Prima pagină » Local » Haos în traficul rutier din Iași! Tot mai mulți șoferi, prinși în neregulă de polițiști! Amenzi cu duiumul și dosare penale!
Haos în traficul rutier din Iași! Tot mai mulți șoferi, prinși în neregulă de polițiști! Amenzi cu duiumul și dosare penale!

Haos în traficul rutier din Iași! Tot mai mulți șoferi, prinși în neregulă de polițiști! Amenzi cu duiumul și dosare penale!

14 iul. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Haos în traficul rutier din județul Iași! Astfel, tot mai mulți șoferi sunt prinși în neregulă zilnic de către polițiști! Oamenii legii au dat amenzi cu duiumul și au întocmit dosare penale în doar câteva ore

Haos în traficul rutier din Iași! Tot mai mulți șoferi sunt prinși în neregulă de polițiști! Aceștia au dat amenzi cu duiumul și au întocmit și mai multe dosare penale. Astfel, oamenii legii au intervenit recent la peste 100 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin 112. Au fost date peste 290 de amenzi. În urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate 22 de infracțiuni. Mai mult, au fost organizate 4 acțiuni și s-a intervenit la 110 incidente, dintre care 98 au fost sesizate prin 112.
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 295 de amenzi, în valoare de 86.165 de lei. În plus, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 permise.

Haos în traficul rutier din Iași: tot mai mulți șoferi, prinși în neregulă de polițiști!

Agenții din cadrul Secției III de Poliție Rurală Popricani au identificat recent un bărbat care a condus o mașină pe drumul public, deși nu are permis și fiind sub influența alcoolului. Astfel, un bărbat de 37 de ani a sesizat prin 112 faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe un drum public, din comuna Popricani, a fost oprit de un consătean, care i-a deschis portiera autoturismului, l-a agresat și i-a luat cheia din contact. Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului și au identificat apelantul. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că șoferul nu are permis și mirosea a alcool.

„Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași, instanța dispunând arestarea preventivă a bărbatului pentru 20 de zile. Acesta a fost dus în arest”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Amenzi cu duiumul și dosare penale: prins băut la volan

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au identificat și dus la cercetări un bărbat bănuit că ar fi condus un autoturism pe drumul public fiind sub inflența alcoolului.

„Polițiștii au identificat un bărbat de 48 de ani, care a condus un autoturism pe drumul public fiind sub influența alcoolului. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital. Acolo i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autoturism sub influența alcoolului”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Lăsați fără permise după ce au consumat alcool înainte de a urca la volan

În noaptea de 11 spre 12 iulie 2020, agenții din cadrul Secției V de Poliție Rurală Răducăneni, cu sprijinul jandarmilor, au acționat pentru siguranța comunității și menținerea distanțării sociale. Au fost vizate 3 zone, legitimate 63 de persoane și controlate 12 vehicule. Au fost controlate 14 unități economice. De asemenea, au fost date 52 de amenzi, în valoare de 5.530 de lei.

„A fost prins un bărbat de 68 de ani, din județul Vaslui, în timp ce conducea pe drumurile publice din comuna Cozmești, județul Iași, o autoutilitară. La testarea alcoolscopică a ieșit o valoare de 0,08 mg/litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost prins un bărbat de 48 de ani, în timp ce conducea pe drumurile publice din comuna Dolhești un autoturism. La testul alcoolscopic a ieșit o valoare de 0,19 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Cei 2 șoferi au fost amendați și s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 de zile”, a încheiat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Astfel, în ultimele zile, polițiștii au constatat un haos în traficul rutier din Iași. Drept efect, au fost date amenzi cu duiumul și au fost întocmite mai multe dosare penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *