Prima pagină » Sanatate » Hemoroizii externi dispar. Factorii de care depinde frecvența exacerbărilor

Hemoroizii externi dispar. Factorii de care depinde frecvența exacerbărilor

18 oct. 2022, 13:00,
BZI.ro, în Sanatate

Tot mai multe persoane se întreabă dacă hemoroizii externi dispar de la sine. Pentru a afla acest lucru este important să cunoști că frecvența exacerbărilor hemoroizilor este individuală. Constipația, efortul fizic, stresul și munca sedentară pot fi factori declanșatori. Durata tratamentului și retragerea hemoroizilor depinde de stadiul în care se află aceștia, de tipul lor și de simptome.

Unii hemoroizi, cum ar fi cei mici, externi sau interni, pot dispărea de la sine în decurs de o săptămână. Cu toate acestea, exacerbările mai severe ale hemoroizilor vor necesita tratament și îngrijire la domiciliu. Terapia include utilizarea supozitoarelor cu efecte analgezice și antiinflamatorii și administrarea de venotonice. Aceste medicamente sunt necesare pentru a normaliza tonusul venelor și pentru a îmbunătăți fluxul sanguin în vase și a elimina staza sanguină. În cazurile mai severe, hemoroizii pot necesita asistență medicală.

grafica barbat care se tine de zona anala din cauza disconfortului provocat de hemoroizi

Contextul hormonal influențează, de asemenea, dezvoltarea bolii

Hemoroizii externi dispar. Cât timp durează procesul de vindecare?

Hemoroizii externi apar intermitent, pe fondul unor factori declanșatori, deși unele manifestări pot fi persistente sau pot apărea frecvent. Exacerbările ar trebui să dispară în 1-2 săptămâni cu un tratament adecvat.

În cazul în care hemoroizii externi se manifestă frecvent, provocând probleme aproape permanente, cum ar fi sângerarea și disconfortul, ar trebui discutate cu medicul opțiunile de tratament, inclusiv intervențiile minim invazive sau chirurgicale.

barbat care se tine de zona anala din cauza disconfortului provocat de hemoroizi

Modificările stilului de viață pot fi un remediu eficient

Unele femei pot dezvolta hemoroizi în timpul sarcinii. Acest lucru se datorează faptului că presiunea crescută din abdomen, în special în al treilea trimestru, crește presiunea asupra venelor din rect și anus. Din cauza dimensiunii mari a uterului, fluxul venos este afectat, ceea ce duce la stază de sânge și vasodilatație. Contextul hormonal influențează, de asemenea, dezvoltarea bolii.

În cazul în care o femeie care așteaptă un copil dezvoltă hemoroizi, simptomele pot persista pe toată durata sarcinii până la naștere. După naștere, stadiile inițiale ale hemoroizilor dispar în 1-2 săptămâni, cazurile mai grave necesită tratament și dispar în 4-6 săptămâni.

Când este necesară vizita la un medic specialist? Simptomele care nu trebuie evitate

Ajutorul unui specialist este obligatoriu dacă sângerarea în timpul scaunelor nu se oprește. La fel de important este să consultați un medic dacă simptomele hemoroizilor externi sau interni persistă după o săptămână de tratament la domiciliu cu supozitoare, unguente, analgezice și venotonice.

Trebuie să vă monitorizați îndeaproape starea de sănătate și să solicitați imediat sfatul medicului dacă aveți amețeli, dureri puternice la nivelul ganglionilor hemoroidali, umflături sau sângerări abundente din anus sau alte simptome severe.

barbat care tine hirtie igienica in mana si se tine de zona anala din cauza hemoroizilor externi

Unii hemoroizi, cum ar fi cei mici, externi sau interni, pot dispărea de la sine în decurs de o săptămână

Modificările stilului de viață pot fi un remediu eficient. De exemplu, una dintre cauzele hemoroizilor este încordarea în timpul scaunelor. Adăugarea în dietă a mai multor alimente bogate în fibre, de exemplu legume, fructe, mâncăruri integrale, va ajuta la înmuierea scaunului și va face ca acesta să fie mai ușor de eliminat. De asemenea, merită să beți mai multă apă. Acest lucru va ameliora constipația și va reduce efortul de defecare.

Hemoroizii externi dispar dacă toate sfaturile medicului specialist sunt respectate. De asemenea, trebuie remarcat faptul că doar tratamentul chirurgical nu poate elimina complet problema. Având în vedere că au apărut modificări patologice în țesut, există o probabilitate ridicată de recidivă. Este important să luați medicamentele prescrise de medic după operație pentru a crește fluxul sanguin și să faceți exerciții fizice conform recomandărilor medicului pentru a preveni staza de sânge. De asemenea, pacienților li se prescriu în mod necesar medicamente care întăresc vasele de sânge și le împiedică să se mărească în mod anormal.

barbat care se tine de zona anala din cauza disconfortului provocat de hemoroizi

Ajutorul unui specialist este obligatoriu dacă sângerarea în timpul scaunelor nu se oprește

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *