Haosul din traficul din Iași este, de abia, la început. Tot orașul va fi paralizat, sufocat și blocat după ce miile de studenți vor reveni în Iași
Ieri, 10 septembrie 2024, a fost o zi neagră în traficul din Iași. Șoferii au petrecut, zeci de minute, în autoturisme, din cauza aglomerației. Ambuteiajele au devenit o tradiție pentru ieșeni, impusă de administrația publică locală, din cauza dezinteresului manifestat ani de zile. Dacă în alte orașe se construiesc poduri, rute alternative, drumuri noi, la Iași, se realizează machete și se „recită” frumos doar promisiuni.
Haosul din traficul din Iași este, abia, la început! În două săptămâni, când studenții vor începe cursurile, orașul va fi paralizat
Ieri, 10 septembrie 2024, în cea de-a doua zi de școală, ieșenii au petrecut, zeci de minute, în trafic. Din cauza lucrărilor, de pe bulevardul Poitiers, șoferii au parcurs tronsonul până în intersecția cu șoseaua Bucium, în 35 de minute, traseu care ar trebui tranzitat în maxim cinci minute.
„De la intrarea pe podul de la Selgros, până în intersecția cu Bucium, am făcut 35 de minute. În ritmul ăsta, dacă ai de traversat orașul, pleci de dimineață și, cu puțin noroc, poți ajunge în partea cealaltă, după-amiază. Pe pod se circulă pe o singură bandă și asta îngreunează foarte mult situația”, a spus unul dintre șoferii aflați în trafic.
Calvarul ieșenilor este departe de a fi încheiat, din contră, traficul se va accentua și mai mult, începând cu luna octombrie 2024, când miile de studenți vor începe cursurile.
„Am o oră de când stau în mașină. Ce să faci? Stau în afara Iașului, sunt dependent de mașină, nu am cum să merg cu transportul în comun pentru că așa e situația. Eu nu cred că se va mai face nicio stradă nouă. Să vedeți când vin studenții, atunci, trafic, acum, mai e cum mai e, dar din octombrie, va fi tragedie. Într-o zi, eu pot sa traversez orașul de două ori, atât, pentru că stau foarte mult în trafic și nu îmi ajunge timpul. Când am o întâlnire, primul lucru la care mă gândesc, când o programez, este traficul și niciodată, parcă, nu reușesc să ajung la timp. Suntem cauză pierdută, nu există soluție, decât să se construiască străzi noi, dar nimeni nu face asta. Nu vedeți că pentru o autostradă stăm și așteptăm de 30 de ani? Pentru o stradă nouă, o să mai stăm încă 30 de ani”, a mai spus un șofer, blocat în traficul din Bucium.
Bulevardul Poitiers, șoseaua Bucium și drumul hoților au fost blocate de autoturisme
Marți, 10 septembrie 2024, principalele artere din Iași au fost blocate de cozile kilometrice, de autoturisme, problema ambuteiajelor s-a accentuat față de situația din trafic, din prima zi de școală. Bulevardul Poitiers a fost blocat de la intrarea pe pod până la intersecția cu Bucium. Totul, din cauza lucrărilor pe care Mihai Chirica le-ar fi putut realiza în perioada vacanței de vară, dar pe care s-a încăpățânat să le înceapă în timpul noului an școlar. În zonă, se circulă pe o singură bandă, pe sens, iar acest lucru cauzează o aglomerație și mai mare.
Șoseaua Bucium a fost, și ea, paralizată, iar coada de autoturisme s-a întins pe trei kilometri. În zonă, nu există nicio opțiune pentru șoferi, pentru a evita traficul, inclusiv drumul hoților a fost blocat de zecile de autovehicule care stăteau, minute în șir, la semafor.
Contactat de reporterii BZI, Mihai Chirica a susținut că aglomerația din trafic este o normalitate pentru el, mai ales din cauza faptului că majoritatea părinților decid să își ducă copiii cu autoturismele, până la școală.
„Ca în orice început de an școlar, și nu numai, pe toată perioada acestuia, o să se întâmple ceea ce s-a văzut pe timpul vacanței. Adică, un trafic aglomerat datorită faptului că foarte multă lume își duce copiii cu mașinile, la școală, iar acest lucru aglomerează traficul. E valabil și în România, dar și în alte orașe din Europa, chiar mi-au spus niște prieteni că s-a simțit diferența și la ei, în ceea ce privește aglomerația din trafic. Este vorba, în special, de grija părinților pentru copii și pe care nu prea îi lasă în mijloacele de transport în comun, dar cu timpul, aceste lucruri se vor regla”, a declarat la începutul anului școlar, Mihai Chirica, primarul Iașului.
Haosul din traficul din Iași este, de abia, la început. Tot orașul va fi blocat de cozile kilometrice, de autoturisme, atunci când zeci de mii de studenți vor începe cursurile.
Nu tin cu primarul chirica, insa, in trafic sunt unii care incurca circulatia, ba stau pe telefon, ba opresc pe unde vor, ba blocheaza o banda si acest „ba” poate continua.
esti jale wey „jale”…..chirica trebuia sa faca un transport in comun eficient,strazi si poduri. el le face,dar doar cu proiectanta aia blonda de sub biroul lui ce ia la mumu……randari,machete si planse
Normal ca, odata cu inceperea anului universitar, iar o sa se umple orasul de carute cu motor, venite din toate colturile Moldovei. Doar n-ati vrea ca don’ student sa mearga 25 min pe jos, ca o sa rada lumea din satul de bastina la asemenea isprava!
Foarte bine ! Navaliti oameni buni cu mic cu mare in besina asta de sat cu blocuri numit Iasi ! Asa le trebuie la socolisti, sa le dam la mumu!
Bravo dom’ primar, smecher adevarat, reduceti de la 2 benzi la una daca se poate, iar in Podu Ros, capat Pacurari
si piata Eminescu scoateti sensurile giratorii si puneti intersectii clasice ca pe vremea lui Ceasca sa strea socolistii si paduchiosii care v-au votat trei ore numai intr-o intersectie ! Asa merita, inca si mai rau ! Taiati-le apa, mai reduceti din tramvaie si autobuze si exemplele pot continua !
Sa-ti fie rusine anonimule,n-ai minte nici cat o gaina.Probabil esti un Vasluian,imputit ratacit pe stazile Iasului.Nemernicule care esti.Sat cu blocuri zici tu ,oare nu esti de la coada vacii,daca tot zici de sat,ceea ce ai scos pe gura ,sa ai parte tu toata viata.
Sa zicem merci ca avem totusi facultatile astea si ca mai vin tineri care se cazeaza in caminele din oras, consuma de toate de peste tot, intr-un cuvant cheltuie la noi in oras banii lor ceea ce face ca economia locala sa mearga.
Altfel ar fi fost o gramada de someri in oras din randul celor ce lucreaza in aceste facultati dar si in activitatile adiacente acestora ( transport, restaurante, magazine de toate tipurile, frizerii, sali de sport, market-uri, etc, etc ).
Savurați ce ați votat !
In scara unde locuiesc eu suntem 39 de familii!
Sunt trei familii a cate 3 membri fiecare si fiecare are mașina, adica 3 familii = 9 mașini, 5 familii au cate 2 masini= 10, 23 familii cate o masina iar 8 familii nu au nici una!
Deci intr-o scara amarata de bloc din Dacia sunt 42 bucăți autoturisme..unele sunt de 8 locuri !
…Poate sa faca Chirica autostradă prin centrul Iașìului , degeaba !!
Poluare, trafic blocat etc
Singura solutie:
Parcari la intrarile din oraș pt lasat masini, taxa pt cei ce intra in oraș / exclus cei ce tranziteaza, mijloace de transport in comun, la fiecare 5 min , moderne, civilizate cu benzi unice( nu cu tramvaie vechi de 30 ani), iar omenirea sa înțeleagă ca nu-i musai sa-ti duci progenitura cu masina pana in clasa in care învață!
Voi anonimilor care santeti,sa va fie rusine ,voi sinteti paduchiosiii din Vaslui ,Botosani,care a-ti aterizat aici in Iasi cu harburile,cazanele voaste de 100 lei,si vreti liber pe stazi?Voi care a-ti imputit orasul ,nesimtitilor si care din Nicolina pina in Palas va carati cu cazanul.Mars la voi in Vaslui cu tot cu paduchi.Va simtiti cu musca pe caciula si nu va dati numele.
Sa-ti fie rusine anonimule,n-ai minte nici cat o gaina.Probabil esti un Vasluian,imputit ratacit pe stazile Iasului.Nemernicule care esti.Sat cu blocuri zici tu ,oare nu esti de la coada vacii,daca tot zici de sat,ceea ce ai scos pe gura ,sa ai parte tu toata viata.
Voi cu masinile voastre ati poluat orasul, nu are Chirica nicio vine ca de exemplu pe strada Hlincea nu ai loc de masini nici pe trotuar. Fiecare vrea sa ajunga cu masina pana la usa locului de munca , in curtea scolii unde invata copilul si nu mai zic ca daca locuiesti in comunele invecinate neaparat trebuie sa duci copilul la o scoala in oras( cu mutatie) , ar trebui profesorii de la „tara ” sa aiba salarii mai mici fata de acestia care de „buna voie ” au si cate 35 de elevi in clasa
Sa se pună bariere la intrarea in oraș cum a facut Mazăre la Constanța….sa nu mai poată intra taranii din „zona metropolitană”…provincia ne sufacă orașul…
La orele de varf toate intrarile in oraș sunt blocate de coloane intregi de masini….de unde vin….sunt tăranii care s-au stabilit pe la periferii…
O consecinta normala ar fi scaderea preturilor la imobiliare in suburbiile „metropolei” Iasi.
…acum preturi ca preturi( sa scada in suburbii) dar sa i „oblige” ( prin reduceri… fiscalitate etc)pe investitori, ca atunci cand construiesc cartiere intregi, ex; Miroslava, Visani, Bucium,Breazu,Lunca Cetatuii etc, automat sa-si faca si școli macar ina n gimnaziu1-8, cel putin ( magazine, spitale etc), sa nu mai migreze toata lumea in oraș! Astia cu copii 1-8 sunt cei mai „selectivi” cu pretentii, daca locuiesc la Miroslava sa zicem, e musai ca progenitura sa invete la Național, Negruzzi ..
Daca au bani pt sa construiasca cartiere intregi au si de o amarata de scoala !