Hernia inghinală la bărbați, dar nu numai, se produce când o parte a intestinului pătrunde printr-un punct mai subțire a mușchilor abdominali.
Din cauza faptului că mușchii abdominali pot prezenta puncte în care au o sensibilitate crescută, uneori în timpul unor activități intestinul poate să pătrundă în diverse locuri. În general, o hernie inghinală nu pune viața în pericol și nici nu este obligatorie apariția durerii.
Cauzele herniei inghinale la bărbați
Băieții în timpul vieții intrauterine (dinainte de a se naște) cresc de la o zi la alta și se dezvoltă pentru a fi capabil de a trăi în lumea exterioară. De la zigot (celula ou) până la făt, vor exista foarte multe transformări și succesiuni de schimbări cu rolul de a forma în final, ceea ce numim noi un nou-născut sănătos.
Una dintre ultimele transformări ce au loc înainte de nașterea propriu-zisă este reprezentată de către migrarea (plecarea) testiculelor din cavitatea abdominală (loc în care au fost până atunci) spre exterior și formarea organelor de reproducere. Din cauza faptului că această schimbare ia loc într-un timp relativ scurt, țesuturile ce ar trebui să separe scrotul de cavitatea abdominală sunt mai puțin dezvoltare, chiar subțiri și foarte sensibile.
În timpul unor activități intestinul urmând a sparge acel perete, de obicei aceste pătrunderi nu sunt adânci și nu reprezintă un pericol, însă dacă peretele este foarte sensibil se va tot rupe și tot mai mult intestin va intra în acea cavitate.
În urma unei cantități mari de intestin ce părăsește cavitatea abdominală se poate produce o ocluzie intestinală (se formează un nod prin care mâncarea nu mai poate circula). Prin această răsucire putându-se înnoda și vasele de sânge ce vascularizează intestinul subțire. Necroza poate fi o consecință a acestei afecțiuni, motiv pentru care se poate cataloga drept o urgență din punct de vedere chirurgical.
Hernie inghinala bărbați: Tratament naturist
Această hernie, chiar dacă nu este severă, poate să provoace dureri destul de avansate în momentul efectuării unor activități fizice, cât și în momentul în care se ridică obiecte grele. Se poate simți o senzație de arsură la nivelul umflăturii.
Excrescența apărută poate fi împinsă înapoi dacă se poziționează persoana în plan orizontal, iar în funcție de inflamația apărută se poate folosi o compresă cu gheață pentru a o face să descrească.
O serie de ceaiuri s-au arătat a avea un potențial regenerator asupra fasciei separatoare, dintre care putem enumera cele de Coada Racului, soc, urzică, cicoare și tătăneasă. Se recomandă ca perioada în care se urmează tratamentul, persoana să țină „hernia” în interiorul cavității abdominale, așadar să stea în pat.
Totodată, în comerț se pot găsi tipuri de centuri elastice, menite să țină intestinul înapoi în cavitatea abdominală cu rezultate destul de bune. Statisticile spun că majoritatea oamenilor ce dezvoltă această afecțiune provin din familii în care au mai fost membri cu hernie inghinală.
Dacă în cadrul herniei acea umflătură își schimbă culoarea în roșu, violet sau negru, este foarte posibil ca intestinul să se fi strangulat și reprezintă o urgență medicală.