Prima pagină » Actualitate » Hackerii ruși au atacat site-urile oficiale ale României. Cum au răspuns autoritățile
Hackerii ruși au atacat site-urile oficiale ale României. Cum au răspuns autoritățile

Hackerii ruși au atacat site-urile oficiale ale României. Cum au răspuns autoritățile

29 apr. 2022, 20:00,
în Actualitate

Gruparea rusă de hackeri KILLNET a atacat și site-ul PSD-ului, după ce în această dimineață au vizat mai multe instituții guvernamentale din România.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a confirmat atacul celor de la KILLNET.

În aceste momente site-ul PSD-ului este indisponibil.

Site-urile gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro, respectiv otpbank.ro au fost țintite de atacatori care au avut ca obiectiv indisponibilizarea acestor servicii online prin supraîncărcarea acestor site-uri cu trafic masiv din surse multiple.

Atacul a fost revendicat de gruparea de criminalitate cibernetică ‘Killnet’ pe un canal de comunicare de pe Telegram și este justificat de aceștia prin faptul că statul român sprijină Ucraina în conflictul militar cu Rusia.

Răspunsul autorităților

Vineri, 29 aprilie, polițiștii  s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe site-uri guvernamentale din România precum și site-ul unei instituții financiare au fost țintele unui atac informatic de tip „Distributed Denial of Service-DDOS”.

„Acest este un tip de atac informatic prin care atacatorul încearcă să facă imposibilă livrarea unui serviciu, prin împiedicarea accesului la respectivul serviciu.

De regulă, aceste atacuri se realizează prin suprasolicitarea unui sistem informatic cu cereri de date, sistemul în cauză fiind în imposibilitatea de a livra serviciile pe care le oferea în mod normal.

Din datele obținute până în prezent, a rezultat faptul că atacurile informatice în cauză au fost revendicate de o grupare infracțională cunoscută în mediul online cu denumirea KillNet.

Astfel, pe canalul aparținând acestei grupări (killnet_official) de pe platforma Telegram a fost publicat un anunț prin care sunt promovate atacurile DDOS în cauză”, se arată în comunicatul autorităților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *