O trupă de dansatori ieșeni a făcut senzație pe scena de la ”Românii au talent” și a obținut niște calificative uimitoare trecând cu sufletul plin de emoții în etapa următoare. ”HomeTown Dance” a luat naștere în anul 2015 și de atunci încearcă să-și demonstreze aptitudinile în diferite concursuri și emisiuni televizate, însă cu ocazia concursului de la ”Românii au talent” aceștia s-au remarcat într-un mod vizibil. Tinerii ieșeni au surprins jurații de la ”Românii au talent” cu spectacolul pe care au reușit să-l creeze în doar câteva minute!
Dansatorii ieșeni care s-au făcut remarcați în cadrul preselecțiilor de la ”Românii au talent”, care au avut loc la Iași, fac parte din trupa ”HomeTown Dance”, coordonată de Alexandru Ciobanu, Dorian Roland, Saloua Mouqadem, Gabriela Codreanu și Izabela Zaharia. Unul dintre coordonatorii trupei, Dorian Roland, a fost și vocalistul, care a făcut parte din show-ul pe care l-au creat în cadrul acestui concurs. Dorian Rolan este un artist complex și talentat cu o latură creativă deosebită.
”Visul meu cel mai mare este să am propriul studio de dans, alături de cei mai buni instructori și coregrafi. Sau să fiu backup dancer pentru artiști cât mai cunoscuți”, menționează Lidia Cărăușu, unul dintre membrii trupei.
”HomeTown” a surprins jurații de la ”Românii au talent”: ”Am rămas fără cuvinte”
”HomeTown Dance” este partener al Casei de Cultură a Studenților din Iași și au aproximativ 7 ani de activitate. Studioul ”HomeTown Dance” este format din coregrafi cu un nume în spate și de tinerele talente care le-au pășit pragul formând, astfel, o echipă profesionistă. Aceștia au reușit să îi lase muți de emoții pe jurații din cadrul concursului ”Românii au talent” prin show-ul pe care l-au creat.
”Am rămas fără cuvinte, pentru că m-a surprins. Nu mă așteptam deloc la chestia asta și tot mă gândeam «Băi, cine cântă?». Am stat numai cu ochii pe el, să văd cum cântă și dansează în același timp”, spune plină de admirație Andra Măruță, jurat în cadrul concursului ”Românii au talent”, ediția cu numărul 12.
Dorian Roland este unul dintre coordonatorii trupei și a fost vocalistul care a cântat și dansat în același timp pe scenă. A reușit în mod surprinzător să-și schimbe tonalitatea și să creeze un adevărat show.
”După momentul din seara asta, lejer sunteți propulsați, numărul 2 după Sf. Parascheva, ca fiind cea mai bună reclamă a orașului din care veniți”, mărturisește cu emoție în glas specialistul Mihai Bobonete.
Ieșeanul Dorian Roland a muncit cot la cot alături de ceilalți dansatori, pentru a avea rezultatele dorite și afirmă faptul că va munci și mai mult pe viitor. ”Vom munci să o întrecem pe Sf. Parascheva de la Iași”, mărturisește Dorian Roland, coordonatorul și vocalistul trupei.
Cine este ”HomeTown” și care sunt costurile pentru a practica street dance
”Hometown Dance” a luat ființă în anul 2015 la inițiativa lui Ciobanu Alexandru, fiind un proiect ambițios ce își propune să promoveze arta dansului modern pe scena ieșeană, dar și națională și internațională. De-a lungul timpului, aceștia au reușit să participle la diferite concursuri și emisiuni televizate, precum ”La Măruță”, ”Deschis la distracție” și ”Românii au talent”, momente în care au fost
foarte apreciați.
Alexandru Ciobanu susține faptul că pe viitor își doresc să-și mărească comunitatea de dansatori de la Iași și să ajungă să-și împartă experiența cu cât mai mulți oameni pasionați.
”De-a lungul timpului am reușit să ne remarcăm la concursuri și emisiuni televizate, precum «Românii au talent», «La Măruță», «Deschis la distracție» și altele. Ne dorim să creștem comunitatea de dansatori în Iași. Noi suntem un grup de tineri artiști, talentați și foarte sociabili. Suntem deschiși la proiecte noi și la a surprinde publicul cu momentele noastre artistice. Ne bucurăm să împărtășim această artă cursanților noștri și o facem de fiecare dată cu zâmbetul pe buze, energie și multă bucurie. De-alungul timpului ne-au pășit pragul o multitudine de oameni”, destăinuie Alexandru Ciobanu, coordonatorul trupei ”HomeTown Dance” Iași.
Coordonatorul principal al echipei declară reporterilor BZI că street dance-ul nu implică costuri foarte mari, în raport cu alte sporturi. Dar momentele în care se gândesc la buget sunt cele în care trebuie să participe la concursuri mari sau la workshop-uri. De asemenea, acesta spune faptul că până la urmă reușesc să surprindă publicul, la fel cum au surprins și jurații de la concursul ”Românii au talent”.
”Dansul modern, și anume street dance-ul, nu prezintă costuri mari, în comparație cu alte stiluri de dans sau alte sporturi. O provocare o reprezintă bugetele necesare participării la concursuri și la workshop-uri ce ne sunt necesare dezvoltării noastre artisce. Ne luăm inspirația din tot ceea ce ne incojoară, din trăirile noastre și din muzică pe care o ascultăm”, adaugă plin de fericire Alexandru.