Prima pagină » Turism » Destinatii turistice » Hallstatt, una dintre cele mai pitoresti localitati din lume – FOTO

Hallstatt, una dintre cele mai pitoresti localitati din lume – FOTO

28 apr. 2020, 15:48,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:56614;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Cele mai pitoresti localitati din lume. Una dintre cele mai frumoase localităţi din Austria, dacă nu chiar din întreaga lume, este Hallstatt, o localitate aşezată pe malul lacului cu acelaşi nume. Superbul orăşel este înconjurat de un lanţ muntos impresionant. În acest loc atmosfera este pe cât de calmă, pe atât de fermecătoare.

Destinaţia este una izolată. Astfel, nu este tocmai uşor să ajungi în Hallstatt, decât dacă alegi să mergi cu maşina, ceea ce îl face şi mai interesant – nu vei întâlni prea mulţi turişti gălăgioşi.

Dacă călătoreşti de la Salzburg la Viena, poţi lua trenul care face legătura între cele două oraşe şi să te dai jos în Attnang–Puchheim. De acolo ia un alt tren spre Bad Ischl şi Obertraun. Staţia de tren din Hallstatt este chiar înainte de Obertraun. Odată ajuns aici, nu mai trebuie decât să iei feribotul peste lacul Hallstatt şi ai ajuns la destinaţie. Simplu, nu?

Cele mai pitoresti localitati din lume. Destinaţie impresionantă

După ce ai ajuns în sfârşit în Hallstatt, probabil o să te întrebi ce poţi face aici. Una dintre principalele atracţii de aici este oraşul însuşi, cu arhitectură să pitorească. Dacă mergi cu feribotul este indicat să faci cât mai multe poze cu întreg oraşul. Această panoramă pe care o ai de la bordul vasului este greu de egalat.

O altă atracţie interesantă o reprezintă peşterile cu sare. Acestea sunt vechi de 250 de ani, aici organizându-se tururi ghidate în fiecare zi. De asemenea, nu ar trebui să ratezi nici peşterile de gheaţă din Dachstein, aflate pe partea opusă a lacului.

Hallstatt este un oraş foarte mic, aşa că nu veţi avea nevoie de mai mult de trei zile pentru a-l explora în totalitate, fapt ce te va face să exclami pe bună dreptate că ai vizitat una dintre cele mai pitoreşti localităţi din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024