Prima pagină » Lifestyle » Horoscop » Horoscopul vikingilor. Ce zodie esti si ce zeu te reprezinta
Horoscopul vikingilor. Ce zodie esti si ce zeu te reprezinta

Horoscopul vikingilor. Ce zodie esti si ce zeu te reprezinta

02 feb. 2014, 23:58,
Echipa BZI.ro, în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:415600;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Vechile popoare din peninsula Scandinava, urmasii vikingilor aveau niste zei foarte interesanti si, potrivit horoscopului lor, fiecare zeu era protectorul unei zodii. Iata ce zeu nordic te protejeaza si ce zodie esti in horoscopul vikingilor.

Berbec (Odin, regele zeilor)
Rege peste zeii nordici ai vikingilor, Odin este si zeul poeziei, al razboiului si al mortii.

Atotputernic si lider innascut, Odin merge la lupta calare pe calul lui cu opt picioare si convinge pe toata lumea sa-l urmeze, prin simpla carisma.
Desi pare foarte cool, Odin tinde sa fie chemat toata ziua sa-i invete pe altii ce sa faca si asta il irita la un moment dat.

Citeste si Horoscop de poveste: Ce personaj de basm esti, in functie de zodie

Taur (Skadi)
Zeita iernii si sotia altui zeu atotputernic, Skadi este protectoarea schiorilor si a vanatorii in mitologia nordica.

Tandra si atenta, Skadi vegheaza asupra celor care iubesc sporturile de iarna in general si lupta pentru cauzele in care crede.

Ea s-a maritat cu zeul Njord doar din intamplare. Femeile nemaritate se puteau casatori cu zeii daca le priveau picioarele. Njord a pacalit-o pe Skadi cu sandalele lui, desi ea dorea sa-l ia de barbat pe Baldur.

Gemeni (Bragi)
Bragi este zeul nordic al poeziei, muzicii si petrecerilor. In vechile legende scandibave, Bragi este ucis din comanda lui Loki de fratele lui orb, cu o sageata de vasc.

In realitate, cei protejati de Bragi duc o viata plina de prieteni, dar isi gasesc cu greu parteneri care sa nu-i insele.

Rac (Heimdall)
Cunoscut si ca Zeul Alb, Heimdall este protectorul portilor din Asgard, tinutul zeilor. Un fel de Sfantul Petru si Cerber in acelasi timp.

Heimdall se spune ca a fost nascut de noua mame diferite si are puteri supranaturale, pentru a putea fi un paznic magic al taramului fermecat Asgard.

El poate auzi o frunza cand cade undeva la celalalt capat al Pamantului si nu doarme niciodata.

Leu (Loki)
Loki este unul dintre cei mai cunoscuti zei din mitologia nordica. Simbol si zeu al pacalelilor si tradarii, Loki este zeul care isi ucide multi dintre frati pentru a conduce Asgard-ul.

In legende, el face tot timpul traznai pentru a atrage atentia tuturor. Se poate preschimba in tot felul de creaturi si chiar isi schimba sexul, purtand copii in pantec.

Fecioara (Fitch)
Zeul arbitrajului si al echilibrului dreptatii in mitologia popoarelor nordice, Fitch are mereu grija ca totul sa fie facut ca la carte.

Tipicar si care nu iese niciodata din versiunea oficiala a lucrurilor, fie ca este vorba de activitati, fie ca vorbim de dileme morale.

Fitch a fost ucis pentru ca a intervenit intr-o infractiunea pusa la cale de Loki.

Citeste si A inceput Noul An Chinezesc: Trucuri Feng Shui ca sa ai noroc in Anul Calului

Balanta (Baldur)
Zeul frumusetii, pacii, inocentei si renasterii, Baldur este echivalentul Afroditei.
In mitologia nordica, Baldur a fost ucis, iar moartea lui a declansat Ragnarok-ul, un fel de Apocalipsa in care toti zeii s-au omorat intre ei.

Atent mereu la detalii si incercand sa faca pe plac tuturor, Baldur a fost iubit de Skadi, care a vrut sa-l ia de sot, dar a fost pacalita.

Scorpion (Vidar)
Zeul padurilor, razbunarii si tacerii, Vidar este un zeu pasional, asa cum sunt descrisi si scorpionii.

Coplesit de sentimente puternice, Vidar este mereu gata sa lupte pentru cauzele in care crede, chiar daca acestea sfideaza adesea moralitatea.

In Ragnarok, Apocalisa zeilor nordici, Vidar este fiul lui Odin. Cand acesta moare atacat de un zeu-lup, Vidar isi razbuna tatal.

Sagetator (Ullur)
Zeu al aventurii, vanatorii si al salciilor, datorita firii sensibile, dar aventuroase, Ullur este fiul vitreg al lui Thor.

Se spune ca vana cel mai bine iarna si ca lasa urme de foc pe cer atunci cand schia in ceruri.
Numele lui este folosit de o cunoscuta aplicatie pentru smartphone care te ajuta in caz de avalanse.

Capricorn (Freyr)
Zeul fertilitatii si al caminului, Freyr este caracterizat de prosperitate, reprezentant al gemenilor, datorita surorii Freya si protector al dragostei adevarate.

Freyr se spune ca a caatigat o sabie magica de foc care se putea lupta singura pentru stapanul ei, dupa ce a fost refuzat de o uriasa pe care o iubea. Pentru ca ea i-a refuzat avansurile, i-a trimis in schimb aceasta sabie magica.

Varsator (Valir)
Valir este zeul razbunarii si al familiei. Singurul scop pentru care el s-a nascut a fost uciderea unui alt zeu, care si-a ucis accidental fratele, Baldur.

Inzestrat cu puteri magice si capabil sa creasca intr-o zi cat altii in zeci de ani, Valir a ajuns adult la doar o zi dupa ce s-a nascut. El si-a atins obiectivul si l-a pedepsit pe ucigasul lui Baldur.

Este unul dintre putinii zei din mitologia nordica care sunt sortiti sa supravietuiasca Ragnarok-ului (Apocalipsa, razboi intre zei, in care majoritatea isi pierd viata).

Citeste si Horoscop Mayas: Afla ce semn esti si ce personalitate ai

Pesti (Lofn)
Zeita casatoriei si a familiei, Lofn este protectoarea iubirilor imposibile si a romantismului.
Lofn este si ea una dintre supravietuitorii Ragnarok-ului (Apocalipsa, razboi intre zei, in care majoritatea isi pierd viata).

Scopul supravietuirii ei este protejarea iubirii si dupa sfarsitul lumilor, alaturi de un protector al pamantului sau un barbat priceput in lupte (Valir).

Sursa: unica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
17 iulie 2024
17 iulie 2024