Prima pagină » Actualitate » Haos pe o stradă din Iași! Autoritățile au făcut reguli noi de circulație, însă șoferii nici nu se mai uită la indicatoarele rutiere: „Toate mașinile trec pe interzis”
Haos pe o stradă din Iași! Autoritățile au făcut reguli noi de circulație, însă șoferii nici nu se mai uită la indicatoarele rutiere: „Toate mașinile trec pe interzis”

Haos pe o stradă din Iași! Autoritățile au făcut reguli noi de circulație, însă șoferii nici nu se mai uită la indicatoarele rutiere: „Toate mașinile trec pe interzis”

28 aug. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Actualitate

Autoritățile au montat indicatoare rutiere pe această stradă din Iași, însă șoferii nici nu le bagă în seamă. Conducătorii auto trec, zâmbind, pe interzis

Localnicii de pe strada Italiană, din zona Sărărie, sunt indignați din cauza șoferilor care încalcă legea. Autoritățile au montat indicatoare rutiere pentru a reglementa situația, însă șoferii încalcă legea. Oamenii cer sprijinul polițiștilor acum pentru a pune în aplicare legea.

Șoferii nu respectă indicatoarele rutiere montate

În urmă cu câteva zile, autoritățile au montat două indicatoare în zona Sărărie. Pe fundacul Florentz a fost făcut sens unic spre strada Cerchez, de asemenea, și pe strada Italiană, spre strada Toma Săvescu, a fost montat indicator cu sens unic. Deși indicatoarele sunt vizibile, acest lucru nu contează prea mult pentru șoferii care circulă pe interzis fără probleme.

„Indicatoarele respective au fost montate în urmă cu câteva zile pentru a rezolva problemele de circulație din zona respectivă. Doar că am avut o surpriză, indicatoarele sunt total ignorate de șoferi, circulă pe interzis fără probleme. Am încercat chiar să discut cu un șofer, să-i spun că nu are voie să treacă pe acolo, iar el pur și simplu a ridicat din umeri, că nu are ce face. Dimpotrivă, are ce face, că sunt rute ocolitoare pentru a ajunge la strada principală, însă șoferii sunt prea comozi. Dacă situația va persista, voi face sesizare la Poliția Rutieră pentru a pune un echipaj în zonă, deoarece mi se pare o încălcare gravă și inutilă a legii”, a spus o localnică de pe strada Italiană.

Localnicii sunt nemulțumiți de această situație și vor să apeleze la poliție pentru a interveni. Reporterii BZI s-au deplasat la fața locului pentru a vedea situația, iar chiar în acel moment, un tânăr a trecut cu un autoturism, marca Renault, și deși a observat indicatorul interzis, și-a continuat drumul, ridicând două degete, făcând semnul de pace.

„Teribiliști. Mă gândeam că, dacă s-a montat indicatorul, nu o să fie probleme, însă dacă stai 10 minute și te uiți la intersecție, observi că toate mașinile trec pe interzis. Așa e la noi, în România, legile sunt respectate doar de fraieri, șmecherii fac ce vor. Păi, au montat indicatorul degeaba. Șoferii profită că nu e o stradă principală și merg fără să le pese, că oricum nu va fi nimeni să îi sancționeze, dar tot se va întâmpla ceva”, a precizat un localnic din zonă.

Ieșenii nu respectă regulile de circulație

Șoferii din Iași încalcă legile de circulație zilnic, iar în ciuda amenzilor primite, situația persistă pe străzile din oraș. Cele mai des întâlnite sunt problemele în privința parcărilor. Dar și în trafic, zilnic, se întâmplă incidente. Conduita șoferilor lasă de dorit în Iași. Totuși, încălcările din trafic pot provoca accidente. Deocamdată, situația este sub control, însă odată ce va începe noul an școlar, situația va fi mult mai complicată.

Șoferii nu respectă indicatoarele rutiere montate, deși riscă să fie amendați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *