Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Hormoni în bucățile de carne din supermarket – Ce efecte au
Hormoni în bucățile de carne din supermarket - Ce efecte au

Hormoni în bucățile de carne din supermarket – Ce efecte au

18 feb. 2021, 14:56,
în WoW!

Carnea din comerţ este plină de antibiotic şi hormoni. Nu degeaba un pui din comerţ creşte într-o lună, cât un pui de ţară în vreo 6 luni. Acesta e motivul pentru care endocrinologii trag un semnal de alarmă.

Se pare că toţi hormonii regăsiţi în carnea din comerţ duc la o pubertate precoce, mai ales în cazul fetelor. La nici 10 ani, unele dintre ele deja au primele semne de adolescentă (schimbări hormonale, apariţia ciclului menstrual etc.). Din câte se pare, consumul de carne din comerţ grăbeşte maturizarea organismului copiilor.

”Am făcut şi o radiografie să-i vadă vârsta osoasă și s-a văzut că vârsta ei este cu 2 ani … ea are 10 ani și jumătate și ar fi 12 ani și jumătate”, a spus o mamă. Aceasta a mers la medic după ce a observat că fetiţa ei acuză dureri de sân.

Hormonii afectează viaţa copiilor

Conform medicului endocrinolog Iulian Gherlan, odată apărute primele semne ale adolescenţei, copiii pot deveni foarte repede părinţi. Este vorba mai ales despre fetele care au prima menstruaţie la 10 ani sau chiar şi mai devreme.

În urma analizei făcute de reporterii Pro TV, s-a constatat că, în anii `80, un pui crescut pentru carne ajungea la 1 kg după circa 56 de zile. Acum, el ajunge la aceeaşi greutate în numai 35 de zile.
Iată explicaţia lui Dumitru Dragotoiu, specialist USAMV din Bucureşti.

„El are un metabolism intens care trebuie să valorifice foarte bine componentele hranei. Nutrețurile clasice nu pot să asigure cantitățile de microelemente și chiar de macroelemente necesare unei viteze așa de mare de creștere, dezvoltării țesuturilor și depunerilor de carne , proteină grăsime … organismul”,

Părerea crescătorilor de păsări

În ciuda recomandărilor şi studiilor făcute de oamenii de ştiinţă, crescătorii de animale resping ideea.

„Toată teoria se bazează – din păcate trebuie s-o spun – pe o necunoaștere a geneticii veterinare și a modului de creștere a animalelor, a modului de evoluție a raselor. Rasele de pui și nu numai de pui, e vorba de dezvoltare rapidă, sunt obținute prin genetică. Deci, prin selecție genetică de-a lungul a generații și formarea unor rase noi. Eu, că negunostor, am un singur interes: în momentul în care piață îmi cere ceva, să fac cât mai repede! E normal. Deocamdată, nimeni nu a spus că a fost atinsă sănătatea!”, spune Sorin Minea, președinte Asociația Română a Cărnii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
20 ianuarie 2025
20 ianuarie 2025