Prima pagină » Local » Haos în traficul din Iaşi! Şoferi prinși băuți la volan s-au ales cu dosare penale!

Haos în traficul din Iaşi! Şoferi prinși băuți la volan s-au ales cu dosare penale!

23 apr. 2022, 00:01,
Violina GORCINSCHI, în Local

Agenții de la Biroul Rutier Iași au efectuat recent controale în trafic și au penalizat participanții la trafic care au încălcat regulile. Poliția ieșeană a întocmit dosare penale, a împărțit amenzi și a suspendat mai multe permise. Recent au mai fost și condamnări în cazul unor indivizi care nu au respectat legislaţia rutieră.

Poliția ieșeană le-a aplicat recent sancțiuni șoferilor cu probleme. Astfel, un ieșean care circula cu 86 km/h a fost prins cu o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat și s-a ales cu un dosar penal.

În aceeași zi, un alt ieşean a fost găsit sub influența băuturilor alcoolice la volan și, acum, este cercetat pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

un aparat de masurare a alcoolemiei

Unii ieșeni au fost prinși cu alcoolemie ce depășea cu mult limita legală

Şoferi din Iaşi, prinși băuți la volan

un politist cu un etilotest in mana

Șoferii băuți se aleg cu dosare penale

Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iași au anunțat că au prins și sancționat alți ieșeni care conduceau după ce au consumat băuturi alcoolice. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit recent, în localitatea Lețcani, un bărbat în vârstă de 39 de ani care conducea cu viteza de 86 km/h punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Observând că mirosea a alcool, agenții de la Rutieră i-au solicitat să sufle în dispozitivul de măsurare a alcoolemiei, având un rezultat de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i s-a întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Totodată, un alt ieșean a fost oprit pentru un control de rutină și a fost prins că a consumat alcool peste limită. Acesta avea 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că s-a ales cu un dosar penal și este anchetat acum.

„Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 31 de permise și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac.

un asistent care se ocupa de mostre

Un bărbat din Iași a fost condamnat după ce a refuzat să i se preia probe pentru măsurarea alcoolemiei

Eforturi pentru prevenirea accidentelor rutiere

În luna aprilie 2022, un bărbat din Iași a fost condamnat la 1 an și 9 luni de închisoare și 6.000 de lei amendă pentru refuzul de prelevare a probelor biologice și conducere fără permis. Florin Lopatnicu a fost prins de un polițist conducând fără carnet și mirosind a alcool. Când i s-a solicitat să sufle în etilotest, ieșeanul s-a încăpățânat și a refuzat.

„În timp ce martorul întocmea procesul-verbal, i-a adus la cunoştinţă inculpatului că refuzul de a merge la spital pentru recoltarea probelor biologice constituie infracţiune, inculpatul refuzând în continuare. Soţia inculpatului a avut o discuţie cu inculpatul, apoi i-a transmis poliţistului că soţul său nu s-a răzgândit şi că nu merge la spital”, au spus judecătorii.

Tot în județul Iași, un cadru didactic a fost condamnat la Judecătoria Hârlău la 2 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului. În urmă cu câteva luni, ieşeanul a fost oprit în trafic de Poliție și i-a fost testată alcoolemia, constatându-se că era băut. I-a fost suspendat permisul de conducere, însă bărbatul nu s-a potolit și a fost prins din nou beat la volan și fără permis în luna februarie. Şi acum mai mulţi şoferi prinși băuți la volan s-au ales cu dosare penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *