Prima pagină » Economic Local » Hairstylist-ul Antonio Ciliberti, italianul stabilit la Iași, despre tendințele din acest an: „Se poartă culorile puternice, nuanțele pastelate și tunsorile scurte”

Hairstylist-ul Antonio Ciliberti, italianul stabilit la Iași, despre tendințele din acest an: „Se poartă culorile puternice, nuanțele pastelate și tunsorile scurte”

16 sept. 2022, 02:00, 3 ,
Raluca Costin în Economic Local

Hairstylist-ul Antonio Ciliberti, care deține un salon de înfrumusețare în Iași, susține că anul acesta se poartă tunsorile scurte și culorile pastelate. Produsele pe care le folosește în salon sunt bio și nu afectează părul

Antonio Ciliberti, hairstylist-ul italian care a deschis un salon de înfrumusețare în Iași, susține că anul acesta se poartă culorile pastelate și tunsorile scurte. Nuanțele de arămiu sau maro sunt cele potrivite pentru acest sezon, dar și cele de blond sunt recomandate, fiind căutate de clientele care pășesc pragul salonului. Antonio spune că produsele pe care le folosește în salon sunt bio.

„În toamna aceasta se poartă nuanțele pastelate, culorile puternice și tunsorile scurte. Bineînțeles că depinde de forma feței, culoarea pielii, de cum se simte clienta, dacă vrea acea culoare sau tunsoare. Nu înseamnă că, dacă e ceva la modă, ți se potrivește. Eu discut cu ele. Sunt organizate întâlniri cu hairstyle-iști din toată lumea, în Italia, în Anglia, și atunci vezi ce a mai apărut nou, ce este în tendințe. Noi ținem pasul cu orice modificare în materie de culori și coafuri. Am văzut că și bretonul se poartă anul acesta, dar nu oricine poate să îl poarte, nu i se potrivește oricui”, susține Antonio Ciliberti, fondatorul Antonio’s Fashion Style.

Hairstylist-ul Antonio Ciliberti spune că în această toamnă se poartă culorile

Specialistul spune că a rămas surprins când o clientă i-a spus că a vrut să se vopsească în salonul celebrului hairstylist Mounir, dar l-a ales pe el.

„A venit în salon o clientă care ne-a povestit că a vrut să meargă să se vopsească la Mounir. Toată lumea știe cine este Mounir. Se pricepe foarte bine la culori, știe să le combine, este specialist în cromatică. Deci doamna voia să se vopsească la el, este o doamnă din Iași. Când a aflat că o costa două-trei salarii, a renunțat și a venit la mine. A spus că e aceeași calitate și costurile sunt diferite. «Antonio, tu ești la fel de bun ca Mounir», mi-a spus clienta respectivă. Bineînțeles că m-am simțit extraordinar, mai ales că uneori clientele îmi spun «Santo Antonio» (n.r. – râde). În general, clientele vin în salon după ce văd pagina de Facebook a salonului, ce schimbări fac. O altă clientă a venit special din Bruxelles pentru a se vopsi la noi, a plecat și cu produse. Noi folosim produse bio sau cu ulei de argan, macadamia. Noi vrem ca părul clientelor noastre să fie sănătos”, mai spune Antonio, care are salonul de înfrumusețare pe bulevardul Nicolae Iorga, lângă piața Nicolina.

Cu peste 40 de ani vechime în domeniu, Antonio a decis, împreună cu soția sa, Monica, să se stabilească în Iași.

Cursuri de reconversie profesională organizate în Iași

Ieșencele care vor să devină coafeze pot să urmeze cursurile de reconversie profesională organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași. Acestea durează 3 luni, iar la final cursantele primesc o diplomă recunoscută la nivel internațional, cu care se pot angaja în orice salon. Numai în anul 2021 au parcurs cursurile de reconversie profesională 220 de persoane, un sfert dintre acestea fiind pentru coafeză și manichiuristă.

Aproape toate aceste ieșence s-au angajat după ce au trecut și de proba practică. Una dintre acestea este Elena Știrbu care după 13 ani de muncă în Italia s-a întors în Iași și a devenit coafeză.

Comentarii
  • Cum naiba sa-l compari pe macaronarul asta cu Mounir????

  • Toti frizerii se cred hair-stylisti! Mai are mult de muncit…Muuuult…si poate asa va ajunge un frizer bun…Cat despre hairstylist….Neeeee….Nu este nici unul in Iasi. Nici unul!

  • Hair – stylist????….”Un hairstylist are in “palmares” nu doar cativa ani de experienta, ci mai cu seama seminarii de hairtyling specializate, in care se invata tehnici multiple de tundere a parului, precum si tot ce tine de coloristica pentru obtinerea culorii perfecte de par. Totodata, pe hairstylist il recomanda in mediul profesional participarile la concursuri si, mai cu seama, premiile castigate”. Ca sa se stie….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *