Prima pagină » Local » Haos total pe străzile din Iași! O domnișoară, găsită băută la volan. Un alt tânăr a fost prins de polițiști cu o substanță interzisă
Haos total pe străzile din Iași! O domnișoară, găsită băută la volan. Un alt tânăr a fost prins de polițiști cu o substanță interzisă

Haos total pe străzile din Iași! O domnișoară, găsită băută la volan. Un alt tânăr a fost prins de polițiști cu o substanță interzisă

20 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Polițiștii ieșeni au intervenit zilele trecute la peste 110 incidente, cele mai multe fiind sesizate prin 112. Au fost date peste 300 de amenzi, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate 39 de infracțiuni. Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 8 permise și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare. O ieșeancă în vârstă de 35 de ani a fost prinsă băută la volan. De asemenea, un tânăr a fost găsit de oamenii legii cu o folie de aluminiu în care era o substanță verde-oliv

Haosul continuă pe străzile din județul Iași! Mai mulți șoferi au fost prinși pe picior greșit de către polițiștii ieșeni. Astfel, o domnișoară a fost găsită băută la volan. Mai mult, un tânăr a fost găsit având asupra lui o substanță interzisă.

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au prins în municipiul Iași o femeie de 35 de ani care conducea un autoturism pe drumul public, având, în urma testării alcoolscopice, valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta a fost dusă la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările continuă”, au declarat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Dosar penal pentru un tânăr ieșean care a fost prins de polițiști cu o substanță interzisă

Reprezentanții IPJ au adăugat că agenții Secției I de Poliție Urbană au prins un tânăr de 20 de ani, care conducea un autoturism pe drumul public din municipiul Iași, deși nu are permis.

„În momentul opririi, tânărul a aruncat din vehicul o folie din aluminiu în care era o substanță vegetală de culoare verde-oliv, cu miros înțepător, care a fost ridicată de polițiști, în vederea expertizării. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Tânărul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, pentru a se stabili dacă a consumat sau nu substanțe cu efect psihoactiv. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. Pe baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și instanței de judecată, care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă”, au adăgat polițiștii ieșeni.

Haos total pe străzile din Iași: cu dosar penal, după un accident rutier

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au prins în municipiul Iași un bărbat de 38 de ani care conducea un autoturism pe drumul public, având, în urma testării alcoolscopice, valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Pe de altă parte, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că, pe o stradă din municipiul Iași, a avut loc un accident rutier.

„Ajunși la fața locului, polițiștii au prins un bărbat de 34 de ani, care a pierdut controlul asupra autoturismului și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. Acesta a refuzat atât testarea cu aparatul alcooltest, cât și recoltarea de probe biologice, motiv pentru care în cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice”, au afirmat oamenii legii.

Un tânăr din județul Iași, anchetat după ce a condus un tractor

Mai mult, agenții din cadrul Secției VII de Poliție Rurală Târgu Frumos au prins un tânăr de 21 de ani, care conducea un moped, deși nu are permis pentru vreo categorie de vehicule. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis. Oamenii legii au mai prins un bărbat de 38 de ani, care conducea un autoturism ce figura ca fiind radiat din circulație din Danemarca, din data de 15 martie 2021. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autoturism ce nu are drept de circulație în România.

„În plus, agenții din cadrul Secției III de Poliție Rurală Popricani au prins un tânăr de 25 de ani, care conducea un tractor pe DN 24 Bivolari, deși nu are permis. Acesta tocmai fusese implicat într-o tamponare. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis”, au încheiat reprezentanții IPJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *