Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Hipertensiune arterială: ceaiul ar functiona ca un adevărat medicament
Hipertensiune arterială: ceaiul ar functiona ca un adevărat medicament

Hipertensiune arterială: ceaiul ar functiona ca un adevărat medicament

12 mart. 2021, 21:18,
BZI.ro, în Sanatate

O băutură fierbinte, pe care majoritatea dintre noi o avem în dulapurile din bucătărie, ar putea reduce semnificativ tensiunea arterială crescută, arată un studiu recent. Aflați ce preparat este și cum să îl consumați pentru a profita de beneficii.

Numeroasele beneficii ale ceaiului sunt bine stabilite. Bogat în antioxidanți, se spune că ajută la protejarea celulelor corpului și la prevenirea îmbătrânirii acestora.

Un studiu recent a extins această listă de virtuți, recunoscându-i eficacitatea împotriva hipertensiunii arteriale.

Hipertensiune: consumat regulat, ceaiul ar reduce tensiunea arterială

Tensiunea arterială crescută este caracterizată de o presiune arterială prea mare în artere și este unul dintre factorii de risc pentru bolile cardiovasculare (accident vascular cerebral, infarct etc.).

Această patologie cronică, care nu este diagnosticată în aproape jumătate din cazuri, ar putea fi ameliorată prin consumul regulat de ceai, potrivit unei lucrări publicate în revista științifică Cellular Physiology and Biochermistry.

Autorii acestui studiu, americani și danezi, explică faptul că această băutură fierbinte, care se bea în mod tradițional la micul dejun, ca gustare sau la sfârșitul mesei, ar avea proprietăți terapeutice împotriva hipertensiunii, datorită flavonoidelor pe care le conține.

Aceste componente, care sunt antioxidanți naturali, care se găsesc atât în ​​ceaiul verde, cât și în ceaiul negru, reduc tensiunea arterială, prin activarea unei proteine ​​numite KCNQ5, care joacă un rol în vasodilatație (volum crescut de sânge in vasele de sânge).

Ceaiul: cum să-l consumi pentru a te bucura de beneficiile sale

Pentru a vă păstra sistemul cardiovascular, consumul de ceai ar fi, așadar, o idee bună, așa cum acest studiu confirmă încă o dată.

Aveți grijă să nu abuzați, totuși, pentru că totul depinde de sensibilitatea fiecărui individ. Specialistul recomandă să consumați până la 3 căni de ceai pe zi și să le distanțați între mese cel puțin o oră.

„Fierul este unul dintre oligoelementele esențiale pentru buna funcționare a corpului și sănătatea generală. Prezent în celulele roșii din sânge, fierul ar putea vedea asimilarea acestuia perturbată, în cazul unui consum excesiv de ceai. Prea mult ceai ar tinde să blochează absorbția fierului de către corp”, a avertizat ea.

În cele din urmă, dacă virtuțile antioxidante și antiinflamatorii ale ceaiului sunt acum recunoscute, acestea trebuie totuși alese cu înțelepciune. În 2017, un sondaj efectuat de 60 de milioane de consumatori a avertizat împotriva prezenței pesticidelor în multe ceaiuri vândute în supermarketuri, chiar și în unele mărci organice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *