Prima pagină » Sanatate » Herpangina poze. Cum să reduci rapid inflamația din gât

Herpangina poze. Cum să reduci rapid inflamația din gât

23 aug. 2022, 16:02,
în Sanatate

Una dintre cele mai frecvente boli ORL este herpangina exact ca în poze. Cel mai adesea, diagnosticul de „herpangină” înseamnă o boală de natură bacteriană care a apărut fie independent, fie ca o complicație a bolilor respiratorii. Cu toate acestea, o leziune infecțioasă a faringelui poate apărea și pe fondul unei infecții virale. Una dintre aceste boli virale ale faringelui este durerea herpetică în gât, care apare mai ales în copilărie, dar poate afecta și adulții.

Durerea herpetică în gât sau herpangina veziculoasă enterovirală este un proces infecțios și inflamator acut cauzat de mai multe tipuri de virusuri. Acestea se caracterizează printr-un anumit set de simptome și erupții cutanate caracteristice. La adulți, durerea herpetică în gât este mai puțin frecventă decât la copii. În același timp, în copilărie, boala este mult mai greu de tolerat, mai ales dacă pacientul are mai puțin de 3 ani. Incidența maximă apare vara și începutul toamnei. Durerea herpetică în gât este o boală virală, a cărei sursă este o persoană bolnavă sau purtătoare.

medic care verifica gatul unei persoane

Reducerea procesului inflamator în cavitatea bucală se face prin utilizarea agenților antiseptici locali

Herpangina poze. Principalele modalități de răspândire a agentului cauzal care provoacă durerea în gât

Virusul poate pătrunde în corpul unei persoane sănătoase prin pielea sau saliva pacientului, precum și prin obiectele uzuale de uz casnic. Pacienții trebuie să fie deosebit de atenți în prima săptămână de infecție. În această perioadă eliberează concentrația maximă a agentului patogen în aer.

Durerea herpetică în gât se dezvoltă atunci când enterovirusurile din grupul Coxsackie intră în corpul uman. Mai des, este detectată o subspecie din grupa A, mai rar cea din B. Boala este foarte contagioasă, deoarece există o susceptibilitate ridicată a oamenilor sănătoși la agentul patogen.

În plus, boala poate fi cauzată de virusurile ECHO, acesta este și un grup de enterovirusuri ARN.  Manifestările clinice ale bolii sunt similare cu tabloul clinic al bolii cauzate de grupul Coxsackie. Replicarea agentului patogen are loc la aproximativ 5 zile de la infectare.

Este de remarcat faptul că după boală se formează o imunitate specifică stabilă în corpul pacientului.  Acestea ajută pe viitor să nu se îmbolnăvească atunci când intră în contact cu noi tulpini de enterovirusuri sau să suporte totul la fel de repede și fără consecințe.

gatul unei persoane care sufera de herpangina

Boala se referă la procese infecțioase și inflamatorii sistemice, prin urmare, pe lângă simptomele locale, pacientul se poate plânge și de o schimbare a bunăstării generale

Caracteristici definitorii ale bolii. Simptomele locale și creșterea temperaturii

O caracteristică a durerii în gât sunt erupțiile cutanate sau veziculele caracteristice care sunt vizibile cu ochiul liber la locul leziunii. Veziculele apar pe membrana mucoasă a faringelui, palatul moale, amigdalele palatine și, uneori, chiar și pe membrana mucoasă a limbii.

Boala se referă la procese infecțioase și inflamatorii sistemice, prin urmare, pe lângă simptomele locale,  pacientul se poate plânge și de o schimbare a bunăstării generale. Acesta începe să simtă o creștere a temperaturii generale la 39 de grade și peste.

În unele cazuri, pacientul simte frisoane și febră. De asemenea, pierderea poftei de mâncare este un simptom caracteristic bolii. În cazul copiilor acesta se dezvoltă până la refuzul de a mânca, greață, uneori vărsături. De cele mai multe ori, dificultate la înghițire și durere severă în gură.

gatul unei persoane care sufera de herpangina

Durerea herpetică în gât se dezvoltă atunci când enterovirusurile din grupul Coxsackie intră în corpul uman

Remedii pentru a scăpa de disconfort. Pastile și leacuri pentru reducerea durerii

Până în prezent, nu există un medicament etiotrop eficient, adică care să aibă funcția de eliminare a  cauzei bolii pentru tratamentul tuturor tipurilor de enterovirusuri. Prin urmare toate măsurile terapeutice vizează prevenirea complicațiilor și reducerea timpului de recuperare al pacientului.

Prevenirea și eliminarea riscului de apariție a unei infecții bacteriene secundare se poate face prin administrarea de antibiotice sistemice. Reducerea procesului inflamator în cavitatea bucală se face prin utilizarea agenților antiseptici locali.

Pentru reducerea edemului mucoasei, senzația de durere, eliminarea mâncărimii se folosesc antihistaminice. Iar pentru accelerarea regenerării mucoasei se folosesc agenți antiinflamatori și învelitori locali. Este foarte important să previi deshidratarea prin consumul abundent de băutură, dacă este necesar, folosește rehidratare intravenoasă a pacientului.

Dacă pacientul este tratat la domiciliu de herpangina ca în poze, atunci merită amintit anumite recomandări care îmbunătățesc procesul de recuperare. Nu utilizați inhalații, comprese, clătiri și orice alte manipulări care cresc circulația sângelui în centrul procesului inflamator și agravează cursul bolii. De asemenea, nu încercați să deschideți singur vezicule în cavitatea bucală, ceea ce nu poate decât să înrăutățească starea de bine a pacientului.

vezicule pe limba cauzate de herpangina

Virusul poate pătrunde în corpul unei persoane sănătoase prin pielea sau saliva pacientului, precum și prin obiectele uzuale de uz casnic

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cel mai puternic cutremur din istorie. Milioane de oameni au rămas fără adăpost
SportpeSurse
Imaginile video cu Mario Iorgulescu, care petrecea cu femei, au înnebunit-o de furie pe Melek Minca. Soția șoferului omorât susține că a luat o decizie radicală
Playtech.ro
Ce trebuie să faci în luna mai pentru ca cireșul să rodească din plin. Se va umple de fructe dulci și gustoase
Dailybusiness.ro
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
RomaniaTV
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce a însemnat ”corp deșeu”, se vede clar”
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispar banii de pe carduri, ANAF şi BNR avertismente pentru toţi românii cu carduri
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`