Prima pagină » Titlurile zilei » Hotel cu 12 etaje pe Bulevardul C.A. Rosetti! Clădirea cu înălțimea de 50 de metri va fi construită de patronul unei firme IT

Hotel cu 12 etaje pe Bulevardul C.A. Rosetti! Clădirea cu înălțimea de 50 de metri va fi construită de patronul unei firme IT

08 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Patronul firmei A&S Development SRL vrea să construiască un hotel cu 12 etaje pe Bulevardul C.A. Rosetti. Planul Urbanistic Zonal a intrat în dezbatere publică. Conform proiectului, clădirea nu trebuie să depășească înălțimea de 50 de metri

Investitorii imobiliari abordează Bulevardul C.A. Rosetti, numărul 350. După ce a primit avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, Andrei Pădurariu, patronul firmei A&S Development SRL (oferă soluții IT), trebuie să treacă și de etapa de consultare publică. Cu această ocazie a fost publicat și Planul Urbanistic Zonal (PUZ) care reglementează amplasamentul. Conform documentului, afaceristul intenționează să construiască o clădire cu regimul de înălțime 2S+D+P+12E pe o suprafață de teren de 4.200 de metri pătrați. Indicatorii urbanistici arată un procent de ocupare a terenului de 40 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 2,4. Spațiile verzi vor fi amenajate pe 25 la sută din suprafața totală a terenului.

Clădirea nu trebuie să depășească înălțimea de 50 de metri. Terenul a fost achiziționat pe data de 08.10.2021. În zonă, amplasamentul este estimat la aproximativ 500.000 de euro. Parcările urmează să fie amenajate în subsolul clădirii. Proiectul prevede și construirea unei clădiri cu regimul de înălțime de 2S+D+P+1E. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat cazul altui investitor care se află în conflict cu vecinii din zona Bucium.

Hotel cu 12 etaje pe Bulevardul C.A. Rosetti, în apropiere de Șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt

Terenul investitorului este situat în apropierea interesecția cu Șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și cu limita teritorială a comunei Popricani.

”În zona PUZ-ului se permit următoarele funcţiuni:construcții de turism-locuire temporară în dotări de tip hotelier sau similar, inclusiv serviciile complementare acestora, restaurant, agenții de turism; săli de evenimente; servicii sociale, colective și personale; sedii de companii și firme, inclusiv reprezentanțe companii, servicii pentru întreprinderi, proiectare, cercetare, expertizare sau consultanță în diferite domenii și alte servicii profesionale; spații de birouri și funcțiuni complementare, activităţi administrative, de administrarea afacerilor, financiar-bancare, comerciale (terţiare); loisir și sport în spații acoperite și descoperite”, se arată în documentația PUZ.

Contactat de reporterii BZI, Andrei Pădurariu a precizat că va alege o variantă finală în perioada următoare.

”O să vedem când va fi gata. Atunci vom avea detalii”, a precizat patronul A&S Development.

Pe data de 26.04.2022, persoanele interesate de proiect sunt invitate la sediul Primăriei Iași, în cadrul unei sesiuni de consultare puiblică, ocazie cu care pot fi depuse obiecțiuni. În cazul în care proiectul va obține avizul Consiliului Local, valoarea terenului va crește cu sută la sută. Un scandal imobiliar s-a petrecut și pe Strada Gh. Ivănescu, zona CUG-Aleea Tudor Neculai.

Patronul INBIT a vrut să construiască pe Bulevardul C.A. Rosetti

În urmă cu un an, Andrei Târnovanu, patronul INBIT SRL, a depus un proiect la Primăria Iași pentru edificarea unui bloc de locuințe colective. Terenul vizat are o suprafață de 729 de metri pătrați, fiind amplasat la intersecția Străzii Brândușa, nr. 61, cu Bulevardul C.A. Rosetti, nr. 57. De precizat că zona este aglomerată, în special de case, iar traficul auto este intens. Intenția afaceristului a fost de a ridica un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime P+4. Proiectul a fost analizat în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași.

Patronul firmei INBIT are propria groapă de gunoi la marginea Iașului, dar autoritățile s-au autosesizat. Hotelul cu 12 etaje de pe Bulevardul C.A. Rosetti va fi construit după ce va trece de mai mult etape de autorizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *