Prima pagină » Sanatate » HIV, simptome la femei. Cum se transmite și manifestă infecția

HIV, simptome la femei. Cum se transmite și manifestă infecția

06 iul. 2024, 13:00, 1 ,
în Sanatate

Virusul HIV atacă sistemul imunitar al organismului, astfel încât să nu se mai poată apăra în fața bolilor comune. Acest virus poate declanșa SIDA, iar tratamentul trebuie urmat toată viața.

HIV, simptome la femei

Simptomele apar la câteva zile de la infectare și se pot asemăna cu cele ale unei răceli. Printre acestea se numără: febră, dureri de cap sau migrene, dureri musculare și articulare, iritații sau erupții pe piele, eczeme, glande limfatice umflate la nivelul gâtului, dureri în gat și leziuni dureroase la nivelul cavității bucale, tuse, pierdere rapidă în greutate, transpirații nocturne, diaree.

Transmiterea virusului se poate face prin mai multe căi. Cea mai comună este prin contact sexual neprotejat. Răspândirea infecției se face prin contactul de secreții cu o persoană infestată. Tot prin act sexual neprotejat se pot transmite si alte infecții, așa cum sunt gonoreea si sifilisul.

HIV-ul se mai poate transmite și pe cale sangvină, mai exact prin transfuziile de sânge. Acest lucru se întâmpla mai frecvent în trecut, când nu se cunoșteau atât de mult lucruri despre acest virus.

De asemenea, mamele infectate cu HIV îl pot transmite la făt în perioada de creștere intrauterina a acestuia, la naștere și pe parcursul alăptării. Transmiterea se mai poate face și prin ace infectate, când se folosesc  la comun, de exemplu în cazul drogurilor injectabile.

Virusul HIV nu supraviețuiește mult în afara corpului uman, astfel, există câteva mituri despre cum s-ar putea transmite, care nu sunt adevărate, de exemplu: prin înțepăturile de insecte, prin salivă, lacrimi sau transpirație, prin îmbrățișare, strângerea mâinilor, folosirea aceleași toalete, vesele și tacâmuri, prin folosirea la comun a piscinelor, sălilor de sport sau de clasă, atingerea aceluiași animal sau dormitul în același pat, prin sărutul cu o persoană infectată, prin activități sexuale de contact care nu implică schimbul de fluide corporale, prin aer.

Metode de tratament

Pentru a fi diagnosticat, medicul va face o serie de teste, precum: teste antigen/anticorpi, teste de anticorpi HIV, teste de acid nucleic.

Momentan nu există vreun vaccin care să vindece infecția cu HIV, însă sunt metode de tratament pentru a ține sub control evoluția bolii și posibilitatea defășurării unei vieți normale. Acesta trebuie luat pe tot parcursul vieții.

Infecția cu HIV poate duce la dependența de droguri sau alcool, dar și la stări depresive, motiv pentru care este nevoie de sprijin de specialitate și pe partea psihică.

Tratamentul medicamentos este prescris de medicul specialist în funcție de vârstă și stadiul bolii. Unele persoane diagnosticate cu HIV vor primi un tratament injectabil, o dată pe lună.

Tratamentul mai prevede și modificarea stilului de viață, persoanele diagnosticate cu HIV trebuie să aibă atât o dietă alimentară echilibrată și să renunțe la vicii, cât și mișcare regulată, precum și evitarea posibilelor cauze de contractare a unor răceli și infecții, pentru a nu supune organismul unui stres suplimentar.

Printre măsurile de prevenție a infecției, se numără: folosirea prezervativului pentru partenerii ocazionali, utilizarea acelor de unică folosință la injecții, testarea la cele mai mici suspiciuni că ceva este în neregulă.

În ceea ce privește infestarea cu HIV, simptomele la femei sunt aceleași cu cele la bărbați. Se recomandă, indiferent dacă ele apar sau nu, efectuarea regulată de teste pentru bolile cu transmitere sexuală.

Comentarii
  • Originea Răului – Istoria unei controversate teorii despre originea SIDA

    Prolog
    Iată-ne aici. Bună seara și bine ați venit.

    Ne aflăm la teatru, sunt un actor, dar nu știu dacă ceea ce vă voi povesti în această seară e teatru. A fost o conferință: acum nu mai este. E un fel de documentar. Dar suntem însă la teatru… E un documentar teatral! Îmi place… documentar teatral…

    Începem!

    SV40.

    SV40 e un virus al maimuțelor. “V” e pentru virus, “S” pentru “simian”, “al maimuțelor” în engleză, “40” pentru că în 1960, când a fost descoperit, era al 40-lea virus al maimuțelor a fi identificat.

    Unii spun că este cancerigen, că provoacă cancer. Cu siguranță este canceros pentru hamsteri: testele de laborator au confirmat. Dar nouă ce ne pasă? Vreau să zic, bietele maimuțe, sărmanii cobai, dar pe noi umanii, ce ne interesează să știm dacă SV40 e cancerigen sau nu? Ar trebui să ne pese, deoarece majoritatea milioanelor de vaccinuri antipolio produse între 1954 și 1963, erau contaminate cu acest virus al maimuțelor. Deci este important a ști dacă SV40 e cancerigen sau nu.

    Dar nu vom vorbi despre asta. Ne vom ocupa de SIDA. Originea Răului. Povestea unei controversate teorii asupra originii SIDA. SIDA este boala provocată de HIV. Și HIV e un virus al maimuțelor. Nu cumva HIV, ca și SV40, a trecut de la maimuțe la om, prin intermediul vaccinurilor antipolio?

    Dar să începem cu începutul…

    https://zestful-naturamasolaris.wordpress.com/2024/06/15/originea-raului-istoria-unei-controversate-teorii-despre-originea-sida-un-documentar-teatral-de-christian-biasco-2005-traducerea-si-adaptarea-radu-trofin/

    Originea Răului – Istoria unei controversate teorii despre originea SIDA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024