni pe data de 31 decembrie 2020 în Iași sunt din Brașov, Bacău, Botoșani, care au plătit între 1.359 de lei și 1.718 lei pentru un pachet cu 2 sau 3 nopți de cazare.

„Noi am vândut și aceste pachete, cu 2 sau 3 nopți de cazare. În plus, față de pachetul cu o noapte de cazare, cuplurile beneficiază de masaj. Prețurile sunt de 1.173 de lei, redus cu 15 la sută de la 1.380 de lei și cel pentru 3 nopți, redus de la 2.021 de lei la 1.718 lei. Am vândut peste 20 de pachete până acum și încă mai preluăm cererile celor care vor să petreacă Revelionul cu noi. Ne-a surprins faptul că și persoane din alte județe au achiziționat pachetele noastre, dar ne bucurăm că vor să viziteze Iașul”, mai spune Ioana Gamen.

Turiștii vor petrece Revelionul în condiții de pandemie, cu muzică live și momente surpriză

Un alt hotel din Iași unde turiștii vor petrece noaptea de Revelion este Hotel „Pleiada”, unde deja s-au vândut pachete pentru noaptea de Revelion.

„Avem 3 pachete speciale care îți garantează experiențe unice. Există cerere pentru aceste pachete de Revelion. Avem cereri și din Bacău, Botoșani. Cu toții ne-am dori să se desfășoare în alte condiții, dar până la noi directive ne conformăm situației. Am pregătit o seară de Revelion all inclusive, cu muzică live și momente surpriză. În prima zi a anului 2021 va fi «Seara domnească» în aer liber, care reînvie tradiții și obiceiuri românești, cu bucate gătite după rețete străvechi, taraf și proțap, dar și un tur ghidat al centrului orașului”, spune Dora Morhan, manager „Pleiada”.

Prețurile plătite pentru noaptea de Revelion sunt cuprinse între 400 și 1.000 de lei, de persoană

Astfel, pentru petrecerea de Revelion turiștii plătesc 400 de lei de persoană, iar pentru Seara Domnească, 350 lei de persoană. Pachetul cu o noapte de cazare într-o cameră dublă, de 4 stele, cu mic dejun inclus, inlcude și o cină festivă de Revelion, all inclusive, cu muzică live și momente surpriză. Pachetul cu 2 nopți de cazare costă 875 de lei pentru o persoană și include cazarea, prânzul tradițional tip bufet suedez, cina festivă și Seara Domnească. Pentru pachetul de 3 nopți de cazare, turiștii veniți și din alte județe din țară au plătit 1.175 de lei de persoană și include și turul ghidat în zona centrală a Iașului. Cei care însă vor să petreacă Revelionul la „Pleiada” pot opta și pentru pachetul Last Minute, în valoare de 400 de lei, de persoană.

Restaurantele din Iași se deschid de astăzi, însă în limita a 30 la sută din capacitate

Potrivit Comitetului Local pentru Situații de Urgență Iași, a expirat perioada de 14 zile în care în municipiul reședință au existat restricții impuse de faptul că rata de infectare COVID-19 a fost de peste 3 cazuri la mia de locuitori. Astfel, din scenariul roșu, municipiul Iași a intrat oficial în scenariul galben. Astfel, se reia activitatea în spațiile interioare din restaurante și cafenele în limita a 30 la sută din capacitate în intervalul orar 06:00-23:00. Nu sunt permise petrecerile de Revelion. De asemenea, se pot redeschide cinematografele și instituțiile de cultură. În același timp se pot redeschide activitățile din sălile de noroc. Domeniul HoReCa este unul dintre cele mai afectate domenii de pandemie, în anul 2020 fiind disponibilizați aproximativ 2.000 de angajați care munceau în hotelurile, restaurantele și cafenelele din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *