Prima pagină » Eveniment-Social » Hidra expusă în Iași a fost minciună pe lângă expoziția care urmează. Artistul este pregătit pentru valul de reacții: „Lumea m-a acuzat de blasfemie” – GALERIE FOTO/VIDEO

Hidra expusă în Iași a fost minciună pe lângă expoziția care urmează. Artistul este pregătit pentru valul de reacții: „Lumea m-a acuzat de blasfemie” – GALERIE FOTO/VIDEO

22 apr. 2024, 02:00, 7 ,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Hidra expusă în Iași a fost minciună pe lângă expoziția care urmează. „Another One Bites The Dust”, realizată de artista Larisa Natalia Danilov, îi va scoate din sărite pe unii vizitatori. Deja au apărut comentariile negative, însă tânăra în vârstă de 28 de ani este pregătită pentru valul de reacții.

Hidra expusă în Iași a fost minciună pe lângă expoziția care urmează. Natalia Danilov este pregătită pentru valul de reacții

Larisa Natalia Danilov s-a născut în Iași, a urmat studiile de licență și master în cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași, iar în prezent este stabilită în Bruxelles, unde lucrează ca graphic designer.

În perioada 20-30 aprilie, la Galeria de Artă „Octav Băncilă”, veți putea descoperi expoziția multimedia „Another One Bites The Dust”. Reporterii BZI au discutat cu Larisa Natalia Danilov, cunoscută sub numele de artist LOV, care ne-a transmis faptul că ideea expoziției a pornit de la nimic.

Fotografiile realizate chiar în sufrageria apartamentului în care Natalia locuiește transpun blocajele emoționale și artistice prin care ea a trecut în ultimii patru ani.

„Ideea a pornit chiar din nimic, pentru că este vorba de un blocaj pe care l-am avut timp de patru ani, ăsta este și momentul care marchează finalitatea celor patru ani de blocaj emoțional și creativ. Despre asta este vorba și în expoziție, iar atunci când spun că a pornit din nimic, a pornit în momentul în care ceea ce clădisem în cei patru a ajuns sub un mare semn al întrebării. Chiar îmi doresc să am slujba asta? Chiar îmi doresc să fac asta? În momentul ăla, a devenit nimic și am zis că efortul de a face ceva măreț, de a avea o cameră performantă, de a face fotografiile într-un studio, este prea mare pentru ceea ce eram. Așadar, fotografiile au fost făcute chiar în sufrageria mea, iar după au fost prelucrate digital”, declară Larisa Natalia Danilov.

Artista a fost acuzată de blasfemie

Natalia spune că este obișnuită ca lucrările ei să stârnească controverse, ba chiar spune că de-a lungul timpului a fost acuzată de blasfemie.

În expoziția actuală, există o fotografie în care Natalia, fiind personajul principal, stă „răstignită” pe un balon în formă de cruce, iar din palmele ei îi curge sânge roz. Alături de fotografie, artista a așezat niște pietre de culoare verde și roz, împreună cu textul „Să arunce cu pietre cel fără CE PĂCAT”.

„În general, lucrările pe care le am și pe care le-am avut în trecut au stârnit niște controverse pentru că fie eram în anumite ipostaze, fie lumea m-a acuzat de blasfemie, ceea ce aici eu pot să contest în multe moduri. Până la urmă, toate lucrurile astea sunt făcute să stârnească ceva, mie dacă mi-au stârnit ceva, este o reacție aproape empatică cu privitorul și asta aș dori să stârnesc. Deja a început un val mic de comentarii și mi se pare amuzant. De foarte multe ori, am fost surprinsă și de oamenii care nu au înțeles și care au spus exact ceea ce cred despre lucrări și am avut discuții foarte deschide. Mie îmi plac genul de oameni care știu să pună și întrebări, nu doar să judece”, adaugă Larisa Natalia Danilov.

Inedita expoziție are mai multe teme, respectiv nașterea, dorul și moartea. Baloanele sunt protagonistele.

„Așa cum spuneam, totul a pornit din nimic și aici este paralela cu deșertul, pentru că pe un teren arid nu pot crește flori, nu pot crește idei. Deci oamenii, când vor veni, vor vedea foarte mult deșert, practic, nimic. Mă vor vedea pe mine în acest spațiu, împreună cu baloanele”, mai spune Larisa Natalia Danilov.

Comentarii
  • Excelenta expozitie! Bravo!

  • Mai usor cu acesti pseudo artisti libidinosi si obsedati sexual.

  • scaraotzchi pe pamant…………………………………….

  • Ion de la... raion

    Astfel de obsedați sexual libidinoși s-au deprins tot mai mult și cu lipsă elementară de bun-simț să judece cu… capul inferior, din pantaloni. Pe umeri poartă doar de decor cap de vacă sau de bou!

  • Ion de la... raion

    Astfel de obsedați sexual libidinoși s-au deprins tot mai mult și cu lipsă elementară de bun-simț să judece cu… capul inferior, din pantaloni. Pe umeri poartă doar de decor cap de vacă sau de bou!
    Așa e când pleci bou la Bruxelles și te-ntorci… vacă! Muuu!

  • Grotesc! Jignitor pt artă! Înaintea Paștelui așa ,, artă,, expusă! Blasfemie!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 octombrie 2024
08 octombrie 2024