Prima pagină » Titlurile zilei » Holuri goale și laborator de 1.000.000 de lei lăsat să zacă la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași! Programările pentru analize gratuite sunt amânate zile întregi

Holuri goale și laborator de 1.000.000 de lei lăsat să zacă la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași! Programările pentru analize gratuite sunt amânate zile întregi

16 sept. 2022, 02:00, 16 ,
Roxana Tituleac în Titlurile zilei

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași oferă gratuitate la anumite analize medicale, însă, până acum, holurile laboratorului de recoltări au fost lipsite de pacienți. Cu toate acestea, programările pentru analize gratuite pot fi făcute de-abia după cel puțin o săptămână din momentul în care ai sunat. Asistentele susțin că este foarte aglomerat și ai șansă doar dacă vii de la ora 07:00. Această unitate spitalicească este renumită și pentru alte neregularități, cele mai șocante fiind învestirile ilegale în funcții de conducere

După inițiativa CAS de a deconta analizele medicale ale persoanelor cu vârsta de peste 40 de ani, în data de 13 septembrie 2022, pe site-ul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași a fost publicat un articol conform căruia se pun analize gratuite la dispoziția ieșenilor asigurați medical. Pentru a beneficia de ele, oamenii trebuie să se programeze și să aibă un bilet de trimitere. În această săptămână, pe parcursul mai multor zile, în intervalul programului de recoltare, holurile laboratorului au fost goale.

 holul laboratorului de analize medicale al Institutului de Psihiatrie Socola Iasi

Investiția laboratorului a fost estimată la suma de 1.000.000 lei

Holurile sunt goale, dar programările pentru analize gratuite sunt amânate

 holul laboratorului de recoltare al Institutului de Psihiatrie Socola Iasi

Timp de două zile, în intervalul programului de recoltare, holurile laboratorului au fost goale

Miercuri, 14 septembrie 2022, în incinta unității spitalicești era o liniște deplină, fără oameni interesați de analizele medicale gratuite. Singurele persoane care intrau în curtea Institutului de Psihiatrie erau cei care doreau să își viziteze cunoscuții. Întrebată de reporterii BZI, o asistentă a spus că se mai pot face programări abia pentru săptămâna viitoare.

„Pe săptămâna asta sub nicio formă”, a răspuns cadrul medical când a fost întrebat pentru ce dată se pot face rezervările, cu toate că nu era niciun posibil pacient în jur.

De asemenea, asistenta a prezentat posibilitatea de a face programarea telefonic. Întrebată dacă este aglomerat, de obicei, la analize, aceasta a oferit un răspuns afirmativ, căci, în general, nu vin doar persoane din afara spitalului, ci și pacienții care sunt internați acolo.

„Da, este foarte aglomerat. Vin și pacienții spitalul. Nu numai… Înțelegeți?”, a declarat asistenta. „Pe la ora 07:00, dacă veniți, e mai puțină lume. Pe urmă încep să vină cei din spital”, a completat aceasta.

Reporterii BZI au întâlnit aceeași liniște mormântală de pe holul laboratorului și în zilele următoare.

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași se poate lăuda cu unul dintre cele mai moderne laboratoare din Nord-Estul Moldovei, deținând aparatură de ultimă generație. De asemenea, personalul medical a avut parte de o pregătire specială. În aceste condiții, se pune întrebarea cât este de rentabilă o investiție de 1.000.000 de lei în aparatura aflată în dotarea laboratorului, amenajarea acestuia și mobilierul de specialitate, dacă nu sunt folosite.

 o persoana cu grefa la mana si mainile unei alte persoane care tine un ac in mana

Institutul de Psihiatrie Socola Iași se poate lăuda cu unul dintre cele mai moderne laboratoare din Nord-Estul Moldovei

Puzderie de nereguli la Institutul de Psihiatrie Iași

 doua plosnite pe un asternut

Pacienții din spital au fost nevoiți în această primăvară șă își împartă paturile cu ploșnițele de așternut

În ultima perioadă, Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași a devenit cunoscut pentru diverse ilegalități, precum ocuparea posturilor vacante prin concurs aranjat, oferindu-le candidaților același subiect din anul 2016. Un alt caz celebru este numirea a 13 șefi de secții prin încălcarea legii.

Totodată, amintim că cea mai recentă ilegalitate este faptul că la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași au fost învestite în funcții de conducere persoane cu note de 5, în condițiile în care nota minimă ar fi trebuit să fie 7. Mai mult decât atât, în anunțul de organizare al concursului nu era specificat faptul că persoanele interesate de respectivele posturi vacante trebuie să obțină peste 70 de puncte, iar funcția de asistent șef a fost numită „de execuție”, nu „de conducere”.

De asemenea, nici la capitolul igienă această unitate spitalicească nu stă foarte bine, căci pacienții au fost nevoiți, în această primăvară, să își împartă paturile cu ploșnițele de așternut.

Astfel, la polul opus se află laboratorul în care s-a investit 1.000.000 de lei, unde programările pentru analize gratuite pot fi făcute de-abia după cel puțin o săptămână din momentul în care ai sunat, deși, în prezent, în intervalul orar potrivit recoltărilor, nu este niciun pacient pe holuri.

Comentarii
  • ,,… managementul prost al Institutului ….. sa nu fie folosita “ ori aveti in echipa redactorilor analfabeti functional cu nota 3 la bac ori au fost angajati pentru subventia de la stat care se da persoanelor cu handicap… Hooo nu sariti asa la mine… dumneavoastra spuneti ca o investitie de 1 milion de ron sta nefolosita si tot dumneavoastra va plangeti pt faptul ca laboratorul de analize are locuri libere abia peste o saptamana…

    Un mic pont pt echipa redactiei, faceti o fotografie cu traficul de la ora 06:35-06:45 a Soselei
    bucium si apoi o fotografie la 07:00-07:10 sa vedeti diferenta optica intre volumul de automobile. La prima fotografie puteti scrie ca drumul e gol si oamenii sunt nebuni cand se plang de trafic iar la a doua fotografie ca mai trebuie 3 benzi suplimentare si ca primaria e de vina…asteptam stirea cu bucataria de la socola. 15 lei felul 1 si 2 pentru angajatii Institutului, asta chiar e un avantaj fata de alte spitale, dar probabil considerati ca este un management prost pt ca nu e vreun sRL care sa faca mancare pt toti pacientii…nu va suparati pentru cele scrise mai sus, noi cei din Socola va iubim asa cum sunteti, intelegem patologiile si problemele psihice si le tratam in primul rand cu empatie si intelegere.

  • Colegu de vis a vis

    Nu fi suparat Robertino, poti scrie in raportul de activitate si cafelele baute cu oamenii inalti ca bradul si ….. ca gardul … ( se puncteaza ca activitate ) … asteptam cu interes informatiile alea grele din ultimele zile nu pistoale cu apa. Ma asteptam sa ai loialitate si devotament cu actuala conducere, macar 1% din cat ai avut cu fostele conduceri.

  • Dorel Centralistul

    Investitia este Egala cu suma care a ajuns la executori si angajati sub titlul de despagubiri si cheltuieli de judecata. Chiar un articol cand faceti pe aceasta tema ? In partea stanga o fotografie cu laboratorul de analize, in mijloc lasam fotografia de exterior si punem o roscata cracana** pe o un megan ( masina si sarutul sa fie frantuzesc ) iar in dreapta lasam fotografia doar adaugam un barbat bine facut, buhait de bautura cu o punga de rafie si cum imparte bani la oamenii care au castigat procesele cu Institutul nu incap toti in fotografie si va fi asa cum va place cu inghesuiala…
    Vedeti cat e de simplu, totul tine de pastilele prescrise

  • Fata de la pagina 5

    Intrebare de 100 de puncte pt proba orala ?!?

