Prima pagină » International » Hackerii iranieni au atacat serverele armatei din Israel! Datele a mii de militari au fost divulgate! Grupul sustine că a obținut secrete despre diverse operațiuni
Hackerii iranieni au atacat serverele armatei din Israel! Datele a mii de militari au fost divulgate! Grupul sustine că a obținut secrete despre diverse operațiuni

Hackerii iranieni au atacat serverele armatei din Israel! Datele a mii de militari au fost divulgate! Grupul sustine că a obținut secrete despre diverse operațiuni

29 oct. 2021, 13:36,
în International

„Moses Staff”, grupul de hackeri despre care se crede că este compus din cetățeni iranieni, a susținut că a obținut „informații despre desfășurarea trupelor” ale armatei israeliene. Aceștia au dat publicării informatii private despre mii de militari.

Un grup de hackeri a divulgat online marți detaliile private ale sutelor de membri ai IDF și mii de adolescenți care se apropiau de vârsta de înrolare, la doar o zi după ce au postat fotografii personale ale ministrului Apărării Benny Gantz, una dintre ele înfățișându-l pe fostul șef de stat major al armatei prefăcându-se că mulge o statuie a unei vaci.

 

Hackerii iranieni au divulgat informații a mii de militari, in urma unui atac asupra serverelor armatei din Israel

Potrivit site-ului de știri Ynet, grupul, care se numește „Moses Staff”, a postat informațiile pe așa-numitul Dark Web, o parte a internetului care nu este indexată de motoarele de căutare populare și, prin urmare, este inaccesibilă pentru mulți utilizatori.

Într-o postare online, hackerii – despre care Ynet a spus că sunt considerați cetățeni iranieni – au susținut că l-au avut pe Gantz sub supraveghere, scriind: „Știm fiecare decizie pe care o luați și vă vom lovi acolo unde vă așteptați cel mai puțin. Avem Ministerul Apărării secret, documente, hărți militare operaționale și informații despre desfășurarea trupelor și vă va publica crimele în lume.”

Potrivit raportului, depozitul de date includea gradele soldaților, unitățile și detaliile de contact, precum și mai multe informații private referitoare la viața lor personală pe care le-au împărtășit comandanților lor.

Un atac cibernetic a închis sistemul informatic al Centrului Medical Hillel Yaffe din Hadera în urmă cu două săptămâni, forțând personalul să înregistreze și să transmită manual toate informațiile despre pacient. Cu o săptămână mai devreme, Microsoft a raportat că hackerii legați de Iran au încercat să pătrundă în 250 de conturi Microsoft Office 365 aparținând companiilor de securitate israeliene și americane folosind o tehnică de hacking cunoscută sub numele de „pulverizare de parole”.

Microsoft a spus că ținta atacurilor au fost companiile de apărare care sprijină partenerii guvernamentali americani, din Uniunea Europeană și israeliană producând radare de calitate militară, tehnologie de drone, sisteme de satelit și sisteme de comunicații de răspuns în caz de urgență.

Microsoft a spus că aceste atacuri sunt identice cu altele efectuate de hackeri legați de Iran, alături de alte semne care arată că au acționat sub auspiciile iraniene.

Hackerii internaționali au spart mai multe servere printre care și de la una dintre cele mai mari conducte de petrol din SUA

Incă de la începutul anului 2021, hackerii internaţionali şi-au concentrat atenţia pe mai multe ţinte de o importanță deosebită. Vorbim despre faptul că în mai 2021, una dintre cele mai mari conducte de petrol din SUA și implicit din lume a fost afectată de câţiva hackeri. Compania a fost supusă unui atac de tip ransomware în weekend. Activitatea campaniei a fost oprită timp de 5 zile, reuşind să perturbe alimentarea cu carburanţi din SUA. Mai multe ziare din America au scris despre faptul că cei de la Colonial Pipeline au plătit o sumă uriaşă de bani hacker-ilor.

Pe de altă parte, la nivel de țară se pare că există un trend prin care datele bancare ale românilor ajung pe mâna infractorilor cibernetici. Așadar, cei din Horeca au declarat că se tem de astfel de metode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024