Prima pagină » Local » Haos pe străzile din Iași în urma relaxării restricțiilor! Tot mai mulți șoferi, prinși „în ofsaid” de polițiști!
Haos pe străzile din Iași în urma relaxării restricțiilor! Tot mai mulți șoferi, prinși

Haos pe străzile din Iași în urma relaxării restricțiilor! Tot mai mulți șoferi, prinși „în ofsaid” de polițiști!

18 mai 2020, 04:00,
Dragos Savin, în Local

Polițiștii ieșeni au întocmit la finele săptămânii trecute mai multe dosare penale. În trafic, oamenii legii au dat de șoferi care conduceau sub influența alcoolului și de alții care nu au respectat prevederile Codului Rutier

La sfârșitul săptămânii trecute, agenții din cadrul Secției IV de Poliție Rurală Miroslava au oprit, pentru control, în comuna Dagâța, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că acesta nu are permis, iar plăcuțele de înmatriculare sunt atribuite altui vehicul.

„În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care tânărul a fost amendat. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar, ulterior, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Față de acesta a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, a declarat ieri Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Conducea cu permisul reținut

Agenții din cadrul Secției II de Poliție Rurală Ciurea au oprit pentru control, pe DJ 248, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din municipiul Iași. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că acesta are permisul reținut.
Întrucât mirosea a alcool, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Ulterior, el a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, a adăugat Ioana Bîlea.

De asemenea, agenții din cadrul Secției VIII de Poliție Rurală Lețcani au oprit, pentru control, în comuna Valea Lupului, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din localitatea Victoria.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu are permis. De asemenea, întrucât mirosea a alcool, el a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului.

Băuți la volan

Mai mult, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit, pentru control, în municipiul Iași, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din comuna Golăiești.

Deoarece șoferul mirosea a alcool, și acesta a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Și în această cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit, pentru control, pe DJ 281D, în comuna Focuri, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din localitate.
Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și el a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge. Și în acest caz a fost întocmit un dosar penal, tot pentru conducere sub influența alcoolului.

Dosar penal din pricina mașinii

În plus, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit, pentru control, în comuna Țigănași, un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare provizorie montat pe autoturism era alocat unui alt vehicul, iar numărul de înmatriculare provizorie alocat mașinii conduse era expirat.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, a încheiat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *