Prima pagină » Sanatate » Herpes oral: Cum se tratează în perioada sarcinii

Herpes oral: Cum se tratează în perioada sarcinii

08 dec. 2021, 09:58,
BZI.ro, în Sanatate

De cele mai multe ori, herpesul oral poate declanșa simptome precum febra și dureri musculare. După ce veziculele se sparg, se acoperă cu o crustă galbenă. De obicei, acestea peste o săptămână se desprinde. Există situații în care oamenii confundă herpesul bucal cu afta bucală.

Diferența dintre herpesul oral și afta bucală este faptul că cele din urmă sunt localizate doar în interiorul gurii, pe limbă sau pe cerul gurii, nu și pe alte suprafețe ale pielii. Herpesul se manifestă doar la oameni, fiind foarte ușor de transmis prin saliva afectată, prin contactul cu mucoasele infectate sau piele.

Acest virus este foarte contagios, din acest motiv foarte multe persoane sunt contaminate chiar înainte de vârsta maturității, provocând leziuni în jurul gurii. Aceste leziuni pot trece rapid cu ajutorul aciclovirului.

persoana bolnava de herpes oral

Herpesul oral poate declanșa simptome precum febra și dureri musculare

Herpes: Cauze care favorizează pătrunderea virusului în corp

Acest virus pătrunde în corp prin mici fisuri sau tăieturi în piele. De asemenea, în cazul în care intri în contact cu o persoană infectată și ai mucoasa lezată, indiferent dacă aceasta este una vizibilă sau nu, riști să te infectezi.

Este suficientă o simplă atingere a unei persoane infectate cu herpes oral pentru a te molipsi. Acest virus este periculos și din cauza faptului că din moment ce intră în corpul uman poate rămâne acolo pentru toată viața. Astfel, leziunile orale pot reapărea la un anumit interval de timp, deoarece virusul există în organism, rămânând într-o stare latentă în celulele nervoase.

De asemenea, printre cauzele apariției acestui virus se numără și slăbirea sistemului imunitar. Expunerea prelungită la soare, radiațiile ultraviolete, temperaturile scăzute, răceala și gripa, stresul și dereglările hormonale se numără printre principalele cauze care favorizează apariția erupțiilor.

persoana bolnava de herpes oral care indica spre rana de pe buza de jos

Este suficientă o simplă atingere a unei persoane infectate cu herpes oral pentru a te molipsi

Herpes oral: Cum scapi de acesta peste noapte

De cele mai multe ori, herpesul oral este foarte greu de tratat, însă există remedii care s-au dovedit a fi eficiente. Unul dintre remediile naturiste folosite din cele mai vechi timpuri este usturoiul. Proprietățile care se conțin în usturoi întăresc imunitatea, curăță vasele sanguine și previn instalarea altor afecțiuni în corp.

Pentru a scăpa de herpes trebuie să cureți un cățel de usturoi, să-l toci mărunt, apoi aplică pe zona afectată. Pentru a obține efectul dorit este necesar să-l lași să acționeze 10 minute, ulterior acesta trebuie îndepărtat prin clătirea cu apă călduță.

La început o să simți o usturime, dar apoi vei observa că durerea va dispărea. În multe cazuri, herpesul dispare după această procedură, în cazul în care durerea mai persistă poți să repeți procesul și a doua zi.

Pentru a trata erupția poți aplica și compresele reci, acestea fiind folosite pot reduce simptomatologia și combate inflamația. Este bine dacă folosești și un cub de gheață, învelit într-un tifon sau un prosop curat. Este important să nu pui gheață direct pe piele, deoarece aceasta poate să o ardă.

Gelul de aloe vera este unul dintre cele mai bune remedii care calmează inflamația și totodată hidratează în profunzime leziunea, estompând-o.

persoana care indica cu degetul spre buza infectata de herpes

Herpesul oral este foarte greu de tratat, însă există remedii care s-au dovedit a fi eficiente

Herpes în sarcină: Tratament pentru a scăpa rapid de acest disconfort

Herpesul în sarcină este periculos, mai ales în cazul în care simptomele se manifestă la o femeie care nu a suferit până la sarcină de acest virus. Virusul devine periculos deoarece persoana nu are anticorpii necesari pentru a lupta cu această infecție.

Virusul este dureros și inestetic, supărând viitoarele mămici. Femeile însărcinate trebuie să depună tot efortul pentru a evita herpesul oral pe durata sarcinii. Astfel, acestea trebuie să evite atingerea salivei, a pielii mucoaselor oamenilor despre care știu că au astfel de leziuni.

În cazul în care infectarea s-a întâmplat deja, femeile însărcinate pot aplica remedii naturiste pentru a scăpa de acest dușman al sănătății. Un remediu foarte bun în acest sens este crema de casă pregătită dintr-o cană de măsline încălzit, la care se adaugă câteva picături de lavandă și ceară de albine.

De asemenea, ceaiul sau sucul de echinacee, consumat în fiecare zi pentru o perioadă anumită, te ajută să scapi de acest disconfort. Pentru a înlătura rapid acest disconfort poți aplica și o tinctură de propolis diluat pe locul cu pricina.

persoana bolnava de herpes oral

Pentru a trata erupția poți aplica și comprese reci

Un bun dezinfectant pentru herpesul oral este și ceaiul de arnică sau cel din cătină. Catina poate fi folosit atât sub forma unui ceai, cât și ca ulei, pe zona afectată de herpes. De asemenea, este foarte important ca o femeie însărcinată infectată cu acest virus să fie foarte bine informată cu privire la tratamentul herpesului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *