Prima pagină » International » Harta lumii va fi schimbata. Va aparea un nou STAT
Harta lumii va fi schimbata. Va aparea un nou STAT

Harta lumii va fi schimbata. Va aparea un nou STAT

30 iul. 2013, 11:08,
Echipa BZI.ro în International
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:380239;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Partidul Congresului, aflat la guvernare in India, ar urma sa-si anunte sprijinul pentru formarea unui nou stat in regiunea Telangana din statul Andhra Pradesh, in sudul tarii, potrivit informatiilor aparute in mass-media, transmite BBC News.

In ultimii ani au avut loc in statul Andhra Pradesh proteste „pro” si „contra” propunerii de creare a unui nou stat, scrie antena3.ro. Cu o populatie de 40 de milioane de locuitori, viitorul stat ar urma sa cuprinda 10 din cele 23 de districte ale Andhra Pradesh, inclusiv Hyderabad, al saselea cel mai mare oras al Indiei. 

Sustinatorii noului stat afirma ca zona a fost neglijata de guvern. Oponentii initiativei sunt nemultumiti ca Hyderabad, unde se afla sediile a numeroase companii mari de tehnologia informatiilor si farmaceutice, ar putea deveni noua capitala din Telangana.

Decizia finala privind crearea unui nou stat apartine Parlamentului indian. Insa si consiliul statului trebuie sa adopte o rezolutie care sa aprobe crearea noii unitati administrative.

Mass-media au relatat ca importanti lideri ai coalitiei de guvernamant, condusa de Partidul Congresului, urmeaza sa se intalneasca marti si sa aprobe formarea celui de-al 29-lea stat din India.

„Acum trebuie luata o decizie, iar aceasta va fi luata”, a declarat liderul partidului, Digvijay Singh, citat de publicatia The Hindu.

Potrivit unor informatii, Hyderabad ar urma sa devina „capitala comuna” atat a noului stat Telangana, cat si a statului Andhra Pradesh, pana cand acesta din urma isi va dezvolta propria capitala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024