Prima pagină » Actualitate » Hachiko de Dolj. Un câine şi-a aşteptat în fața casei stăpânul care a murit, timp de cinci ani

Hachiko de Dolj. Un câine şi-a aşteptat în fața casei stăpânul care a murit, timp de cinci ani

18 aug. 2022, 12:30, 1 ,
în Actualitate

Internetul a fost cucerit de povestea lui Hachiko de Dolj, un câine care şi-a aşteptat stăpânul timp de cinci ani, deşi el murise.

Patrupedul a stat în faţa casei sale din Malu Mare, Dolj, şi în tot acest timp a aşteptat ca cel care i-a fost cel mai bun prieten să se întoarcă.

Povestea lui Hachiko de Dolj. Un câine rămâne loial pe viaţă

Povestea lui Hachiko de Dolj îţi poate aduce o lacrimă în colţul ochilui. Un bărbat din Malu Mare a murit, iar în urma sa a lăsat un căţel care a demonstrat că îi va rămâne loial pe viaţă. Hachiko de Dolj a rămas timp de cinci ani în acelaşi loc, în faţa casei sale, aşteptând din nou să dea din coada atunci când îşi vede stăpânul. Însă, dorinţa nu i s-a îndeplinit.

Localnicii şi primarul din comună au împărtăşit povestea pe internet, iar câinele a ajuns pe paginile marilor publicaţii din lume. Aceştia susţin că nu a lăsat pe nimeni în tot acest timp să intre străin în curte, ci doar câţiva vecini care i-au adus de mâncare. Proprietatea stăpânului său a fost păzită mereu, fără să-şi ia o zi liberă.

„Nu a părăsit niciodată locul ăla!”, a spus un vecin al stăpânului care a decedat în urmă cu cinci ani.

Căţelul alb a cucerit inimile tuturor persoanelor care i-au auzit povestea, iar cazul a devenit viral în lume.

În aceeași ordine de idei, la finalul lunii iulie a fost descoperită și povestea lui Hachiko de Vaslui, un câine care încă își așteaptă stăpânul care a decedat într-un incendiu.

Căţelul a dispărut după cinci ani

Câinele Arsenie, după cum a fost poreclit de localnici, a stat timp de cinci ani în faţa casei goale. Dar, la un moment dat acesta a dispărut. Oamenii ce l-au cunoscut s-au alertat, însă nimeni nu l-a găsit.

”Nu l-am mai văzut. De alaltăieri a dispărut. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Dar nu aţi văzut să-l fi luat cineva? Nu, dar are stăpâni din câte ştiu. Copiii decedatului trăiesc”, spunea pe atunci o localnică. ”Am rămas impresionat de ce am văzut la tv. Am văzut filmul japonez cu acel câine care şi-a așteptat stăpânul în gară. M-a impresionat şi am vrut chiar să-l şi văd”, a fost reacţia unui trecător.

Dilema a fost rezolvată la scurt timp însă. Fiul decedatului, noul stăpân al căţelului, a publicat pe pagina de Facebook un mesaj prin care a dorit să lămurească povestea lui Hachiko de Dolj.

”Câinele de la Malu Mare chiar are stăpân: pe mine. Îl cheamă Baloo, nu Arsenie Boca. S-a ajuns în situaţia asta din cauza unor oameni fără alte ocupaţii. Este adevărat că stăpânul câinelui a decedat acum 5 ani (tatăl meu), dar asta nu înseamnă că nu avea soţie sau copii. Este din nou adevărat că îşi aşteaptă stăpânul în poartă, dar acesta sunt eu sau oricine altcineva din familie, care trece zilnic pe-acolo. Azi am fost şocată să văd câtă lume s-a adunat în faţa porţii să-l ia acasă. Fraţilor, este un câine cu stăpân, nu talisman norocos!”, a transmis fiul bărbatului decedat în urmă cu cinci ani.

În edițiile anterioare ale Cotidanului BZI a fost relatată și povestea a doi câini care și-au păzit stăpânul mort, timp de 15 ore.

Important de menţionat că întâmplarea s-a petrecut în urmă cu câţiva ani, însă imaginile cu Hachiko de Dolj încă mai circulă în online, iar Tik Tok-ul abundă de clipuri cu prietenul necuvântător.

Comentarii
  • Daca avea stapan, pe tine sau „oricine altcineva din familie, care trece zilnic pe-acolo” de l-ati lasat in fata portii imbecililor? De ce nu il tineati in curte ca orice om normal care se considera stapanul unui animal? Dobitocule !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`