Prima pagină » International » Harry și Meghan nu i-au cerut Reginei acordul de a folosi numele Lilibet pentru noul născut

Harry și Meghan nu i-au cerut Reginei acordul de a folosi numele Lilibet pentru noul născut

09 iun. 2021, 14:37,
George Cristian în International

Regina nu a fost întrebată de ducele și ducesa de Sussex despre numirea fiicei lor cu numele de Lilibet, a declarat pentru BBC o sursă a Palatului. Conform sursei citate se pare că raporatele precum că Harry și Meghan ar fi vorbit cu Regina nu ar fi adevărate.

Purtătorul de cuvânt al unui Sussex a insistat că nu ar fi folosit numele dacă regina nu ar fi susținut-o. Au spus că monarhul este primul membru al familiei pe care îl chemase ducele.

„Ducele a vorbit cu familia înaintea anunțului – de fapt bunica lui a fost primul membru al familiei pe care l-a sunat. În timpul acelei conversații, el le-a împărtășit speranța de a-și numi fiica Lilibet în cinstea ei. Dacă nu ar fi fost de acord, ei nu ar fi folosit numele.”

Lilibet a fost porecla reginei în rândul familiei încă din copilărie.

La începutul acestui an, în timp ce cuplul își aștepta fiica, au difuzat critici față de Familia Regală și au făcut o acuzație de rasism într- un interviu exploziv cu Oprah Winfrey. Și, deși Harry a vorbit despre dificultățile dintre el și tatăl său, el a spus că a avut o relație „foarte bună” cu regina și au vorbit în mod regulat prin apel video.

La sfârșit de săptămână, cuplul a anunțat că Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor s-a născut vineri dimineață la un spital din Santa Barbara din California.

Numele „Lilibet” este plin de istorie personală pentru Majestatea Sa.

Poreclă a fost inventată atunci când prințesa Elisabeta era doar un copil mic și nu-și putea pronunța propriul nume în mod corespunzător. Bunicul ei, regele George al V-lea, o va numi afectuos Lilibet, imitând încercările ei de a-și spune numele. A rămas și a ajuns să fie folosit de rude apropiate.

Ea a semnat cu numele Lilibet pe coroana funerară pentru unul dintre prietenii ei cei mai apropiați, Earl Mountbatten. Răposatul soț al reginei, ducele de Edinburgh, a numit-o și ea cu acelaşi nume.

După nașterea lui Lilibet, s-a presupus că Harry și Meghan au vorbit mai întâi cu regina despre alegerea numelui. În presă au fost povești ulterioare care citează „prieteni” ai cuplului care au sugerat cu tărie că Harry a cerut permisiunea bunicii sale. The Times a raportat, de asemenea, că a înțeles că regina a fost informată de Harry despre acest nume.

Și o sursă apropiată de Sussex a mai spus pentru BBC că Harry a vorbit cu Regina înainte de naștere și „ar fi menționat numele” – susține că o sursă a Palatului a contestat de atunci.

Prințul Harry și ducesa de Sussex au o fetiță, pe care au numit-o după regina Elisabeta a II-a şi prinţesa Diana

Meghan, ducesă de Sussex, a dat naştere unui al doilea copil, o fetiţă, pe care ea şi prinţul Harry au botezat-o după regina Elisabeta a II-a şi prinţesa Diana, relatează duminică Reuters.

„Cu mare bucurie prinţul Harry şi Meghan, ducele şi ducesa de Sussex, au întâmpinat venirea pe lume a fiicei lor, Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor” , a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al cuplului.

Fetiţa s-a născut la Santa Barbara Cottage Hospital din California, vineri, la ora 11.40.

„Atât mama cât şi copilul sunt bine şi sănătoşi şi se instalează acasă. Ducele şi ducesa vă mulţumesc pentru urările voastre pline de căldură şi rugăciunile voastre în acest moment special pentru ei ca familie”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`