Cercetătorii din Grenoble se pregătesc să testeze eficacitatea hidrogenului împotriva Covid-19. Această moleculă cu efecte anti-oxidante ar putea preveni reactia inflamatorie violenta care apare la unii pacienți. Pentru realizarea acestui studiu, oamenii de știință caută 450 de voluntari.
Tocilizumab, remdesivir, dexametazonă. Multe medicamente sunt supuse unor studii clinice pentru a-și testa eficacitatea potențială împotriva Covid-19. Pentru a avansa cercetarea și a găsi un tratament capabil să combată coronavirusul, medicii și cercetătorii de la Spitalul Universitar din Grenoble au decis să lanseze un studiu clinic ușor diferit, deoarece sunt interesati de efectele hidrogenului.
Această moleculă are un efect anti-oxidant, care ar putea fi eficient împotriva formelor severe de Covid-19. Un alt avantaj important al hidrogenului este că este inofensiv pentru organism.
Acest studiu clinic, numit HydroCovid, își propune, prin urmare, să testeze valoarea „unei cure de apă îmbogățite cu hidrogen, care reduce riscul de inflamație și, prin urmare, de agravare a bolii”, explică cercetătorii, potrivit Femme Actuelle. Acestia au nevoie de 450 de voluntari pentru a participa la cercetarea lor.
Hidrogen pentru prevenirea formelor severe de Covid-19?
Ai peste 60 de ani, locuiești în Drôme, Isère, Savoie sau Côte-d’Or, ai simptome de Covid-19 și ai fost testat prin eșantionare? Puteți lua parte la acest studiu clinic!
Participanții ar trebui să bea, de două ori pe zi timp de 21 de zile, 250 ml de apă conținând fie o tabletă îmbogățita cu hidrogen, fie un placebo. Tabletele le vor fi livrate direct acasa. De asemenea, vor trebui să facă două teleconsultări cu medicii de studiu și să noteze în fiecare zi evoluția simptomelor și saturația lor cu oxigen. Urmărirea va continua apoi la 3 luni, 6 luni și 12 luni.
Oamenii de știință speră că hidrogenul va ajuta la prevenirea participanților de a dezvolta o formă severă a bolii.
„Prin puternicul său rol antioxidant, hidrogenul ar putea avea un efect benefic, făcând posibilă evitarea reacțiilor inflamatorii violente care duc la complicațiile Covid-19. Această ipoteză este susținută de numeroase argumente preclinice și teoretice, precum și de studii clinice chinezești”, rezumă cercetătorii.