Prima pagină » Titlurile zilei » Halal examinator auto din Iași! Își făcea selfie-uri și vorbea pe WhatsApp de față cu cel pe care l-a picat! Ciprian-Marian Nistor: „Mi-a dat cu palma peste telefon de mi-a sărit din mână și mi-a închis și filmarea” FOTO/VIDEO

Halal examinator auto din Iași! Își făcea selfie-uri și vorbea pe WhatsApp de față cu cel pe care l-a picat! Ciprian-Marian Nistor: „Mi-a dat cu palma peste telefon de mi-a sărit din mână și mi-a închis și filmarea” FOTO/VIDEO

22 iun. 2023, 02:00, 37 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Ciprian-Marian Nistor a susținut proba practică a examenului auto pentru categoria D în data de 19 iunie 2023, la Iași. A fost examinat de inspectorul de poliție Ștefan Burlacu, care l-a declarat respins, cursantul reușind să acumuleze 38 de puncte în doar 20 de minute

Bărbatul îl acuză pe examinatorul auto din Iași că ar fi intenționat să-l pice încă de la începutul probei practice, motiv pentru care i-a ales un traseu extrem de dificil. Totodată, în timpul examenului, acesta a dat dovadă de lipsă de profesionalism, a avut o atitudine arogantă, își făcea selfie-uri și vorbea pe WhatsApp cu colegii săi. Ciprian-Marian Nistor este șofer profesionist și are o experiență de 2 ani, conducând un camion în comunitatea europeană, și nu numai, astfel că nu-și poate explica de ce a fost picat la proba practică pentru obținerea categoriei D.

o imagine cu Ștefan Burlacu

A fost examinat de inspectorul de poliție Ștefan Burlacu, care l-a declarat respins, în doar 20 de minute cursantul reușind să acumuleze 38 de puncte

Ciprian-Marian Nistor a contestat rezultatul probei practice pentru obținerea permisului auto

o imagine cu fisa de examinare

Bărbatul îl acuză însă pe examinatorul auto din Iași că ar fi intenționat să-l pice încă de la începutul examenului, motiv pentru care i-a ales un traseu extrem de dificil

Ciprian-Marian Nistor susține că, pe tot parcursul examinării, Ștefan Burlacu a avut un comportament arogant și disprețuitor. Deoarece a considerat că acesta nu a manifestat obiectivitate în procesul de examinare, Ciprian-Marian Nistor s-a decis să conteste rezultatul examenului. Dacă, după contestație rezultatul nu va fi cel scontat, Ciprian-Marian Nistor intenționează să-l dea pe examinator în judecată.

„Am plecat în examen pe la ora 16.00, 16:00 și un pic. Examinatorul mi-a zis să fac dreapta la piața de animale, deși a văzut că veneau mașini încontinuu, era un trafic imens. Am făcut dreapta, am fost pus în niște situații foarte dificile, numai extreme. Domnul a început să mă taxeze pentru încălcarea liniei continue și pentru alte lucruri fără sens. Cum mi-a zis să fac dreapta, mi-am dat seama că vrea să mă pice. Se uita într-una la ceas. M-a pus să mai fac niște manevre, și-a dat seama că nu prea poate să mă pice și tot vorbea foarte arogant cu mine, îmi zicea să iau eu singur decizii, nu-mi zicea să fac la dreapta sau la stânga.

Mi-a zis că deciziile le pot lua doar eu, dar eu nu sunt examinator, să-mi aparțină mie deciziile. Am oprit în stații de mai multe ori, după care mi-a spus să nu mai opresc în stații, să merg înainte, să ne plimbăm, iar după m-a taxat că nu am mai oprit. Într-un final, când am ajuns la Gara Mare, mi-a zis să trag pe dreapta, chiar în mijlocul intersecției, fără niciun sens, fără să-mi calce frâna. Îmi zicea să merg mai tare în curbe, să iau curbele mai tare. Eu știu că la un examen nu trebuie să te grăbești.

M-a picat cu 38 de puncte, dar în realitate n-ar trebui să fie niciun punct, pentru că linia continuă nu ai cum să nu o depășești cu autobuzul, mai ales în situațiile în care m-a pus dânsul. M-a pus să întorc în centrul giratoriu din Zimbru, la ora 16.00, știți ce trafic este!? În fine, am întors, dar el tot cu aroganță. O bandă era ocupată și semnalizam că ocupam un pic din banda cealaltă, iar el mi-a zis să nu mai semnalizez că îi deranjez pe ceilalți participanți la trafic”, a declarat Ciprian-Marian Nistor.

Ciprian-Marian Nistor: „Pe toți colegii mei i-a dus pe bulevard, foarte lejer, dar pe mine numai printre blocuri m-a ținut”

imagine masina de examen

Ciprian-Marian Nistor susține că pe tot parcursul examinării, examinatorul Ștefan Burlacu a avut un comportament arogant și disprețuitor

După ce a fost declarat respins, Ciprian-Marian Nistor a scos telefon mobil și a început să-l filmeze. Văzând asta, inspectorul de poliție Ștefan Burlacu i-a atras atenția. Reporterii BZI au discutat cu inspectorul principal de poliție, Ștefan Grecu, șeful Serviciului Public Comunitar de Permise de Conducere și Înmatriculări ale Vehiculelor (SPCRPCIV) Iași, care a precizat că examenul auto nu poate fi înregistrat de către cursant. Proba practică a examenului pentru obținerea permisului auto este înregistrată audio-video de către personalul SPCRPCIV Iași cu sisteme tehnice de monitorizare. Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua și ora examinării.

„Dumnealui stătea numai cu pixul pe foaie. Pe toți colegii mei i-a dus pe bulevard, foarte lejer, dar pe mine a vrut să mă pice, numai printre blocuri m-a ținut. Am fost martor la un alt cursant, iar domnul își făcea selfie-uri în timpul examenului și vorbea cu colegii pe WhatsApp. Eu am lucrat 2 ani de zile pe comunitatea europeană, am băgat toată Europa, cred că dumnealui nu a condus un TIR în viața lui. A căutat fel și fel de motive ca să mă pice, și-a bătut joc de examenul meu.

Am stat și am așteptat 6 luni, iar când am ajuns la examen, el și-a bătut joc de mine 20 de minute, fix atât a durat examenul. După ce am semnat fișa că am picat, am scris pe declarație că nu sunt de acord, că nu am apucat să conduc toate cele 45 de minute, iar apoi am scos telefonul să filmez unde m-a picat domnul polițist. El mi-a dat cu palma peste telefon de mi-a sărit din mână și mi-a închis și filmarea. După toate astea, domnul mi-a zis să cobor, deși doamna care mi-a fost martor era încă în autobuz, dar ei nu i-a spus absolut nimic.

Mie mi-a zis să cobor că el nu transportă persoane. Eu i-am zis că sunt îndreptățit mai mult decât el să rămân în autobuz, pentru că eu am plătit la școala aceasta, am plătit motorina. I-am zis: «Dumneavoastră trebuie să mă duceți de unde m-ați luat, indiferent de rezultat».  Dumnealui mi-a zis atunci că fie mă dau eu jos, fie mă dă el cu forța. A început să țipe la mine și și-a sunat colegii să-i întrebe dacă să cheme echipaj de poliție ca să mă ducă la secție. Eu am sunat la 112 și când a văzut asta a plecat imediat din stație, a încălcat linia dublă continuă și a condus agresiv”, a povestit cursantul picat la proba practică pentru obținerea permisului auto.

Ștefan Grecu, șeful Serviciului Public Comunitar de Permise de Conducere și Înmatriculări ale Vehiculelor Iași, a declarat că este pentru prima dată când un cursant se plânge de atitudinea examinatorului auto ieșean Ștefan Burlacu.

„Legat de acest caz a fost formulată o contestație care este în proces de soluționare. Orice elev nemulțumit de rezultatul obținut la proba practică poate face o astfel de cerere. La adresa domnului Ștefan Burlacu chiar nu am mai avut astfel de plângeri, este un caz izolat”, a declarat Ștefan Grecu.

Comentarii
  • militie de tot kkatu …genu asta de gunoaie trebuie hacuiti fara mila !

  • Burlacu alt neam prost dintro fam de alcoolici oligofreni .

  • Dupa ce a facut reclamatie,trebuie sa renunte la dosar, la examinarile de la Iasi.
    Trebuie sa mearga in alt județ sau in alta tara.
    Talharii DRPC sunt foarte solidari.
    Iar ,,calitatea „examinarilor pe care le fac ei ,se vede in calitatea soferilor admisi : maimuțe agatate de volan
    Asta e: omul n-a dat șpagă !

  • Cauta sa faci cateva ore cu instructorii din Dacia.
    Adevărați profesioniști
    Numai pe telefon iti explica….

  • Radu, Exact! Acest personaj are perfecta dreptate!

  • Dacă și acest om Burlacu mai este arogant si fără bun simț 😔, înseamnă că tu chiar meriți sa conduci ” 6 cai frumoși ” !

  • Chirica in provincie

    Nu toti care se cred soferi profesionisti pe camion inteleg ca a conduce un autobuz nu este la fel . Autobuzul are console mult mai mari, vireaza diferit, trece peste marcaje doar cu consola nu cu rotile si circula in conditii de trafic intens, nu pe autostrazi. Asa ca mai invata si poate data viitoare o sa intelegi ca nu are treaba comunitatea cu autobuzul..

  • sa inteleg ca asta voia dus pe camp sa nu aiba probleme. Pai bai agariciule dupa ce ei permisul te juri ca nu treci prin intersectii aglomerate si nu ai parte de incadrari la ore cu trafic intens?

  • Il cunosc bine pe domnul Stefan Burlacu. E un om de caracter, onest si cu mult bun simt. In schimb, am observat ca cel examinat filma cu telefonul său in timp ce se afla la volan, intr-un trafic foarte dens si mai si comenta ceea ce filma. I-as reprosa examinatorului doar faptul că s-a limitat la oprirea soferului care filma. Trebuia coborat de la volan imediat. Pentru filmarea in trafic se folosesc camere , astfel incat sa nu fie distrasa atentia soferului.

  • Voiai sa te duca pe autostrada mai maimuțoiule?
    Ia si invata sa conduci si dupa sa vii la examen cu un asemenea tupeu.
    Problema ta nu e ca ai condus gresit, e ca statea examinatorul pe telefon.
    Daca nu faceai greseli nu te pica nimeni degeaba.
    Ai iesit si tu din sat si ai inceput sa ai drepturi, ca daca erai in alta tara nu comentai nimic de frica.
    Sa-ti fie rusine! Eati un parazit care sper sa nu ia permisul prea curand

  • Ai prins si tu pixul in mana si te ai spucat de scris mai oligofrenule.
    Treci la caruta.

  • Renuntati la examinarea cu politisti de circulatie ! In toata lumea, inclusiv SUA , examenul auto se da doar cu instructorul !
    Politistii rutieri NU au ce cauta in masina de examen !
    De ei este nevoie in strada, in intersectii ca sa dirijeze traficul.
    AZI in IASI nu am vazut picior de politist in intersectii !

  • Dat in judecata, pe persoana fizica

    „Un şofer din Botoşani, care a picat examenul auto, l-a dat în judecată pe poliţist şi a câştigat ” caz real

    NU dati in judecata institutia (Politia Rutiera), trebuie sa-l dati in judecata pe politist(persoana fizica), el v-a dat peste mana,etc
    Si da, examenele trebuie date fara politistii de la rutiera !

    Examenul de circulatie cu militie(la vremea aceea, politia se numea militie) a fost introdus de Ana Pauker la cererea U.R.S.S. !
    Examinarea cu politistul rutier langa tine e o metoda 100% ramasa din perioada comunista .

  • Exterminator

    Du-te la Botosani, acolo iei din prima. Nu mai dati examen la Iasi ca dati degeaba.

  • Imi e greu sa cred ca Burlacu sa comportat gresit . E baiat la locul lui, educat.
    Dar cred ca sistemul de examinare cu politia e depasit si cred ca si oamenii care pleaca in alte țari complexati se intorc si mai complexati si refuleaza aici . Dar o sa fie bine o sa mai dea odata si o sa ia , ca o sa fie mai concentrat

  • Rezumat = cursant fara educatie, treci la caruta !

  • fără polițiști la traseu

    Ce cauta politistii rutieri la examene?!? Vreti sa spuneti ca unul la rutiera e mai bun/ destept decat un instructor cu ani vechime in condus ?!?
    Cum spunea cineva, politistul nu trebuie sa fie prezent acolo, nu-si are locul !
    P.s: acum sunt in fata la Palatul Culturii – Iasi, nici urma de politist rutier ! Va rog, trimiteti acesti oameni sa dirijeze traficul, e nevoie de ei in strada nu in birouri.

  • Bai tu ai mers cu vaca pana acum și te ai gândit sa te faci sofer de autobu și ai scăpat și la telefon….ce cio ba n ești.

  • Șoferul pe comunitate nu are nici o treabă cu mersul ân aglomerația din oraș mai ales pe autobuz așa că mai pregătește-te și data viitoare poate va fi cu brio.

  • Orine are bun simt

    Am avut ocazia sa fiu examinat de domnul Burlacu. Am putut constata faptul ca isi face traba cu profesionalism, si este un om rezonabil, cu bun simt. Faptul ca cel examinat are categoria C nu inseamna ca este capabil sa conduca un autobuz. Una e sa transporti marfa, alta sa transporti oameni. Candidatului i-ar mai prinde bine totusi cateva ore la o scoala generală. Se exprimă cam greu in scris!

  • Va rog sa trimiteti politistii rutieri in marile intersectii ale Iasului !
    Daca e o tamponare usoara, suni la 112, vin 3 – 4 masini de la rutiera, iar dupa aia dispar tot asa cum au venit !
    De unde vin atatia rutieristi si unde se duc dupa aia ?!? Oare stau toti intr-un loc secret/birou cu aeru’ conditionat dat pe -15 ?!? 🙂
    In rest, nimeni pe drum…nimeni !

  • Ia sa i luati stampila lui Burlacu,sa vedem este la fel de analfabet ca si Grecu ?
    Nici ala nu stie sa scrie

  • Baaa bubalina, tu în comunitate transporți ciment, varza, cartofi, autobuzul transporta oameni prostalane ce ești,,,,, marș la căruță ta și transporta bălegar pe tarla, mărlete ce esti

  • M.Dragos, membru ACR

    Foarte multi politisti de la rutiera sunt angajati din sursa externa ( studii medii)
    Nici nu e nevoie de mai mult, problema e la traseu, cand examinatorul aka politistul rutier are doar liceu iar candidatii + instructorul are facultate, master sau doctorat !
    E o situatie de toata jena, cum unul cu studii medii verifica pe alti mai scoliti ca el !
    Acest fenomen se mai intalneste in Coreea de Nord, fostele tari sovietice si cateva state foste comuniste !
    In lumea civilizata,examenul de permis se da doar cu INSTRUCTORUL AUTO !
    Trebuie schimbata legea, asa ceva nu se ma poate tolera.

  • facultatea nu te face om.

  • „Scopul facultatii este sa inlocuiasca o minte goala cu una deschisa” (John F. Kennedy)

  • Dl Burlacu esti mai de generatia noastă, nu lasă toti semi analfabetii sa obțină permis. Ati vazut cate nenorociri se întâmplă pe strazi! Multumim

  • De ce un iesean cu doctorat sau master trebuie sa tremure in fata unui examinator cu 12 clase angajat din sursa externa. Sunt multi de la rutiera care abia au terminat licee industriale. Ceva da cu virgula 🙁

  • Pt desteptii care vor ca examenul sa se dea cu instructorul

    Sunt deacord sa se dea doar cu instructorul auto doar in conditiile in care acesta va face 30 de ani de puscarie zi la zi daca da permisul pe spaga

  • Costi, taximetrist

    Stire iunie 2023 (europa live)

    Șpagă de jumătate de milion de euro/an în Suceava, județul cu cele mai multe accidente auto

    60 de polițiști de la Direcția de Permise din Suceava au fost trimiși în judecată pentru fraudarea examenelor de traseu în ultimii ani.

  • Poate greșesc da știam că examinatorii din cadrul serviciului permise nu au statut de agenți de circulație sau polițiști rutieri cum vreți să le spuneti

  • O masinarie speciala

    Burlacu si cu Sava sunt 2 gunoaie infecte. Sava asta a mai avut curaul sa vin la Lic Mihai Eminescu sa tina ore de moralitate. Sa te chis in freza mai laba trista…

  • Fără polițiștii prezenți la proba practică.

    Un nou proiect de lege prevede simplificarea examenului pt permis, candidații care vor să obțină permisul de conducere să poată fi evaluați de un examinator auto, care să nu fie un polițist.
    În prezent, proba practică a examenului auto are loc în prezența unor polițisti de la rutiera, majoritatea dintre ei avand doar 12 clase, care au rolul de examinator auto.
    Acest lucru s-ar putea schimba în perioada următoare, asta dacă un proiect de lege pus în dezbatere va fi aprobat.

  • Niculae, sat T.Vladimirescu

    Avem nevoie de politistii de circulatie ca sa impuna legea in mun Iasi ! Momentan TAXIMETRISTII GALBENI sunt cei care fac legea in oras !
    In Iasi unii taximetristi agreseaza si ameninta femei ( un taximetrist agresor inca umbla liber prin trafic, nu a fost retinut), baga spaima in copii de 8 ani, nu dau bon fiscal sau, daca dau, folosesc un sistem magic numit ” MAIMUTA” si incaseaza mult mai multi bani pentru o cursa !
    Dragi politisti, noi cetatenii, va rugam sa coborati in strada printre oameni, va rugam ca sa iesiti din birouri si sa-i prindeti pe taximetristii care incalca legea.
    In ultima luna, niste taximetristi nu au dat bon fiscal, au condus agresiv, au intors pe linie continua, unul a violat o clienta care s-a urcat in taxi, alt taximetrist a batut o femeie de 58 ani si a bagat spaima in nepotica ei,etc…pentru moment, TAXIMETRISTII fac legea in orasul Iasi !

  • Daca țăranu nu știe să conducă autobuze fuge și aruncă vina in politist

  • Tu fraier că te-ai intors să mai bagi bani in curu astora de fură toată ziua. Daca ai plecat pe comunitate dă tată acolo de categorie că nu faci mare economie aici ! Ăștia o sa ramana numai intre ei mai pacalind cate un liceean sa dea șpagă că de altfel nu-l trece. Noi oamenii maturi care am reușit afară nici să nu mai auzim de societatea Românească.
    Copii fugiți cât mai repede, țara asta e pe ducă fără vreo șansă să-și mai revină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
03 septembrie 2024
03 septembrie 2024