Episodul 1
Începem cu o scenă de final, înaintea expunerii , asa ca să stârnim interesulcă există soluții proactive.
Deblocarea și reluarea urgentă a scrutinului, a procesului de votare, întreruptprin hotărârea 32/2024, așa cum prevede legea 370/2004 articolul 52 alineatul 1 , acesta este începutul și finalul ce trebuie sa fie pe agenda zilnicăa CCR , a Parlamentului și guvernelor.
CCR veghează asupra respectării prevederilor legii 370/2004, adică de a VALIDA scrutinul după finalizare și/sau de a ANULA PROCESUL DE VOTARE adică SCRUTINUL in caz de fraudă ANULARE care întotdeauneste urmată o RELUARE a scrutinului.
Acest proces de ANULARE, urmată de RELUARE, se traduce logic caSUSPENDARE a procesului de votare.
Se pare că CCR, luand la cunoștință despre suspiciunile de fraudă prezentatede servicii in cadrul CSAT, pentru a înlătura orice posibil risc la siguranțanațională, s-a autosesizat si a anulat procesul de votare în baza prevederilor370/2004 art 52, dar cu intenția reluării, probabil după verificareasuspiciunilor .
Curtea a dispus anularea procesului electoral DAR numai cu referire la HG 756 și 1061/2024, adică la DATA si CALENDARUL alegerilor, lucru ce estede la sine înțeles că trebuie modificate . Curtea nu s-a pronunțat asupraanulării etapelor electorale menționate în calendar ci numai asupra datelor ,urmand în mod logic si legal RELUAREA etapelor care nu au fostfinalizate.
Toate etapele procesului electoral menționate în calendar sunt validate de acte dministrative definitive, ori Curtea nu s-a pronunțat și nu se poatepronunța asupra actelor administrative ramase definitive.
De asemenea Curtea nu s-a pronunțat asupra anulării vreunei hotărâri de Guvern care, de asemenea, s-ar putea face numai prin procedura de contencios administrative.
Este clar faptul că numai prevederile DISPOZITIVULUI hotărârii suntgeneral obligatorii și trebuie respectate și nu considentele care sunt motivații.
Este important faptul ca organizarea, desfășurarea ,supravegherea alegerilorse face legal de către AEP dar și de catre Comisia Tehnică Generală, constituită în baza HG 1063/2024 act incă în vigoare .
Comisia isi desfășoară activitatea cu președinte, Ministrul de Interne sivicepreședinte , seful AEP, iar componența este în anexă 2 de la hotărâre, darcomponența nominală ar fi trebuit să fie dată prin ordin al Ministrului de Interne, la cinci zile de la data publicării HG ului 2063 din 30 august 2024.
Probabil că nu s-au desfasurat ședințele de lucru și nici rapoartelesăptămânale către Guvern.
Deci logic și legal ar fi ca atât Comisia , Guvernul, AEP ul, Parlamentulsau CCR să dispună de urgență RELUAREA PROCESULUI DE VOTARE A TURUL 2, având în vedere perioada exagerat de mare de la data ANULARII și obligația legală a RELUARII scrutinului, mai ales încondițiile în care, ca urmare verificărilor și proceselor din instant, nu s-a constatat vreo dovadă concretă a unei fraude electorale care să influențezerezultatul.
Este incredibil cum, într–un mod abuziv, și total nejustificat, sunt încălcatedrepturi și libertăți fundamentale tocmai de cei plătiți sa respecte legea.
Măsurile trebuie luate la nivelul Comisiei Tehnice Generale, răspunzătorifiind președintele, vicepreședintele și membrii Comisiei.
Apoi la nivelul Guvernului , Primului Ministru trebuia si trebuie să constatecă procesul electoral, cu etapele din calendar, nu a fost viciat și să dispunăreluarea scutinului, cu noul calendar care să cuprindă etapele neefectuateprivitor la turul 2.
Curtea Constituțională, având în vedere hotărârea 32/2024 și timpul care s-a scurs de la momentul legal la care trebuia reluat scutitul, poate și trebuie sădispună imperativ reluarea urgentă a scrutinului, prin fixarea dateialegerilor.
Acest blocaj aduce zilnic gravele prejudicii materiale și morale fiecăruicetățean dar si statului român.
Neasumarea acestor decizii poate fi echivalentă cu un abuz în serviciu al tuturor funcționarilor implicați.
Episodul 2
Al doilea episod este VACANTAREA urgentă a postului de Presedinte, așacum prevede art. 97 al. 1 si art 98 coroborat cu art 147 lit h și art 44 al 1 și 2 din Legea 47/1992.
În cazul de față nu se poate pune în discuție suspendarea deoarece nu existăun Președinte aflat în exercițiu în timpul mandatului legal și nici prelungireamandatului nu se poate face legal, pentru că nu ne aflăm în situație de războisau dezastru care să permită aprobarea prin lege organică.
În cazul nostru este evidentă măsura vacantării prevăzută în articolul 97 al 1 din Constituție pentru imposibilitatea definitivă a exercitări atribuțiunilor, deoarece mandatul limitat de cinci ani a expirat la data de 22.12 2024.
Aici este vorba de o constatare formală urmarea unui calcul aritmeticelementar, cinci ani mandat imperative, începând cu data de depunere a jurământului, mandat finalizat la data de 22/12/2024, moment de la care cetățeanul Klaus Iohannis nu își mai poate exercita atribuțiunile.
Din păcate acest fapt formal trebuie constatat, deci el stă pe post pentru cănimeni nu i-a spus să plece dar atribuțiunile nu și le mai poate exercita legal, iar toate deciziile luate după data de 22 sunt lovite de nulitate și produc consecințe juridice deosebit de grave.
Responsabili de acest lucru sunt cei care nu și–au îndeplinit atribuțiunileprevăzute de Constituție și de lege, în speță președintii Senatului si Camerei, foști și actuali, așa cum prevede articolul 44 aliniat 1 și 2 din Legea 47/92 șimembrii Curții Constituționale, așa cum prevede Constituția, articolul 146 litera G și art 44 al 1 din L 47/92.
Art 146 litera g este foarte clar privitor la atribuțiune curții referitor la VACANTARE. Este limpede că o împrejurarea care justifică interimatul estevacantarea postului .
Constituția definește exact atribuțiunea CCR de a constata existențavacantării care justifică interimatul.
Deci Curtea trebuie să constate existența vacantării, nu altcineva iarprevederile articolului 44 al. 2 sunt de fapt neconstituționale
Trbuie să înțelegem ca Anularea este cu Reluare și Vacantarea cu Interimat.
Episodul 3
Dar nebunia continuă, pentru ca apare foarte rapid OUG 1/2025 care încearca să legalizeze cumva această lovitură de stat.
Nu știm cine a elaborat expunerea de motive dar pe site AEP era întransparentă legislativă din data de 09.01.25 un început de Nota de fundamentare emisă de direcția juridică, cea care conform legii intocmestesi redacteaza deciziile BEC, adica cea nelegala cu pricina din 6 dec.
Nu se știe dacă OUG 1 a fost depusă spre dezbatere la Camera Deputaților,pe lângă publicarea în Monitorul Oficial.din 17.01.cum prevede art 115 al 5.
Așadar nu se știe dacă a întrat în vigoare.
Cel mai important lucru este faptul ca art 115 al 6 prevede clar faptul că nu pot fi adoptate OUG în domeniu legislatiei electorale, deci OUG esteneconstituțional și avocatul Poporului trebuie sa acționeze iar CCR săreacționeze imediat chiar din oficiu, pentru că face parte din filmuluiaplicării hot 32/6 12 2024.
Apoi dacă este deja sau cand va fi depusa spre dezbatere , trebuie musairespectată procedura convocarii sesiunii de urgența și respinsa imediat , dar totodată dezbătute urgent atât vacantarea interimatul cât si desemnarea unuinou guvern legitim și reluarea imediată a turului 2.
Episodul 4 (ultimul)
Filmul acesta este în derulare cu actorii pacaliți in frunte, cu un Președinteilegitim care a desemnat si numit un guvern ilegitim și trebuie făcut stop cadru și trecut la episodul refacerii statului de drept, cu actorii principaliParlament, CCR si un Guvern legitim, avand ca scenariu următorii pașilegali
1 Constatarea Vacantarii, responsabil fiind CCR, subsidiar unul dintrePreședinții parlamentului la alegere, cel mai activ
2 Interimatul dispus de CCR pentru președintele Senatului sau dacă nu Camerei Deputaților
3 Desemnarea unui premier și numirea unui guvern legitim
4 Reluarea imediată a scutinului, ce trebuie sa urmeze în legal anulării făcute precipitat în 6 dec.
5 Anularea tuturor actelor nelegal emise la nivelul Președinției, Guvernuluiși Parlamentului, ce au izvorât din
ilegitimitatea celui care a semnat atunci când era în imposibilitatea definitivăde a îndeplini legal atribuțiuni de președinte.
6 Reluarea filmului loviturii și analiza personajelor implicare și clarificarearăspunderilor.
Final
În final dorim să afirmăm că dreptul de a vota și de a fi votat sunt drepturifundamentale, ce nu pot fi judecata sau analizate de nimeni ci trebuie numaigarantate și ocrotite de Constituție, de legile țării și de tratateleinternaționale.
Președinte interimar, guvern interimar, turul 2 înapoi, CG președinte, noulguvern desemnat definitiv, refacem țara de la
T–ZERO, într-o lucrare unii cu alții și noi țoti cu Dumnezeu.
foarte bun articolul