Prima pagină » Actualitate » Haos la punctele de frontieră. Florin Cîțu cere explicaţii ministrului de Interne

Haos la punctele de frontieră. Florin Cîțu cere explicaţii ministrului de Interne

28 feb. 2022, 11:56,
în Actualitate

Având în vedere haosul de la punctele de frontieră, liderul PNL Florin Cîțu cere explicaţii ministrului de Interne, Lucian Bode, cu privire la vămile pline de refugiaţi.

Din informatiie primite, se pare că din data de 24 februarie 2022 şi până în momentul de faţă, au intrat în România circa 70.000 de cetățeni ucraineni.

presedintele PNL, Florin Cîțu in timpul unor declaratii de presa

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a făcut declaraţii despre modul în care s-au mobilizat autorităţile în contextul haosului de la punctele de frontieră

Florin Cîțu vrea explicaţii pentru haosul de la punctele de trecere a frontierei

Luni, 28 februarie, Preşedintele PNL, Florin Cîţu a făcut declaraţii despre modul în care s-au mobilizat autorităţile în contextul haosului de la punctele de frontieră.

„E clar că ministrul de Interne trebuie să vină cu o analiză și să răspundă, dacă a fost dezordine acolo, de ce a fost și cine trebuia să facă ordine. De asta avem un buffer la Finanțe, capacitatea de reacție a statului se vede în aceste situații de criză”, a spus Florin Cîțu.

Liderul PNL a precizat și faptul că speră să nu fie un exemplu de birocraţie autohtonă, cum se întâmplă de obicei, pentru că, dacă există aşa ceva, cineva trebuie să plătească pentru asta.

”Se poate şi mai bine. Aici este clar că trebui făcută o analiză la Ministerul de Interne, să vadă de ce există aceste probleme. Ieri am avut o discuţie şi cu domnul Igor Grosu, preşedintele Parlamentului din Republica Moldova, exact pe această temă, să vedem cum să fluidizăm traficul la frontieră, pentru că şi în Republica Moldova intră, intră şi în România”, a declarat președintele PNL.

Iar pentru că ne aflăm față în faţă cu o situaţie mai specială, Florin Cîțu, a mai precizat şi faptul că ”trebuie să facem mai bine”.

”Avem resursele, aici nu cred că se poate plâmnge cineva că nu are resurse la Ministerul Afacerilor Interne. Sper să nu fie, ca de obicei, un exemplu de birocraţie autohtonă, pentru că, dacă există aşa ceva, cineva trebuie să plătească pentru asta”, a menţionat preşedintele PNL.

refugiati ucraineni la vama din Romania, copil refugiat

Pentru că ne aflăm față în faţă cu o situaţie mai specială, Florin Cîțu, a mai precizat şi faptul că ”trebuie să facem mai bine”

Cozi kilometrice la punctele de trecere a frontierei

Având în vedere că toți mai mulți ucraineni fug din calea războiului și aleg să își gasească refugiul în România, ori doar să treacă pe la noi, vămile au devenit din ce în ce mai aglomerate. Spre exemplu, în punctul de trecere a frontierei de la Siret, situaţia este dramatică. Oamenii sunt tot mai mulţi, tot mai lipsiţi de resurse şi tot mai disperaţi. Aceștia fac apel la autorităţile din ambele ţări să simplifice procedurile de trecere a frontierei.

Deși unii oameni s-au aşezat la rând de vineri, se înaintează cu o viteză de 10 cm la minut. Şoferii stau vigilenţi, mereu cu motorul pornit, dar în aceste condiţii multora li s-a terminat benzina. Majoritatea celor ce aşteaptă la intrarea în România au rămas și fără hrană, ceea ce face ca situația să fie și mai disperată.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a transmis luni, 28 februarie, că peste 70.000 de cetățeni ucraineni au intrat în România în doar 4 zile. Conform declaraţiei acestuia, în ultimele 24 de ore au intrat pe teritoriul ţării noastre nu mai puţin de 16.248 de persoane din Ucraina, dintre care 10.566 sunt cetățeni ucraineni, iar din Republica Moldova au intrat în România circa 21.000 de persoane, dintre care 10.758 sunt ucraineni.

Astfel, în timpul unor declarații de presă din această dimineață, liderul PNL, Florin Cîțu a cerut explicații cu privire la haosul din cadrul punctelor de trecere a frontierei, din partea ministrului de Interne, Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *