Hachiko de la Vaslui. Un câine încă îşi aşteaptă stăpânul, deşi acesta a pierit în timpul unui incendiu

Hachiko de la Vaslui. Un câine încă îşi aşteaptă stăpânul, deşi acesta a pierit în timpul unui incendiu

29 iul. 2022, 11:04,
BZI.ro, în National

Întreaga comunitate din Lipovăț, judeţul Vaslui, este impresionată de povestea unui câine ce îşi aşteaptă stăpânul în pragul casei, deşi acesta a murit în timpul unui incendiu ce îi cuprinsese locuinţa.

Este de remarcat faptul că povestea patrupedului se aseamănă cu cea a faimosului Hachiko.

Un câine din Vaslui încă își așteaptă stăpânul în pragul casei

Bătrânul de 84 de ani locuia de aproximativ două săptămâni cu nepotul său, ce abia se întorsese de la munca din străinătate. În momentul când a pornit incendiul, tânărul era plecat la magazin. Se pare că tragedia s-a petrecut din cauza unui aragaz lăsat nesupravegheat sau supraîncălzit.

„Când m-am întors, casa era în flăcări. Am ajuns la uşă, l-am văzut pe bunicul cuprins de flăcări, podeaua ardea, totul în jur. Şi cealaltă cameră. Nu am putut să intru la el. Am sunat la 112, au venit şi oamenii, dar nu s-a mai putut face nimic. Chiar la amiază am discutat cu el să terminăm casa nouă, să se mute în condiţii mai bune”, a declarat nepotul victimei.

Bărbatul spune povestea câinelui pe care bunicul său îl avea şi care era extrem de ataşat de stăpânul său, amintind totodată de Hachiko, un câine din rasa Akita Unu, care şi-a aşteptat stăpânul timp de nouă ani după moartea acestuia într-o gară din Japonia.

„Acesta este căţelul lui. Băiat îi spunem, e tare deştept. Îl aşteaptă pe bunicul, stă în prag, se uită în casă”, a povestit tânărul din Lipovăţ.

Având în vedere seceta ce a acaparat zona în ultimele luni, fântânile au secat, așa că oamenii au fost nevoiți să aștepte pompierii de la Vaslui, iar focul a fost stins în câteva ore.

Bumer a rămas lângă proprietara decedată până la înmormântare

În același context, amintim de povestea lui Bumer, câinele şi totodată tovarăşul fidel al lui Chamba. Patrupedul a refuzat să o părăsească pe stăpână până la final. În timpul priveghiului, câinele Bumer a rămas aproape de femeie, aşa cum făcuse toată viaţa lui.

„Am putut vedea loialitatea şi afecţiunea care existau între Chamba şi câinele ei. A fost mereu acolo, lângă proprietara sa”, a spus purtătorul de cuvânt al casei funerare.

La finalul ceremoniei, s-a format o procesiune pentru a urma sicriul lui Chamba până la cimitir, iar Bumer, desigur, a insistat să meargă şi el.

„A dat roată cortegiului funerar înainte de a sări în maşina care purta sicriul, de parcă ar fi dorit să spună: «Vreau să merg să-mi iau rămas bun de la mama mea». Un exemplu extraordinar de loialitate”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

Nu mai era nici o îndoială că Bumer era trist şi deprimat. Și totuși, în acele momente, dragostea lui imensă pentru Chamba a devenit clară pentru toţi cei prezenți. Poate că buna lui stăpână, Chamba, a plecat de pe această lume, dar loialitatea lui Bumer a continuat. Sperăm că, odată cu trecerea timpului, inima lui frântă va începe să se vindece.

Așadar, în această situație se află și câinele dintr-o comună din Vaslui, ce încă îşi aşteaptă stăpânul, deşi acesta a pierit în timpul unui incendiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *