Prima pagină » Turism » Info Turism » Hoteluri de 5 stele. Câte unităţi sunt în România
Hoteluri de 5 stele. Câte unităţi sunt în România

Hoteluri de 5 stele. Câte unităţi sunt în România

25 oct. 2019, 11:26,
BZI.ro, în Turism

Hoteluri de 5 stele. Atunci când vine vorba despre vacanţele de lux, România nu apare pe harta turiştilor excentrici.

Acest fapt este dovedit de numărul foarte mic al hotelurilor de 5 stele, doar 38 în toată ţara. Vecinii bulgari stau mult mai bine la acest capitol. Aceştia au cu 20 mai multe decât noi, majoritatea pe litoral. Experţii din turism spun că suntem în urma Bulgariei, în privinţa cazărilor de lux, pentru că la noi, clienţii hotelurilor scumpe vin cu afaceri şi nu în vacanţă, că în ţara vecină.

O unitate de cazare cu multe stele, foarte bine văzută pe portalurile de rezervări, este garanţia unui plus de confort pentru turiştii străini veniţi în Bucureşti pentru câteva zile.

Tânăr din Los Angeles: „De obicei ne uităm la 4 şi 5 stele ca să ne fie într-o locaţie bună, să aibă Wi-Fi bun, un mic dejun bun.”

Turista: „La vârsta mea, un hotel de cinci stele e o idee bună. În alte ţări, sunt hoteluri mai elegante decât aici, dar şi aici e foarte frumos.”

Hoteluri de 5 stele. Două unități de 5 stele în ultimul an

În ultimul an de zile, în România au apărut două hoteluri de cinci stele, urcând totalul la 38. Bulgării au peste 20 în plus, deşi ţară este de două ori mai mică, arata site-urile de rezervări. Avantajul lor, pe care l-au şi speculat, a fost litoralul mai extins. Aici, aceștia au construit hoteluri scumpe în care să-i cazeze pe vesticii cu pretenţii.

„Noi avem 60 de km construibili, bulgării au 300 km şi litoralul bulgăresc se adresează în special turiştilor străini. Noi, neavând cerere, nu construim şi ne învârtim într-un cerc vicios”, a spus Dragoş Raducan, Federaţia Patronatelor din Turism.

„Avem turişti din Orientul Mijlociu, Asia, care doresc hoteluri impunătoare, de cinci stele. Când decid să vină, nu mai găsim locuri disponibile, pentru că e baza hoteliera foarte mică”, susţine un manager de agenţie de turism.

Hotelurile de 3 stele, predominante în România

Mai mult de jumătate dintre hotelurile din România sunt de 3 stele, asta în vreme ce un sfert sunt de 4 stele, potrivit Institutului de Statistică. Iar cele de cinci stele sunt concentrate în marile oraşe, în special în Capitală.

Mai bine de jumătate din capacitatea totală de cazare din Bucureşti este dominată de hoteluri de 4 şi 5 stele. Capitala este vizitată de foarte mulţi turişti străini, iar asta se vede şi în timpul petrecut aici, în medie, sub 2 zile.

Şi cum stăm prost la infrastructură, nici investiţiile mari nu ajung la noi.

Manager agenţie de turism: „Ca să fii atractiv pentru un lanţ hotelier mare, trebuie să ai infrastructura rutieră bine pusă la punct

Cei 1,2 milioane de turişti străini au cheltuit, în prima jumătate a anului în ţara noastră în medie, câte 2.600 de lei, potrivit datelor statistice. Mai bine de jumătate dintre ei au venit în România pentru afaceri, conferinţe, târguri sau cursuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *