Prima pagină » Actualitate » Hidroelectrica a fost listată la bursă și va fi pierdută de România. Marcel Ciolacu a vândut țara bucată cu bucată – VIDEO
Hidroelectrica a fost listată la bursă și va fi pierdută de România. Marcel Ciolacu a vândut țara bucată cu bucată - VIDEO

Hidroelectrica a fost listată la bursă și va fi pierdută de România. Marcel Ciolacu a vândut țara bucată cu bucată – VIDEO

26 ian. 2024, 14:10, 5 ,
BZI.ro, în Actualitate

Compania Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a fost listată la bursă și va fi pierdută cât de curând de statul român, din cauza premierului Marcel Ciolacu și a întregii clase politice care au vândut țara.

Acțiunile companiei românești au fost tranzacționate la BVB, iar cotația a scăzut cu 6.2%, de la 128 la 120,1 lei. Așadar, după acest prim-ministru va rămâne dezastru în țara noastră. Toată avuția României va fi pierdută.

„În primele 15 şedinţe de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti de anul acesta, acţiunile Hidroelectrica (H2O) – cel mai mare producător de energie electrică din România – au fost tranzacţionate pe un rulaj de 542,2 milioane de lei. Lichiditatea reprezintă 56,5% din valoarea tuturor tranzacţiilor realizate cu acţiuni pe segmentul principal al BVB în 2024, adică 959 de milioane de lei. Raportat la întreaga piaţă de acţiuni, deci inclusiv piaţa secundară AeRO, rulajul H2O înseamnă 54,3%. Cotaţia companiei a scăzut cu 6,2%, de la 128 la 120,1 lei pe unitate ca urmare a unor nefavorabile rapoarte de analiză redactate de grupuri financiare americane precum Morgan Stanley şi Citigroup, în vreme ce indicele BET a pierdut 0,9%. Astfel, valoarea de piaţă a celei mai profitabile companii controlate de statul român s-a redus cu 3,55 miliarde de lei, ajungând la 54 de miliardede lei. Acţiunile au plus 5,6% în ultimele şase luni, pe tranzacţii de 2,37 miliarde de lei şi un BET în urcare cu 15%”, au transmis specialiştii financiari.

România va rămâne fără Hidroelectrica

Diana Șoșoacă, senator de Iași și președinte S.O.S. România, a transmis că statul român a pierdut deja Hidroelectrica.

„Pierdem Hidroelectrica. Mi se pare că va fi cumpărată sau a fost deja cumpărată de 2 companii mari. Nu suntem în stare să facem speculaţii la bursă, Hidroelctrica a fost pierdută la bursă de statul român. Când S.O.S. România va ajunge la guvernare, dacă va fi anul acesta sau la anul, vom lua o ţară aproape inexistentă”, a transmis Diana Șoșoacă, senator de Iași.

De asemenea, mai sunt nenumărate exemple, iar în momentul de față nu poate veni niciun politruc să ne spună că „nu au aflat”. Toate companiile românești au fost distruse și vândute pe 2 lei altor state. Cei care au preluat reţelele de distribuţie de gaz de la stat, E-ON Gaz, DelGaz, de energie, E-ON și ENEL, Apa Nova București, și-au bătut joc de consumatori care sunt captivi.

„Domnul” Marcel Ciolacu nu poate spune că nu este treaba noastră, a românilor, și că nu trebuie să ne implicăm pentru că este absolut halucinant cum aceste firme în care statul au avut majoritate şi le-au pierdut. Coaliția de guvernare a trădat și a cedat procente mari firmelor din afară. Vă mai aduceți aminte domnul Ciolacu de Fondul Proprietatea care a fost luată de către americani? Acum mai aveţi ceva?

Astfel, în ultimul ceas, Guvernul şi premierul sunt cei care gestionează şi ei au OBLIGAȚIA să gestioneze cât mai bine avuţia ţării. Totul trebuie făcut ca la carte, nu pe jocuri politice.

Ciolacu pentru a rămâne la putere cedează tot, suveranitate, justiţie, avuție. Sperăm că cineva va trage la răspundere şi credem că e necesar ca Parchetul să declanșeze anchete pe aceste golanii imense care creează statului un prejudiciu enorm de mare. Altfel, putem spune ca instituţiile statului nu-şi fac treaba şi politicienii sunt trădători. Ţara va ajunge să fie vândută și va ajunge o colonie.

„O nouă zi, noi subiecte pe piaţa mass-media. România se află într-un pericol iminent de a pierde compania strategică energetică Hidroelectrică din cauza listării la bursă propusă de coaliţia PNL – USR – UDMR prin includerea acesteia în PNRR. Măsura a fost executată fără rezerve de actuala coaliţie de guvernare. A fost îndeajuns o singură lovitură din partea unor companii americane, City Group şi Morgan Stanley care au retrogradat succesiv compania şi au făcut-o praf. Listarea Hidroelectrica s-a făcut cu heirup şi aşa cum au mai spus-o şi unii specialişti, România nu era pregătită să apară aşa pe piaţă ca nişte jucători care ştiu despre ce e vorba şi-şi dau seama cu ce se mănâncă povestea asta. Scoaterea pe bursă în România este o acţiune de artizanat, de amatorism. Nu am avut niciodată încredere în povestea asta. Scoaterea în continuare şi a altor companii este o aventură pentru că nici acum nu avem pregătit nimic, dar apar aşa zişi specialişti şi analişti care nu stăpânesc tehnica bursei şi totul se face praf. Bursa e doar o chestiune care ţine de o pregătire profesională şi o serie de informaţii pe care o ţară ca România, cu ieşire mică pe piaţă, nu le poate avea în timp util. Suntem o victimă sigură. Povestea o să ne coste pentru că pericolul este foarte clar. Statul o să-şi piardă acţiunile la Hidroelectrica pentru că la o majorare de capital a unuia dintre parteneri se pierd acţiuni. Statul român poate pierde controlul asupra Hidroelectrica şi să rămână cu aşa puţine acţiuni şi cu o participare atât de mică încât nu va mai avea niciun fel de rol. Soluţia este salvarea Hidroelectrica cu orice preţ, asta constă în capitalizarea, dar nu avem cum, fiind deficienţele existente. Concluzia este ca nişte băieţi deştepţi din PNL, USR şi UDMR au forţat povestea asta cu Hidroelectrica, au inclus-o în PNRR, iar rechinii au beneficiat. S-a mai dus încă o companie românească pe lângă multe altele la care le-am pus cruce şi nimeni nu a spus nimic. Dormim şi mergem la shaorma, în continuare”, a transmis jurnalistul Bobby D. pe Tik Tok.

@bobbydtiktok #bobbyd #romania #romaniavanduta #romaniateiubesc #hidroelectrica ♬ original sound – BobbyD

Comentarii
  • Si dupa asta vom face la Buzau 6 fabrici de covrigi calzi care vor mrge doar la export in Ucraina……ce frumos nu-i asa ?

  • Dragomir, Surugiu, etc nu indemna romanii sa incheie contracte cu Hidroelectrica la pret de o, 67kei/kwat?Acum nu mai este cu capital 100%romanesc? Cine ne vinde resursele? Serviciile nu mai au atributii in acest sens? In caz contrar poporul nu mai este Suveran? Sper sa nu fiu cenzurat.

  • Demisia analfabetul comunist Colacu!

    La puscarieeeeeeeee vinovatiiiii, la puscarie Colaculeeee covrigaruleeee analfabeeet, criminaluleeee comunist,la puscarieeeeee iohanis tradatorule nemtalau si toti vinovatiii! La pusarieeeeeee limbricilor ,Ati distrus de tot si vandut toataaaaa Romania ,ati distrus romanii. La puscarieeee limbricilor. NICI HIDROELECTRICA ROMANIEI MACAR NU ATI FOST IN STARE S – O PASTRATI ? NU AVETI BANI? BINE CA FURATI MILIARDE EURO SI VA LAFAITI IN LUX PE BANUL PUBLIC SI IN EXCURSII DE LUX!

  • La puscarie Ciolacu teroristule comunist,cate milioane de euro ti- au intrat in buzunar tie si la PCR criminal

    Vream sa stim cate milioane de euro revine lui Ciolacu si la toti psd- istii si pnl- istii vinovati!!!!!! Nu este nimeni prost sa creada ca am pierdut si Hidroelectrica fara o afacere profitabila la buzunarul tradatorilor si vanzatorilor de tara PNL- PSD. , Pentru Ucraina au cadou golanii tradatori miliarde de euro si fura si se lafaie in luxuri extravagante pe banul public dar pentru Hidroelectrica nu sunt bani. Aici e golaneala mare!!Atat mai aveam si noi Hidroelectrica,nu mai avem nici atat! Are dreptate Doamna Sosoaca in tot ce spune! Votez Sosoaca presedinta Romaniei,ea nu si – ar vinde tara,ea nu si- ar trada tara,nu ar teroriza romanii cu dictatura terorista comunista cum fac psd- pnl, si etc, nu ne – ar condamna la moarte prin infometare si etc. La decapitare toti vinovatii ciuca, ciolacu,simonis jidanul ,iohannis ndmtalsul toti mafiotii interlopi psd pnl,prea multa nenorocire ati facut in tara noastra. Dati -mi un topor sa- i tai capul sobolanului colacu. Astia inca asteapta voturi de la noi psd si pnl. Ptiuuuuuu mezeriilor cine le face proces penal la astia?

  • Moartea vine la tine Colacule!

    In piz – da ma- ti comunistule fii – tu in sicriu si tu urmeaza. Romanii nu sunt prostii tai cum crezi tu analfabetule ,o sa fii ucis ! O noua revolutie sa iesim din comunism!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *