Prima pagină » Actualitate » Halucinant! Medicul le-a recomandat sa-si ucida copilul – FOTO, VIDEO

Halucinant! Medicul le-a recomandat sa-si ucida copilul – FOTO, VIDEO

07 aug. 2012, 20:57,
Rares Neamtu în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:306421;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@Doi tineri ieseni, viitori parinti, au trait momente cumplite in momentul in care medicul la care au fost sa faca o ecografie le-a spus ca sarcina s-a oprit din evolutie si ca embrionul este mort de cel putin doua saptamani @ In aceste conditii, doctorul le-a recomandat chiuretajul@ Ingroziti si deznadajduiti la aflarea teribilei vesti, cei doi tineri au mers sa refaca ecografia intr-un alt cabinet medical @ Stupoare! Cel de al doilea doctor la care au fost le-a spus acestora ca embrionul este viu si ca sarcina are o evolutie absolut normala@ „Doamne fereste, va dati seama ca daca aveam incredere in doctor, imi omora copilul? Imi avortam copilul sanatos… ” a spus ingrozita tanara viitoare mamica

Doi tineri ieseni, viitori parinti, au trecut la sfarsitul saptamanii trecute printr-unul din cele mai negre episoade ale vietii lor. Acestia au primit pe nepusa masa vestea ca bebelusul pe care il asteapta este mort in pantecul mamei. Astfel, medicul care a facut ecografia le-a pus in vedere celor doi faptul ca avortul este inevitabil. Socati de cele auzite, tinerii au refuzat sa creada ca pruncul pe care l-au asteptat atata vreme nu se va mai naste, asa ca au mers sa ceara si o a doua opinie la un alt cabinet medical. Stupoare! Cel de al doilea doctor la care au fost le-a spus acestora ca embrionul este viu si ca sarcina are o evolutie absolut normala.

Vestea ca bebelusul lor nu se va mai naste i-a lovit ca un traznet

Marius si Anamaria Cheptea, in varsta de 30 si respectiv 28 de ani, bucurosi ca dupa nenumarate incercari de avea un copil au izbutit intr-un final, s-au mutat pe perioada sarcinii din Italia inapoi in Romania. Pentru ca isi doresc foarte mult copilul, acestia si-au propus sa nu lipseasca de la niciuna din consultatiile si ecografiile impuse de ceea ce inseamna o supraveghere corecta si atenta a sarcinii. Joia trecuta, viitoarea mamica, insotita de sotul ei, a mers un control de rutina pentru a face o ecografie in cabinetul privat al unui cunoscut medic iesean.

„Am mers la cabinetul domnului doctor Aursulesei Dragos. Am facut ecografia si ne-a spus prima data ca avem un bebe sanatos, ca ii bate inima si ca nu exista in principiu nicio problema, insa ca sa fie sigur ca asa este, sa revenim sa repetam ecografia cu vezica plina. Am mers asa cum ne-a spus sa bem un suc si ne-am intors dupa jumatate de ora. Am facut o a doua ecografie si ne-a spus ca de fapt exista o problema. M-au apucat transpiratiile! Ne-a spus ca sarcina a incetat din evolutie de doua saptamani, ca embrionul este mort si ca in cavitatea uterina se pot observa resturi si fragmente din embrion… A mai zis ca sarcina arata de fapt ca una de sapte saptamani si nu ca una de 10 saptamani si ca practic avortul ar fi inevitabil. Dar pentru mai multa certitudine, sa mergem sa facem o analiza care se numeste Beta HCG si sa revenim sambata. Am inebunit! L-am intrebat barbateste daca se mai poate face ceva sa evitam chiuretajul pentru ca este un copil pe care ni l-am dorit enorm de mult. Am imaginea lui in fata ochilor… Mi-a zis: «Am 20 de ani de meserie in spate! Cu mana pe inima va spun ca nu se poate face nimic!» Mi-a venit sa plang cand mi-a zis ca la sase luni dupa chiuretaj putem incerca din nou! Am zis ca avand atata experienta in spate, domnul doctor stie ce vorbeste… „, a povestit Marius Cheptea.

„Va dati seama ca daca aveam incredere in el imi omora copilul?”

Cei doi au parasit cabinetul doctorului Dragos Aursulesei si au dat de veste familiei. Innebuniti de durerea provocata de vestea neasteptata, acestia au mers la indemnul membrilor familiei sa consulte si un alt medic. „In seara aceea am fost distrusi. Nici nu stiam ce e cu noi. Eram in agonie… A doua zi de dimineata ne-am dus la un alt medic si i-am povestit ce problema avem. Am repetat ecografia si ne-a spus ca nici nu poate fi vorba despre un embrion mort. Ba dimpotriva, sarcina are o evolutie absolut normala. I-am auzit bataile inimii… Doamne fereste, va dati seama ca daca aveam incredere in doctor, imi omora copilul? Imi avortam copilul sanatos…! Pentru ca eu, initial, nu am vrut sa merg la un alt medic. Aveam incredere si mi-am spus ca daca domnul doctor Aursulesei are atata experienta, cu siguranta nu s-a inselat. Am vorbit mai apoi cu o femeie care a spus ca si ea tot asa a patit. Ea e mai plinuta si cand a mers la consultatie, mi-a povestit ca i-a zis numai cat s-a uitat la ea ca trebuie sa avorteze… „, a spus Anamaria. Cei doi viitori parinti au povestit ca vestea primita in cabinetul doctorului i-a distrus psihic si ca socul prin care Anamaria a trecut este unul foarte mare.

Medicul Aursulesei isi justifica punctul de vedere

Viitoarea mamica l-a sunat luni pe doctorul Aursulesei. Medicul a intrebat ce valoare a iesit pentru analiza Beta HCG pe care a recomandat-o si a spus ca cel mai bine ar fi ca aceasta sa revina la cabinet pentru o noua consultatie. Anamaria i-a spus telefonic acestuia ca valoarea Beta HCG este de 43.851 si a intrebat daca si in aceste conditii, chiuretajul este inevitabil. Raspunsul medicului a fost pozitiv. Contactat pentru relatii suplimentare, dr. Dragos Aursulesei a precizat ca Anamaria, nefiind pacienta dansului, nu putea fi sigur de faptul ca aceasta este insarcinata in zece saptamani asa cum pretinde cand de fapt sarcina arata pe ecograf ca una de 7 saptamani, acesta fiind si motivul pentru care a banuit ca este posibil ca sarcina sa fie oprita din evolutie. „Nu cred ca sarcina are o evolutie buna. Embrionul este mai mic decat ar fi trebuit sa fie. Le-am spus acestora ca banuiesc faptul ca este posibil ca sarcina sa se fi oprit din evolutie. Nu eram sigur, motiv pentru care, pentru certitudine am recomandat analize suplimentare si repetarea ecografiei. Am vrut sa o revad pentru ca am nevoie de mai multe date ca sa pot pune un diagnostic. Asta este procedura. Daca eram sigur ca embrionul este mort o trimiteam la spital, si nu acasa. Cu toate ca am 20 de ani de experienta in spate, sper sa ma fi inselat si sper ca ei sa ajunga cu sarcina la termen. Din cate am putut sa-mi dau seama de pe analizele pe care mi le-au aratat si pe care le-au facut in Italia, ea a mai avut unele sangerari, probleme asociate acestei sarcini… „, a declarat dr. Dragos Aursulesei, medic obstretician la Maternitatea Cuza Voda Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *