Prima pagină » Local » Haos total, în traficul din Iași! Dosare penale pe bandă rulantă întocmite de oamenii legii. Principala cauză: consumul de băuturi alcoolice
Haos total, în traficul din Iași! Dosare penale pe bandă rulantă întocmite de oamenii legii. Principala cauză: consumul de băuturi alcoolice

Haos total, în traficul din Iași! Dosare penale pe bandă rulantă întocmite de oamenii legii. Principala cauză: consumul de băuturi alcoolice

18 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Oamenii legii au intervenit zilele trecute la peste 90 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin 112. Au fost date peste 300 de amenzi, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate peste 20 de infracțiuni. Au fost organizate 8 acțiuni și s-a intervenit la 91 de incidente, dintre care 83 au fost sesizate prin 112

Haos total, în traficul din județul Iași! Oamenii legii întocmesc zilnic zeci de dosare penale. Principala cauză o constituie consumul de băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. Astfel, oamenii legii au intervenit zilele trecute la peste 90 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin 112. Au fost date peste 300 de amenzi, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate peste 20 de infracțiuni. Au fost organizate 8 acțiuni și s-a intervenit la 91 de incidente, dintre care 83 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 23 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, agenții au dat 309 amenzi, în cuantum de 111.885 de lei. În plus, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 28 de permise și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

De exemplu, la finele săptămânii trecute, agenții au dat în trafic 160 de amenzi, în valoare totală de 41.715 lei, dintre care 14 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, 3 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 4 pentru abateri comise de pietoni, iar restul – pentru alte abateri. De exemplu, un tânăr de 26 de ani a fost prins conducând un autoturism în municipiul Iași având dreptul de a șofa suspendat. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis.

Doi ieșeni, cu dosare penale din pricina permiselor de conducere

De asemenea, la finele săptămânii trecute, oamenii legii au prins în comuna Sinești un bărbat de 36 de ani, care conducea un autoturism. Acesta avea valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Mai mult, oamenii legii au oprit pentru control, în comuna Țibana, un autoturism condus de un bărbat în vârstă 49 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis. Cercetările continuă.

Haos în traficul din Iași: urmărire ca-n filme!

Totodată, oamenii legii efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis. Astfel, la finele săptămânii trecute, oamenii legii au efectuat un semnal regulamentar de oprire a conducătorului unei autoutilitare, un tânăr în vârstă de 26 de ani, care se deplasa pe o stradă din municipiul Iași. Întrucât șoferul a refuzat să oprească, polițiștii au pornit în urmărirea sa, blocând autoturismul și forțând astfel șoferul să oprească vehiculul.
Tânărul le-a declarat agenților că nu are asupra sa permisul de conducere. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, oamenii legii au stabilit că acesta are permisul de conducere suspendat. Șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. De asemenea, acesta este cercetat într-un alt dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *