Prima pagină » Actualitate » Horia Constantinescu anunță că inspectorii ANPC au închis supermarketuri din toată țara: Nu primim aceleași produse ca în vestul Europei

Horia Constantinescu anunță că inspectorii ANPC au închis supermarketuri din toată țara: Nu primim aceleași produse ca în vestul Europei

22 aug. 2022, 11:52,
BZI.ro, în Actualitate

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, anunță că inspectorii au închis supermarketuri în toată țara. Sunt sute de controale, iar Horia Constantinescu consideră că suntem pelicanii Europei pentru că nu primim bunuri de aceeași calitate ca în vestul constinentului.

La Iași, inspectorii ANPC au închis mai multe supermarketuri, printre care și LIDL Tătărași unde oficialii au găsit numeroase nereguli. LIDL Tătărași a fost închis de două ori până în aceste momente pentru continuarea încălcării normelor de igienă care există la nivel național.

Horia Constantinescu despre inspectorii ANPC și închiderea supermarketurilor din țară

Într-o declarație făcută pentru antena3.ro, Horia Constantinescu a anunțat că inspectorii ANPC din subordine au închis supermarketuri în toată țara. Aceştia au descoperit numeroase nereguli. De la fructe, sau legume putrezite până la mizerie. O altă problemă a fost cea a depozităriii produselor perisabile. Concret, depozitarea improprie a fost o problemă întâlnită în mai toate supermarketurile controate de ANPC:

” Continuăm cu fructele și legumele. Suntem tratați că pelicanii Europei, nu primim bunuri de aceeași calitate a concetățenilor Europei din vestul acesteia. Este vorba de un dublu standard la cum suntem tratați de unii retaileri, nu cu referire exclusiv la produse. Unul dintre importatorii și distribuitorii principali de legume-fructe, primește aceste produse de calitatea a două, le re-etichetează cu calitatea întâi și le trimite magazinelor. ” a explicat Horia Constantinescu.

Acesta a observat şi o problemă cu numărul de angajați prezenți în supermarketuri, sub normal. Totuşi, directorul ANPC a explicat că numărul de angajați mic nu este un motiv pentru care rafturile supermarketurilor să arate mizerabil.

Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC la supermarketurile din Iași

Inspectorii ANPC au intrat în forță la controale în supermarketurile din Iași. Au fost zeci de controale care s-au lăsat cu amenzi și cu închiderea, pe o perioadă determinată, a afacerilor. Așadar, au fost cinci supermarketuri LIDL care au fost închise de către inspectori. Au fost găsite legume și fructe putrezite, alimente perisabile ținute în căldură, dar și mizerie la rafturile de profil. Cu toate acestea, unele dintre supermarketuri au fost închise imediat după ce s-a decis redeschiderea lor. Este cazul LIDL Tătărași care a fost închis pentru câteva zeci de ore, iar la doar câteva ore după redeschidere, inspectorii au descoperi aceleași nereguli:

Acțiunile au început de ieri, 18 august, au continuat și astăzi. Am avut colegi din toată regionala, Neamț, Suceava, Bacău, Vaslui, Botoșani, Iași. Am avut echipe pe toată raza orașului Iași. Acțiunile sunt în curs de finalizare, încă nu s-au finalizat toate. Urmează să finalizăm și vă vom da rezultatele.

Am fost aproximativ 30 de oameni în 15 locaţii. Supermarketuri, hipermarketuri, marketuri, magazine retaileri mari. Acţiunile au avut la bază şi reclamaţii. Sunt şi reclamaţii pe hipermarketuri, știm foarte bine. (…)” explicau inspectorii ANPC Iași.

LIDL nu a fost primul lanț cu aceste probleme. Recent, și Penny Tomești a fost închis de inspectorii ANPC pentru mai multe nereguli. Așadar, Horia Constantinescu și inspectorii ANPC au pus gând rău supermarketurilor care nu înțeleg respectul față de clienți.

Comentarii
  • Astfel de controale ar trebui facute mai des , lunar , saptamanal

  • ANPC ar trebui sa verifice merele din Polonia. Pe raft sunt mere de anul trecut care arata de parca ieri au fost culese din copac. Inseamna ca sunt hiperchimizate. Omul n-are de unde sa stie, cumpara, si se intoxica cu chimicale cancerigene. Eu unul n-as manca mere din Polonia nici sa ma plateasca.

  • Produsele pentru România…. Cam la spartul târgului.

  • Abureala.
    Jocuri si interese.

  • Bravo! Trebuie pusă ordine și disciplină că nu se mai poate continua cu bătaia de joc și mizeria.
    E sănătatea cetățenilor în joc. Te miri de unde atâtea boli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *