Prima pagină » International » Hepatita misterioasă și paracetamolul. Ce legătură au descoperit între ele experţii din Marea Britanie

Hepatita misterioasă și paracetamolul. Ce legătură au descoperit între ele experţii din Marea Britanie

09 mai 2022, 11:38,
în International

Legătura dintre hepatita misterioasă și paracetamolul, descoperită de britanici. Experţii în sănătate din Marea Britanie, au declarat că tratamentul cu paracetamol sau chiar câinii de companie, ar putea fi adevăratele cauze declanşatoare ale hepatitei apărute recent, care face din ce în ce mai multe victime în rândul copiilor din lumea întreagă.

hepatita misterioasă și paracetamolul, doua pastile de paracetamol

În acest sens, oficialii britanici din domeniul sănătății precizează că șansele ca un copil să dezvolte hepatită rămân extrem de scăzute, însă este foarte important ca părinții să cunoască simptomele

Hepatita misterioasă și paracetamolul

Experţii în sănătate britanici s-au exprimat în legătură cu hepatita misterioasă şi paracetamolul. Conform datelor oficiale, aproximativ 163 de copii din Marea Britanie au contractat boala, 11 dintre aceștia având nevoie de un transplant de ficat. După mai multe interviuri cu părinţi şi chestionare trimise familiilor afectate de aceasta hepatativa, experţii din Marea Britanie au tras concluzia conform căreia, trei sferturi dintre copiii infectaţi, au menționat că înainte de declanșarea bolii au utilizat paracetamol, iar mică parte dintre aceștia au raportat consumul de ibuprofen și niciunul consumul de aspirină.

Precizăm că hepatita este o inflamație a ficatului, de obicei cauzată de virusul Hepatitei A, B, C, D sau E. De altfel, nici unul dintre copiii din Marea Britanie nu a fost testat însă pozitiv pentru aceste tulpini și niciunul nu este considerat a fi imunocompromis.

În acest sens, oficialii britanici din domeniul sănătății precizează că șansele ca un copil să dezvolte hepatită rămân extrem de scăzute, însă este foarte important ca părinții să cunoască simptomele.

Semnele cheie la care trebuie să fie atenți atenţi părinţii sunt: îngălbenirea pielii sau a părții albe a ochilor (icter), urină închisă la culoare, fecale de culoare deschisă, piele iritată
dureri musculare și articulare, febră, stare generală proastă, oboseală neobișnuită
pierderea poftei de mâncare, dureri de burtă.

Medicul infecţionist Meera Chand atrage atenția că părinții ar trebui să fie atenți încă de la primele simptome:

”În special la icter, dacă apare o nuanță galbenă în albul ochilor, contactați imediat medicul! Investigațiile noastre continuă să sugereze că există o asociere cu adenovirusul, iar studiile noastre testează această asociere în mod riguros. De asemenea, cercetăm și alți factori, inclusiv infecția anterioară cu SARS CoV 2 și lucrăm îndeaproape cu partenerii noștri academicieni pentru a înțelege mecanismul leziunilor hepatice la copiii afectați”, spune doctorul Meera Chand.

hepatita misterioasă și paracetamolul, copil ce doarme intr-un pat de spital

Precizăm că hepatita este o inflamație a ficatului, de obicei cauzată de virusul Hepatitei A, B, C, D sau E

Alexandru Rafila, despre cazul fetiței cu boala Wilson

Într-un context asemănător, Alexandru Rafila a fost întrebat în cadrul unui interviu despre cazurile de hepatită de cauză necunoscută la copii şi a făcut referire la cazul fetiţei de cinci ani, prima suspiciune de acest fel din România.

„S-a crezut că este vorba de o hepatită de cauză necunoscută, situaţia este foarte serioasă, dar azi am aflat că nu este vorba despre o hepatită de cauză necunoscută, este vorba despre o afecţiune genetică – Boala Wilson – care duce la o insuficienţă hepatică gravă şi care se pretează pentru transplant”, a afirmat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a precizat de altfel că a găsit „nişte oameni extraordinari” la Spitalul Grigore Alexandrescu şi la Institutul Fundeni, iar fetiţa de cinci ani, ce suferă de fapt de boala Wilson, va fi operată.

„Deja copilul a fost transferat şi mâine o echipă mixtă (…) va efectua un transplant de urgenţă la acest copil, dar care nu are nicio legătură cu hepatitele”, a mai afirmat medicul Rafila.

În acest sens, legătura dintre hepatita misterioasă și paracetamolul a fost descoperită de experții în sănătate din Marea Britanie.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024