Prima pagină » Actualitate » Horia Constantinescu, reacție la anularea curselor Blue Air! Se vor face plângeri penale

Horia Constantinescu, reacție la anularea curselor Blue Air! Se vor face plângeri penale

07 sept. 2022, 10:28,
în Actualitate

Horia Constantinescu a afirmat faptul că se vor face plângeri penale pentru anularea curselor Blue Air. Șeful ANPC a explicat faptul că cetăţenii trebuie mai întâi să se adreseze companiei aeriene pentru recuperarea banilor.

Vă aducem aminte faptul că Blue Air a anulat zborurile pentru că Ministerul Mediului le-a blocat conturile și au intrat într-o incapacitate de plată. Într-un răspuns oficial, Ministerul a vorbit despre faptul că blocarea conturilor nu ar fi trebuit să afecte pe operatorul aerian și că situația trebuie remediată imediat.

Horia Constantinescu vrea plângeri penale pentru Blue Air pentru anularea curselor

Șeful ANPC, Horia Constantinescu dorește plângeri penale pentru că Blue Air a anulat cursele internaționale. Situaţia este una critică, iar Constantinescu arată că sunt peste 73.000 de consumatori care au depus sesizări. Acesta a subliniat faptul că vor analiza toate documentele și că ar putea aplica noi amenzi operatorului aerian:

”Eu cred că toate aceste lucruri au dus la decizia luată de companie ieri, în sensul că, aceştia înţelegând că până la urmă se strânge laţul în jurul unei activităţi care pare administrată ori greşit, ori intenţionat greşit, luăm în calcul de asemenea depunerea în continuare de sesizări către organele de cercetare penală, pentru că, la momentul acela, noi am transmis o informare legată de activitatea acestei companii şi ne dorim ca la un moment dat să înţelegem şi noi dacă ceea ce se întâmplă a fost cu intenţie, sau îmbracă sau nu şi o formă penală”, a mai comentat Constantinescu.

Acesta a specificat faptul că până în acest moment, compania datorează peste 14 milioane de euro celor 73.000 de consumatori care au acţionat pentru recuperarea sumelor de bani pierdute. ANPC a trimis la începutul săptămânii o informare către Blue Air prin care îi anunța să nu mai lanseze curse despre care nu au date certe că pot fi realizate și să nu mai lanseze prețuri care pot duce în eroare posibilii clienți.

Guvernul va trimite avioane TAROM către destinațiile internaționale

Pentru că sunt mii de români blocați pe aeroporturile internaționale, iar mulți dintre ei nu au resursele financiare pentru a cumpăra bilete la alte companii, sau ar trebui să aștepte câteva zile bune până când o cursă i-ar duce în România, Guvernul a anunțat că a trimis la TAROM peste 5 milioane de lei pentru a opera curse către destinații internaționale:

” S-a activat un număr unic la care cetăţenii romani aflaţi pe aeroporturi din afara ţării îşi pot semnala prezenţa şi pot solicita asistenta consulară şi sprijin pentrt a ajunge acasă. Numărul de telefon este: 0040751084537. După ce vor fi centralizate datele cetăţenilor romani în afara ţării, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca romanii să ajungă în siguranţă acasă. Trebuie doar ca ceteanii romani afectaţi de suspendarea zborurilor să îşi semnaleze prezenta”, a declarat reprezentantul Guvernului.

Așadar, anularea zborurilor de către Blue Air a fost privită dur de către Horia Constantinescu care dorește plângeri penale pentru acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *