Afaceristul Horia Sabo a pierdut litigiul intentat clubului de fotbal Politehnica Iași. Judecătorii maramureșeni au respins contestația la decizia de concediere. Afaceristul dorea să revină în fruntea clubului de fotbal din Copou
Horia Sabo a pierdut procesul intentat clubului Politehnica Iași!
Judecătorii din cadrul Tribunalului Maramureș au respins ieri contestația la decizia de concediere formulată de afaceristul Horia Sabo!
„Instanța respinge ca neîntemeiată contestația formulată de reclamantul Horia Sabo, în contradictoriu cu pârâta Asociația Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași, împotriva deciziei de concediere nr. 1070 din data de 16 septembrie 2019. Reduce cheltuielile de judecată solicitate de pârâtă. Obligă reclamantul să plătească pârâtei suma de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, au precizat ieri magistrații maramureșeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.
Horia Sabo a pierdut mai multe procese intentate clubului Politehnica Iași!
Acest proces, intentat de afaceristul Horia Sabo clubului din Copou, a început pe 30 octombrie 2019. Ex-managerul formației din Copou, Horia Sabo, a decis să acționeze în judecată Asociația Club Sportiv Municipal Politehnica Iași. Acesta a contestat în instanță decizia de concediere luată de clubul de fotbal din Liga I. De altfel, Horia Sabo nu este la primul proces cu Poli Iași. Acesta a mai acționat în judecată clubul din Copou în alte dosare, cu speranța că își va recăpăta postul deținut anterior.
Așadar, Sabo a solicitat chiar ca, pe cale de ordonanță președințială, instanța să oblige Asociația Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași la respectarea atribuțiilor și prerogativelor funcției de director general, așa cum acestea izvorăsc din Contractul de Asociere nr. 396 / 8 iunie 2018. În opinia lui Sabo, deși el și-ar fi îndeplinit întocmai obligațiile contractuale asumate, Asociația ar fi fost cea care și-ar fi încălcat propriile obligații, cu intenția de a determina încetarea contractului, indicând în acest sens adoptarea de catre Consiliul Director a unor hotărâri ce au dus la preluarea managementului Asociației și excluderea lui din acesta în mod nejustificat.
Ce au spus cei de la Politehnica Iași în litigiile cu afaceristul Horia Sabo
Pe de altă parte, cei de la Politehnica Iași au susținut că, de fapt, prin contract, s-a stabilit ca Sabo să contribuie pentru sezonul competițional 2018/2019 cu suma de aproximativ 800.000 de euro, urmând ca aceasta să fie constituită din fonduri bănești sau surse proprii, de la terți sau orice alte surse bănești legale.
De asemenea, în urmă cu câteva luni, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au respins apelul formulat de Horia Sabo într-un alt proces cu Poli Iași.
Mai exact, Sabo a decis să acționeze în judecată Asociația în două dosare distincte. Prin cererea înregistrată la Judecătorie, Sabo a solicitat ca, pe cale de ordonanță președințială, instanța să oblige Asociația Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași la respectarea atribuțiilor și prerogativelor funcției de director general, așa cum acestea izvorăsc din Contractul de Asociere nr. 396 / 8 iunie 2018, precum și să se abțină de la a face acte sau fapte prin care să-i limiteze aceste prerogative și atribuții până la soluționarea altei cauze.
În opinia lui Sabo, deși el și-ar fi îndeplinit întocmai obligațiile contractuale asumate, Asociația ar fi fost cea care și-ar fi încălcat propriile obligații, cu intenția de a determina încetarea contractului, indicând în acest sens adoptarea de către Consiliul Director a unor hotărâri ce au dus la preluarea managementului Asociației și excluderea lui din acesta în mod nejustificat.
Ce investiții se așteptau la clubul de fotbal din Copou
Pe de altă parte, cei de la Politehnica Iași au susținut că, de fapt, prin contract, s-a stabilit ca Sabo să contribuie pentru sezonul competițional 2018/2019 cu suma de aproximativ 800.000 de euro, urmând ca acesta să fie constituită din fonduri bănești sau surse proprii, de la terți sau orice alte surse bănești legale.
„Ulterior semnării contractului, reclamantul nu a pus la dispoziție sumele de bani necesare achitării la termen a datoriilor către ANAF, singura măsură întreprinsă de acesta fiind o reeșalonare a datoriei, care, fără a ne avantaja, a adus prejudicii materiale suplimentare, cu precizarea că singurul aport adus de reclamant a fost infima sumă de 40.000 de lei. Fără a-și îndeplini vreo promisiune din cele asumate, s-a folosit de sumele de bani gestionate de Asociație în scopul de a și le însuși în mod direct sau prin interpuși și, chiar dacă i s-a solicitat în numeroase rânduri să-și respecte obligațiile, acesta a adus jigniri oficialilor clubului, antrenorului, căpitanului de echipă și întregului oraș”, au precizat cei de la Politehnica Iași.