    Daca una oarecare, nu face fata la programari si dureaza o saptamana pana gaseste loc in agenda inseamna ca ,,zace nefolosita” sau ca are magnetii pusi pe kilometraj ?

  • Cardan Services

    Dupa cum bine stiti, Cardanul are scopul de a transmite forta motoare la puntea din spate si se gaseste in special la masinile 4×4 ( renault nu are, iar la octavia costa in plus ). In caz de dureri de spate si voce pitigaiata, stari de nervozitate, problema e de la lipsa de cardan. Va recomandam una din cele doua camere renovate situate in cladirea din imagine cam cu aceiasi suma cat a costat amenajarea laboratorului de analize care zace nefolosit. Camerele au fost renovate si respecta cele mai inalte standarde pentru verificarea cardanelor care dau rateuri la trimiterea puterii la puntea spate.

    A se verifica lista de programari in prealabil pentru a nu exista surprize ca suprapunerile de programari iar holul sa fie gol. Poate mai faceti un loc de joaca pentru copii ca mai sunt si tati care vin la verificari insotiti de copii

  • Mihaitzza Cornet

    Oare cine a fost de garda, ieri, pe data de 14 septembrie cand a fost pus la dospit acest articol ? Aviz amatorilor, puneti mana si faceti doua caiete de
    programari unul pt medicii de ieri care au fost de garda si programarile de azi le faceti de ieri si unul pentru muritorii de rand care le faceti cand puteti ( peste o saptamana, o luna ) ca sa nu ajungeti prin presa.
    Cand faceti articole din astea servite, stergeti in pixul meu cu camera si microfon, datele fotografiilor ( cu ce iphone au fost facute, cand au fost facute ) astea sunt ca ingredientele secrete din zacusca, nu trebuie sa le stie orice prost ….

  • Bun marketing ul. Tocmai au crescut onorariile pentru programari la analize rapide si peste rand. Cineva e in foame de bani si cum bancile nu dau credite la someri, intelegem miscarea, urmeaza un articol cum ca la sipote au venit rusii si au rechizitionat tot :))) sipote sa traiasca ca mureai si de foame…

  • Ochii din umbra

    Bună ziua!
    Am pierdut un plic, plin cu verzisori
    Ultima data a rămas în grija celui fără de job și cu cazier de top,pentru postul mult râvnit de asistenta șefa cu par belit
    Pe el scria: manela-oligoena,pentru sectia celei fără de soarta și cu un copil aflata, aptitudini complexe în tratarea pacientilor cu covid.
    Va rog sa ma ajutați sa il găsesc, ca postul cu siguranță nu îl mai primesc.
    Ofer recomensa
    Multumesc antikipat.

  • Printr-o sumara analiza constat ca toată publicitatea făcută acestui spiral prin măreață redacție, este doar atunci când e de garda doctorita evazionista.
    Chiar nu exista legi pt asa ceva, chiar nimeni nu poate strânge un ousor în mânuță?

  • Pupicuristii socolei

    Cei care au comentat mai sus sunt niste pupincuristi ,chiar daca articolul este comandat asta nu inseamna ca nu sunt si adevarate cele relatate ,mai ales cu concursurile si Managemantul catastrofal !!Sunteti niste ordinari sa spuneti ca articolul nu prezinta realitatea !!!

  • PikPok si Trosk

    Noi comitetul central al avertizorilor de integritate suntem total de acord cu acest comentariu de mai sus. Este jicnitor si de a dreptul sfidator sa fie alti pupincuristi mai mari ca noi. E bataie de joc ce se intampla in Socola, chiar daca fondurile comitetului central merg pe articole la comanda nu dorim sa se cerceteze orele dublu din pontaje, faptul ca nu venim la program ci doar cand avem chef, faptul ca graficele de munca nu le facem conform legislatiei si codului muncii ci dupa preferinte… este inuman sa te zbati atat pentru acest spital sa faci sesizari peste plangeri si sa nu fi respectat si remunerat pe masura muncii depuse …

  • Prostii Socolei

    Pentru pupincuristi Socolei ,analfabeti functionali ,in articol se spune clar ca desi numai sunt locuri daca suni decat peste o saptamana ,laboratorul ar trebui sa fie plin dar este gol ,dar voi cum sunteti angajati prin frauda nu va meritati postul pe care il ocupati !

  • Pentru ochii din umbra:lam văzut eu plicul era în cutiile cu documente sustrase din juridic de premaretul, prebinevoitorul zis și papuselul, dar era gol. Îmi pare rău, cu siguranță îl vei primi înapoi plin de povesti sau cu chitanțele eliberate de redacție.

  • Stefan cel Mare

    Eeeeiii ce te aprinzi asa de parca ti am bagat un deget in f*** si sari ca tu esti virgina. Hai sa discutam pe text sa vedem cine e analfabeta functional si cine nu…

    1. ,,Numai sunt locuri” – se scrie NU MAI sunt locuri – gramatica clasa a III-a – a IV-a
    2. Laboratorul ar trebui sa fie plin dar nu mai sunt locuri… dupa cum bine ar trebui sa stiti ca atat sectiile/pavilioanele/ laboratorul au un numar limitat de paturi/de consultatii/ de analize care se pot efectua intr un anumit interval orar. Laboratorul deserveste 800 de pacienti si eventual persoane din afara institutului. Asta inseamna ca la usa laboratorul nu este atmosfera care va place de la deschidere unui supermarket unde se dau tigai gratis, ci este civilizatie, se lucreaza cu programare si in functie de capacitatea aparatelor de analiza de a procesa sangele recoltat. Degeaba recoltezi la o suta de cetateni astazi daca capacitatea laboratorului este de 50 de teste pe zi. Cred ca am fost destul de explicit la acest punct dar nu sunt convis ca ai priceput.
    3. A da cu limba in partea dorsala este o alegere/placere nicidecum o obligatie si nu are treaba cu analfabetismul functional doar daca ti a recomandat medicul si tu nu ai inteles aluzia
    4. Frustrarile si insuccesele din ultimii ani arata faptul ca ideologia si filosofia vietii dumneavoastra sunt in contradictie cu realitatea si legile acestei tari. Toti am vrea sa fim in functie de conducere pentru ca ni se cuvine si nu pentru capacitatea intelectuala prezenta la purtator.
    Am incercat sa fiu elegant, dar unele persoane analfabete functional nu prea percep aluziile si se aprind ca rusii, drept urmare recapituleaza pct 3

    Articolul este dendentios si nu arata datele care ne permit sa tragem concluziile singuri. Sa stiti ca unii oameni nu cred tot ce li se spune, ci mai analizeaza mai verific informatiile inainte. Cate analize facea laboratorul in 2019-2020 si cate a facut in 2021-2022, sa vedem noi cititorii daca e justificat sau nu raspunsul primit de domnul jurnalist de la un cadru medical. Stai, poate fi si cadru de bicicleta in opinia dumneavoastra ca tot aia inseamna nu ?

  • GRAMATICA DE clasa 3 a

    Mare infect ordinar esti Stefan Cel Prost ,un pupincurist ca tine nu am mai vazut de mult ,tu esti gen turnator la securitate ,iti vinzi si familia sa nu ti pierzi locul in conducere ,sau privilegiile !pute a rahat pe langa tine !

  • Gramatica de clasa a XII-a

    ,,Pute a rahat pe langa tine” – vezi ca am dreptate ca forezi mult si crezi ca toti sunt asemeni tie … nu ma cobor la nivelul tau de haima**… te astept cand te gandesti sa faci greva foamei din nou :))))

  • Ia supto Manuela lui saramet se stie tot spitalul stie dar a supt o moka

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *